CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 11862|Reply: 23

[Tempatan] Antara statistik covid n temujanji vacc..mn lagi penting?

  [Copy link]
Post time 29-6-2021 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Nowadays i rasa norma biasa kita adlh difeed ngn maklumt harian kes covid yg blm menunjukkn prkmbngn yg positif.

Dlm ms yg sama bila angka xturun2 n pkp masih on rakyat da mula menunggu2 tarikh temujanji vaksin yg seperti menunggu bulan jatuh ke riba.mgkn rmai yg dpt cpt tp masih rmai yg mgkn golongn tua n berisiko n yg muda dftr dr feb xdpt2.sejauh mn ketelusn wallahualam.

Jd nk tgk uol rs mn lg pnting hr2 nk tau statistik kes covid ke nk tau tarikh temujanji...
Single Polls, Total 36 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila nak dpt bantuan.. haha.. dpt 200 pun syukur..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian yg daftar awal2 tak dpt2 lagi..sedangkan group yg daftar under company sebulan yg lepas, dah dpt dah vaksin minggu lepas kat ppv...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols dah redha dah.. kalau panggil, iols pergi. Tu pun kalau ada sisa2 semangat. Kalau tak panggil, iols tak pergi.

Makan hati tengok kawan2 iols yg daftar lambat dah dapat appointment dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak sulong,  aku nurse pencen yg dah register dr feb pun xdpt2
Padahal adik2 dia dah 1st dose dah
Last2 dia pergi tempat keje lama dia tya cemana
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Semalam pi klinik sebab sakit pinggang dah 3 hari....tanya doktor saya sakit buah pinggang ke...doktor kata ishh merepeklah. ..sakit buah pinggang terjadi bila kita ada penyakit kencing manis yg lama katanya atau sakit darah tinggi X silap akak. ..doktor kata takut salah tidur atau angkat beban yang berat..

Yang sakit hati X sempat pun makan ubat sakit pinggang akak dah baik tiba2. ..hehe

Doktor tanya dah vaksin ke....akak cakap belum...dia jawab..you muda lagi dan X de sakit tu sebab depa bg lewat katanya....

Hmmm muda la sangat akak. ..

Yela yg dapat tu kategori warga emas kebanyakan. ..dan bilangan yg muda dpt pun X ramai kecuali frontlinersla

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 10:00 AM | Show all posts
Takziah dan kepala butohhh kepada semua yang cucuk vaksin corona.


Semoga ALLAH memberi  petunjuk kepada kamu semua.


Aku rasa  memilih untuk di suntik sama sahaja mcm set time untuk bunuh diri.

Takziah dan kepala butohhh!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 10:05 AM | Show all posts
sekarang supply vaksin di Sabah terhenti...saya sepatutnya 30/6 di tunda 17/7...cilaka betul ini org malaya...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2021 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 30-6-2021 09:05 AM
Semalam pi klinik sebab sakit pinggang dah 3 hari....tanya doktor saya sakit buah pinggang ke...dokt ...

Iols pun asik sakit pinggang dan lutut. Iols syak sebab banyak menunduk dan memanjat atas kerusi masa amik gambar.
Sebut pasal kencing manis dulu penah cek dapat bacaan 11.Pastu doc suh makan ubat kencing manis tu. ada la beberapa tahun gak makan kot walaupun setiap kali g check gula dah rendah kembali normal sudahnya dah stop mkn ubat tu.
Lagipun bila check gula mmg normal sekali tu je yg tinggi.
Kalau doc tanya ada kencing manis ke tak taktau nk ckp apa.
Selalu kata takde je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 11:29 AM | Show all posts
Nampaknya pemberian vaksin ini bukan berdasarkan siapa yang daftar dahulu tetapi berdasarkan keperluan siapa yang perlu diberi dahulu. Kerajaan perlu bagi tahu penyuntikan vaksin bukan siapa cepat dia dapat... ini telah menimbulkan salah faham sehingga ramai yang stress
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 30-6-2021 10:05 AM
sekarang supply vaksin di Sabah terhenti...saya sepatutnya 30/6 di tunda 17/7...cilaka betul ini org ...

Kenapa kah celaka orang Malaya..org Malaya ramai Tak dapat lagi ..sabar saja ..esok sampai 2juta dos kan .
Hari ini akak ku satu family cucuk 1st dos diklinik swasta ..dapat sinovac. Sekali pembantu klinik kata 4 orang Tak dpat datang temujanji. Terus lah ipar duai ku dapat giliran..aku pulak kena bersabar sebab dinasihatkan tidak dulu oleh doktor... katanya ,masih ramai yg Tak datang temujanji,pandai2 lah pengendali Cari pengganti
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 1-7-2021 07:52 AM
Iols pun asik sakit pinggang dan lutut. Iols syak sebab banyak menunduk dan memanjat atas kerusi m ...

Buat med checkup cik suchi. ...kaka pun Isnin depan ni nk buat...doktor bgtau kaka kita kurus x semestinya kolesterol x tinggi...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 29-6-2021 08:56 PM
Iols dah redha dah.. kalau panggil, iols pergi. Tu pun kalau ada sisa2 semangat. Kalau tak panggil,  ...

Betul.
Sepatutnya "first come, first serve"
Wife saya dah daftar bulan Feb 2021...tak dapat2 lagi.
Ada orang baru minggu lepas daftar.....dah dapat.  
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 12:11 PM | Show all posts
Edited by blue_blur at 1-7-2021 12:13 PM

paling penting, statistik yang dalam ICU/kritikal dan kematian.
tujuan Vax untuk minimumkan kesan kritikal kovid..

vax bukan mantulkan kovid untuk putuskan rantaian kovid.
dah vax, masih kena duduk rumah, ikut sop.

lockdown, paling berkesan untuk putuskan rantaian, tapi paling mustahil untuk buat menyeluruh secara global sampai betul2 terhapus rantaian kovid.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 12:11 PM | Show all posts
glump replied at 1-7-2021 11:44 AM
Kenapa kah celaka orang Malaya..org Malaya ramai Tak dapat lagi ..sabar saja ..esok sampai 2juta d ...

kau tahu kah supply vaksin paling rendah ke Sabah....banyak PPV tutup hari ini....kamu tahu tu sial?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja9 replied at 1-7-2021 11:29 AM
Nampaknya pemberian vaksin ini bukan berdasarkan siapa yang daftar dahulu tetapi berdasarkan keperlu ...

Mcm no giliran kat klinik laa no tu sekadar utk dipanggil jaa  bukan ikut turn no tu pun.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 30-6-2021 10:05 AM
sekarang supply vaksin di Sabah terhenti...saya sepatutnya 30/6 di tunda 17/7...cilaka betul ini org ...

Ntah ntah ada di sabah yg putung q ..
Sebb vaksin x cukup ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 08:36 PM | Show all posts
adelea replied at 1-7-2021 08:27 PM
Ntah ntah ada di sabah yg putung q ..
Sebb vaksin x cukup ...

bukan masalah potong Q...tapi supply memang mcm sial cilaka babi
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
batu kikir replied at 1-7-2021 12:08 PM
Betul.
Sepatutnya "first come, first serve"
Wife saya dah daftar bulan Feb 2021...tak dapat2 la ...

Dia bg ikut keperluan bkn kira sapa daftar dulu. Dan tak pernah disebut pun syarat dia sape daftar dulu .  Sabar la nnt smpai la turn tu....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Sabar, dia utamakan yg berisiko...32 juta manusia, vaccine berperingkat.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 03:59 AM GMT+8 , Processed in 0.112447 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list