CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: CARI-HBZ

Anjing Kejar Kereta Tuannya Sepenuh Hati Setelah Sedar Dirinya Dibuang Namun....

[Copy link]
Post time 26-11-2020 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu la bila nk bela anjing/kucing, tlg la fikir betul2. Tanggungjwb tu jadi tanggungjwb sepanjang hayat. Sekali ko bawa dia msk rumah, dia dah jadi family. Hanya maut yg ptt pisahkan pet dgn pet owner.

Iols kalau ikutkan hati, kalau boleh nk angkut je mana2 stray cat yg kesian di jalanan, tapi iols tau iols hanya mampu tanggung 3 ekor je max,dari segi financial, well-being, kasih sayang dan perhatian. So hanya 3 ekor je sampai skrg. So sebelum ambik bela tu, fikir la semasak2nya mcm ko nk ambik anak angkat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
husna_amal replied at 25-11-2020 10:43 AM
Sepatutnya apa kena buat kalau tak nak bela anjing tu lagi? . Pusat perlindungi boleh la terima bila ...

Joinla grup pet adoption kt fb tu sis. Belambak. Iklan je insyaAllah ada yg nk smbung jaga.

Iols serius xboleh la bnda2 melibatkan penganiayaan ke atas bnatang ni. Sedih xtau nak ckp mcm mna.

Aku ada pelihara 6 ekor kucing. Aritu sja bawak sekor tu time joging kt taman. Dia punya takut dgn dunia luar smpai tekencing2 menggeletar. Hm. Xda smpati langsung ka yg membuang haiwan peliharaan korg ni? Aku doakan yg jahat2 kang baru tau.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
allshares replied at 26-11-2020 05:31 PM
Sbb tu la bila nk bela anjing/kucing, tlg la fikir betul2. Tanggungjwb tu jadi tanggungjwb sepanjang ...

Setuju. Kt rmh ni ada 6 ekor. Haritu ingt nk lepas for adoption tp smua dh spaykan dh fully vaksin kanlah.

Bila iklan ada yg nak. Aku plak nangis cm org gila. Xjadi nak lepas oiii. Aku pelihara dri kecik bijik sawi kot. La ni dh 9 bln, syg sngguh xmau laaaaaaa berpisah2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian anjing nih. Sedih plak aku baca news ni memlm nih
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Aduh kesiannya.. hiba tengok dia sedar kena tinggal tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnyaaaa
Padan muka owner asal kena tangkap. Kat Msia ni takde undang2 mcm tu
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 12:14 AM GMT+8 , Processed in 0.187191 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list