CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: AeriSha

[VOL 2] YOUR TOP JAPANESE DRAMAS OF ALL TIME & RECOMMENDATIONS

[Copy link]
Post time 7-1-2021 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Thanx jugak pd yg listkan drama2 yg iolls tak tau atau tau tp mcm kurg mnat nk tgok.. nnti nk cr ma tgok smula. Sapa fans jdorama mmg x dpt feel tu dlm kdrama kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 7-1-2021 07:59 AM
Owh jap,dah Google..Takashi Sorimachi ganti Narimiya bermula dr season 14 lah kan..Try2lah cari la ...

haa betul..season 14, watak narimiya dimatikan kononnya watak dia tu ada kes polis kena masuk penjara..so takashi ganti..kesian narimiya ni..dituduh ada kes dadah ke apetah, tp x bersalah pun..terus merajuk berhenti berlakon..iols suka dia..semua cerita dia iols tengok...

untuk streaming site tengok cite aibou, refer post #48 ...ahahahaha punya la takut nak mention nama website..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 7-1-2021 08:14 AM
Hai uols..

Iols ada terbaca kat news online, selain drp kalau nak beli/lesen utk tayang p ...

Oh patut laaaa. Mujur iols  still dpt layan manga dgn anime kt web. Rindu juga drama jepon. Baru ni yg ada kt netflix, Alice In Borderland. Best
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 04:12 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 5-1-2021 09:21 PM
Stream je kt dramanice,myasiantv,kissasian..kalau ada akau d-addicts boleh download kt situ..tp sa ...

watak tamaki as chiaki dlm nodame tu mmg buat kita melting kannnn
penampilan dia dlm TV movies tajuk Hoshi hitotsu no yoru pun ensem juga
btw drama nodame dgn TV movies tu selang setahun may be itu yg buat dia nmpk ensem dan wangi


Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 04:15 PM | Show all posts
AeriSha replied at 7-1-2021 08:01 AM
Owh kaka minat Narimiya ke? Dah tengok Orange Days?

blm smp seru nk tgk cerita tu sbb watak utama tu kaka cam x brp nk msk sgt


Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 04:26 PM | Show all posts
kaka sambung lg 2 Jdrama yg kaka kerap tonton

1. Meitantei Conan Shinichi Kudo's Written Challenge

series yg ni ada 13 episode dan pelakonnya Junpei Mizobata as Shinichi Kudo dan Shioli Kutsuna as Ran Mori dan dlm episode ke 9 tu Shinichi berjumpa dgn Heiji utk selesaikan satu kes pembunuhan. Cuma yg kaka cam terkejut sbb yg jd Sonoko dlms eries ni lawo plk walhal ikutkan dlm anime tu Sonoko muka biasa2 aje

2. Hanakimi

siapa yg tgk Jdrama sure taw cerita ni, Taiwan dan Korea pun ada buat remake juga tp kaka suka yg jepun ofc, walau x minat oguri tp sbb pelakon lain semua memberi mmg cerita ni happening dan hilarious, paling suka time toma pki bra dan panties, tersgt vengongnya dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 7-1-2021 04:12 PM
watak tamaki as chiaki dlm nodame tu mmg buat kita melting kannnn
penampilan dia dlm TV mov ...

Yeee..tersangat wangi..yummy yummy gituhh. Haahahahah~

Tp skrg cengkung sgt laa..ai is sedih..x juicy mcm dlm nodame
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 7-1-2021 04:26 PM
kaka sambung lg 2 Jdrama yg kaka kerap tonton

1. Meitantei Conan Shinichi Kudo's Written Challeng ...

kaka (nak jugak panggil kaka), kalau tengok written challenge yg ogushun berlakon tu, muka sonoko ada iras2 anime punya..tp yg versi junpei ni pun ok jgk la..dak akb48 kot, xkan x lawa haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 11:25 AM | Show all posts
salmon-suki replied at 7-1-2021 06:23 PM
Yeee..tersangat wangi..yummy yummy gituhh. Haahahahah~

Tp skrg cengkung sgt laa..ai is sedih..x ...

lps dia kawen ke dia makin cengkung?
sbb ms dia berlakon cerita career msh nmpk handsome lg
tp sekrg mmg dia nmpk cengkung sesgt, x suka dgn penampilan camnie


Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 11:27 AM | Show all posts
one_aiman replied at 8-1-2021 12:30 AM
kaka (nak jugak panggil kaka), kalau tengok written challenge yg ogushun berlakon tu, muka sonoko  ...

versi oguri tu sungguh kaka lupa rupa sonoko camner sbb tgk sekali aje
tp versi junpei mmg cam wow lawonya sonoko
yealah dak2 AKB mmg lawo belaka yea x

btw nak panggil kaka boleh, panggil acik pun kaka okay
maklumlah remaja purba

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 11:28 AM | Show all posts
utk list seterusnya kaka bg next week plk lah yea
bkn apa supaya ada modal utk upkan thread jepun kita ni
maklumlah klu thread drama selalu xde sambutan
maka thread ni kena bg up selalu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 7-1-2021 08:30 AM
Hahahaha..xpuashati laaa..saje je kan dia end mcm tu..gerammmmmmmm..aiolzs terkesima bila tgk last ...

Hahaha..kannnn..
Ala geram iols nak borak lebih2 kang jadi spoiler plak..Dem..
Uols bukalah benang Alice In Borderland..Iols akan jadi penunggu setia nanti dlm benang tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 7-1-2021 08:32 AM
Alosssss..xde sub pulak..citer ni dia kne bayangkn kita di tempat satorare tuh..hehehe~

Nantilah iols cari kat website lain pulokk..Memang nampak menarik cite ni..Uols tengok kat mana dulu weyh?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
r_innalif replied at 7-1-2021 11:01 AM
Thanx jugak pd yg listkan drama2 yg iolls tak tau atau tau tp mcm kurg mnat nk tgok.. nnti nk cr ma  ...

"ma" tu uols maksudkan apa tu?

Setuju..Memang feel Jdrama ni unik & takkan jumpa kat drama2 lain,even detailing Jdrama pun iols tak jumpa kat yg lain2..

Tapi adalah beberapa tema cth kalau tema zombie iols tak penah tengok Jdrama punya jadi tak tau macammana..Ada ke masalahnya?
Iols kalau zombie iols cuma boleh terima versi The Walking Dead jah,yg lain macam ala2 World War Z memang nyampahlah..hehe..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2021 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
one_aiman replied at 7-1-2021 11:38 AM
haa betul..season 14, watak narimiya dimatikan kononnya watak dia tu ada kes polis kena masuk penj ...

Kenapa kena takut nak sebut website download uols?
Iols betul2 curious ni..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
wikedsaikel replied at 7-1-2021 02:34 PM
Oh patut laaaa. Mujur iols  still dpt layan manga dgn anime kt web. Rindu juga drama jepon. Baru n ...

Baru ni ada kecoh2 website manga ke anime yg kena bungkus tu? Eh ke bukan?

A'ah Alice In Borderland memang best..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AeriSha at 8-1-2021 03:07 PM
takayama replied at 7-1-2021 04:15 PM
blm smp seru nk tgk cerita tu sbb watak utama tu kaka cam x brp nk msk sgt


Haha lambaaaat serunya tu nak sampai ye kaka..Kalau lahir baby masa tu dah nak habis sekolah menengah dah skrg ye dok..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 03:50 PM | Show all posts
AeriSha replied at 8-1-2021 03:04 PM
Haha lambaaaat serunya tu nak sampai ye kaka..Kalau lahir baby masa tu dah nak habis sekolah men ...

errrr helloooo
anak kaka xde yg lahir tahun 2004 tp in between tu ada, now dedua dah F5 dan F3



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2021 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 8-1-2021 03:50 PM
errrr helloooo
anak kaka xde yg lahir tahun 2004 tp in between tu ada, now dedua dah F5 dan F3  ...

Ah hahah okok ..
Kaka dah tengok Re:Zero season 2 part 2?Malam td terkejut iols nampak episod baru fresh from Japan katanya dah start..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 05:11 PM | Show all posts
AeriSha replied at 8-1-2021 03:59 PM
Ah hahah okok ..
Kaka dah tengok Re:Zero season 2 part 2?Malam td terkejut iols nampak episod b ...

kaka perasan semlm ada new episode tp sbb x tgk dr awal jd kaka abaikan aje
rsnya ms kaka buka ch 719 tu dah half way

biasa kaka tunggu weekend utk marathon aje
anak kaka pun xde pesan utk tgk sbb dia tgh marathon cerita one piece


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 01:25 PM GMT+8 , Processed in 0.090517 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list