CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: lanesra

[Makanan & Minuman] Lupakan sebentar Starbucks. Jom 'explore' kafe-kafe kopi di seluruh Malaysia.

[Copy link]
Post time 25-6-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
shara154 replied at 24-6-2021 09:47 PM
Nyampah nak pi kedai2 hipster ni, harga mahal, rasa so so je

Buat sendiri la kopi.. Skrg aku dok plan nak beli yg bekas utk cold brew pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 11:44 AM | Show all posts
wenza replied at 24-6-2021 07:11 PM
Ala bestnya. X sbrnya nak bukak rentas negeri nak pergi jalan2 nak coffee hunting. Kat sini selain s ...

ada delivery ke gigi coffee tu? kang cuba cari & try test tgk
koffee kita tu pn kelihatan menarik.. boleh la try nnti.. area kl selangor
belah utara nun, terpaksa la tgk je dulu.. hehee

sekarang ada sorg kwn ni rajin gak buat kopi sendiri
dr grind brew sampai la siap, semua buat sendiri. lepastu dia bg kt kwn2 hantu kopi
memang syok la.. dpt 4 6 botol, boleh buat stok beberapa hari... simpan dlm freezer bagi beku.. pehhhh lazatul mcm setabak!

tp kadangkala tekak ni nk jgk setabak tu.. order la jgk
penah jgk try kopi food truck, lupa namanya.. mmg sedap! rasanya kopi vietnam cuma apa nama food truck tu tak pasti
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 11:49 AM | Show all posts
sarah82 replied at 24-6-2021 08:14 PM
Muahahaha betul...sekali sekala boleh la layan cafe hipster ni.. kalau sedap no hal.. Tapi so2 aku ...

gula areng tu mcm gula apong ka?ada try yg guna gula apong.. tp sb kwn tu buatkan kopi double shot, makanya gula apong tu aku mcm hmm ok.. gula apong ke
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
She-Ra replied at 25-6-2021 11:49 AM
gula areng tu mcm gula apong ka?ada try yg guna gula apong.. tp sb kwn tu buatkan kopi double shot ...

Hahaha.. Betul2...tapi x pernah try lagi.. Pernah try guna gerek @ nisan sedap wei..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 25-6-2021 10:50 AM
Buat sendiri la kopi.. Skrg aku dok plan nak beli yg bekas utk cold brew pulak.

Ha ah buat sendiri lagi sedap, tu yg sakit hati bila bayar mahal tapi tak sedap
Pakai french press pun boleh je kaka buat cold brew tu, senang amat & murah, tapi kena beli kopi medium grind ya utk french press
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
shara154 replied at 25-6-2021 11:51 AM
Ha ah buat sendiri lagi sedap, tu yg sakit hati bila bayar mahal tapi tak sedap
Pakai french pres ...

Wokies.. Nanti cari french press.. Hihii.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kat Kuantan, i suka minum kat Watak Kopi. Signature dia Kopi Kampung WK. Biasa suka yang O, tapi tak menyengat pulak mcm yang susu punya. & kena pekena ngan ais, sebab panas dia manis sikit. Rasa dia chocolatey. Murah pon murah. RM4.50 je...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 25-6-2021 10:50 AM
Buat sendiri la kopi.. Skrg aku dok plan nak beli yg bekas utk cold brew pulak.

Buat je la sendiri sarah ...
Bukan susah mana pon ...

Just nak jaga temperature air yg ko tuang on ground cofee ...
Apparatus for home made coffee belambak kat shopee and lazada ....
For me i still go to starbuck or coffee bean or gj je laa
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 25-6-2021 09:28 PM
Buat je la sendiri sarah ...
Bukan susah mana pon ...


Aku ada 2 portable coffee maker.. Aku guna kat rumah anak opah ni.. Coffee machine aku boh kat bilik sewa.. Now aku target nak beli drip coffee vietnam dan juga cold brew bekas.. Aku mmg peminum kopi tegar dan cuba tinggalkan habit minum kopi 3 in 1.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 25-6-2021 09:35 PM
Aku ada 2 portable coffee maker.. Aku guna kat rumah anak opah ni.. Coffee machine aku boh kat bil ...

Bagus la macam tu ...
Kopi 3in1 ni tak bagus ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 25-6-2021 09:42 PM
Bagus la macam tu ...
Kopi 3in1 ni tak bagus ...

Tu la.. Skrg aku dah kurang ambik gula bila minum kopi.. 3 in 1 pulak aku nak stop ambik.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2021 12:06 PM | Show all posts
sarah82 replied at 25-6-2021 10:50 AM
Buat sendiri la kopi.. Skrg aku dok plan nak beli yg bekas utk cold brew pulak.

vote sini pulak sarah. Bagaimana cara anda seduh dan menikmati kopi? Kopi apa jadi pilihan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2021 12:07 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2021 12:08 PM | Show all posts
shara154 replied at 25-6-2021 11:51 AM
Ha ah buat sendiri lagi sedap, tu yg sakit hati bila bayar mahal tapi tak sedap
Pakai french pres ...

jom undi sis - Bagaimana cara anda seduh dan menikmati kopi? Kopi apa jadi pilihan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2021 12:17 PM | Show all posts
The Coffee Cottage, Taman Belatuk, Nibong Tebal, Pulau Pinang

https://www.facebook.com/The-coffee-cottage-105027458141897


























Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2021 12:24 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2021 12:35 PM | Show all posts
AHLI KOPI Kangar







AHLI KOPI Jitra












AHLI KOPI Alor Setar









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2021 12:46 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
lanesra replied at 26-6-2021 12:06 PM
vote sini pulak sarah. Bagaimana cara anda seduh dan menikmati kopi? Kopi apa jadi pilihan?

Dah.... Muahahahaha.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 03:40 AM GMT+8 , Processed in 2.359733 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list