CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 13617|Reply: 171

[Tempatan] PKP di KL bermula Jumaat (7/5/2021 - 20/5/2021)

  [Copy link]
Post time 5-5-2021 06:56 PM | Show all posts |Read mode



PETALING JAYA – Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akan dilaksanakan di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur bermula Jumaat ini sehingga 20 Mei depan.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, prosedur operasi standard (SOP) bagi PKP yang akan dilaksanakan itu adalah sama seperti diumumkan sebelum ini.

Beliau berkata, pergerakan merentas negeri adalah tidak dibenarkan, kecuali atas urusan kerja dan kecemasan.

“Premis makanan seperti restoran, food truck, penjaja dan kiosk dibenarkan beroperasi dari 6 pagi sehingga 12 tengah malam sahaja.

“Bagaimanapun, dine-in di kedai makan adalah tidak dibenarkan. Makanan haruslah dibungkus untuk dibawa pulang sahaja,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Ismail Sabri berkata, kedai runcit, serbaneka dan keperluan harian serta farmasi juga dibenarkan beroperasi dari 6 pagi sehingga 10 malam.

Menurut beliau, stesen minyak dibenarkan beroperasi dari 6 pagi sehingga 10 malam, namun stesen minyak di lebuh raya
dibenarkan beroperasi 24 jam.

Selain itu, katanya, hospital, klinik dan makmal perubatan boleh beroperasi seperti biasa.

Untuk operasi pasar harian, pasar tani, pasar awam dan pasar minggu dibenarkan beroperasi dari 6 pagi hingga 2 petang.

“Bazar Ramadan di kawasan PKP masih dibenarkan beroperasi mengikut SOP ketat. Bagaimanapun, keputusan untuk meneruskan ataupun menutup operasi bazar adalah tertakluk di bawah kuasa kerajaan negeri melalui pihak berkuasa
tempatan (PBT),” katanya. – K! ONLINE

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-5-2021 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Main mercun lh mlm ni!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bazaar tetap bukak. Sama2 ler meriahkan bazaar ye. Beratur panjang pun takpe. Tepukkkk

PKP caca marba, baik tak payah bagi nama PKP
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-5-2021 06:58 PM | Show all posts


Warga KL bakal merasa juga.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-5-2021 06:59 PM | Show all posts
aechae replied at 5-5-2021 06:58 PM
Main mercun lh mlm ni!!

Awak jaga diri elok-elok. Hati-hati masa naik LRT.
Semalam saya sudah dengar bunyi mercun..

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 5-5-2021 06:58 PM
Main mercun lh mlm ni!!


Iols kuciwaaa sbb hajat nak mengopi kat coffee bean di pagi raya musnah
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik
Td mcm ada bc tajuk thread kl x Mohon pkp
Tup tap dh keluar arahan pkp plk

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 5-5-2021 07:00 PM
Iols kuciwaaa sbb hajat nak mengopi kat coffee bean di pagi raya musnah

Weols kna cancel hotel view klcc...hanattt bru nk fefeeling cm nilopa
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-5-2021 07:03 PM | Show all posts
Putrajaya still pkpp pdhal sblh mnyebelah je
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 5-5-2021 06:58 PM
Bazaar tetap bukak. Sama2 ler meriahkan bazaar ye. Beratur panjang pun takpe. Tepukkkk

PKP c ...

Kannn... bazar buka boleh lh pegi xkn nk tengok aje
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Eloklah pkp, kiri kanan kena apit dgn daerah kt selangor yg kena pkp.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 5-5-2021 07:03 PM
Weols kna cancel hotel view klcc...hanattt bru nk fefeeling cm nilopa

Tak jadi senyum sinis ke telinga
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 5-5-2021 06:59 PM
Awak jaga diri elok-elok. Hati-hati masa naik LRT.
Semalam saya sudah dengar bunyi mercun.. ...

Sib baik ada LRT...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Biri-buribu taniya





http://youtu.be/0X72EDKdexg
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 5-5-2021 07:04 PM
Tak jadi senyum sinis ke telinga

Dengki ke?
Jom beraya sesama kt kl sentral
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
gurlfriday replied at 5-5-2021 07:03 PM
Putrajaya still pkpp pdhal sblh mnyebelah je

Putrajaya ni kes tk byk sbb belom tentu pkerja tu org situ.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-5-2021 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 5-5-2021 07:03 PM
Weols kna cancel hotel view klcc...hanattt bru nk fefeeling cm nilopa

Bukan pkp pun boleh tido hotel ka?
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:11 PM | Show all posts
aechae replied at 5-5-2021 07:06 PM
Dengki ke?
Jom beraya sesama kt kl sentral

KL Sentral ni pasti penuh dengan pendatang asing yang melepak2 kat situ time cuti2 panjang seperti Hari Raya, kan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Horreyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:22 PM | Show all posts
aechae replied at 5-5-2021 07:03 PM
Weols kna cancel hotel view klcc...hanattt bru nk fefeeling cm nilopa

guna green screen je nampak juga klcc
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 06:11 AM GMT+8 , Processed in 0.096663 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list