CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 19073|Reply: 135

Berstatus Ibu Tunggal Dan Tak Diberi Nafkah, Sharifah Sofia Kecewa BPN Tak Lulus

  [Copy link]
Post time 13-5-2020 10:33 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon cantik manis, Sharifah Sofia meluahkan rasa kecewanya apabila permohonan untuk mendapatkan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) dilaporkan gagal.





Kredit foto: IG



Dia yang meluahkan rasa tidak puas hati di laman Twitter itu berasa kecewa kerana situasinya kini yang bergelar ibu tunggal dan hanya bergaji minimum tidak mendapat bantuan sewajarnya.


Malah, Sofia juga mendakwa dirinya tidak mendapat nafkah selama ini.

"I am not happy! I'm a divorced mother raising 2 children, on minimum wage and gets no nafkah. and tak layak.. thanks @LHDNMofficial" ciapnya.



Kredit foto: Sharifah Sofia



Sofia juga berkongsi mengenai permohonanya itu yang ditolak atas alasan mempunyai duplikasi permohonan. Pihak kerajaan baru-baru ini, melaporkan terdapat hampir 1.2 juta permohonan baharu dan juga rayuan untuk BPN telah diluluskan berjumlah hampir RM1.7 billion.



Kredit foto: Twitter Sharifah Sofia



Sharifah Sofia telah bergelar ibu tunggal selepas pendedahannya mengenai perkahwinannya bersama bekas suami, Syed Ismail Syed Ibrahim telah berakhir. Dia dan bekas suami telah sepakat untuk menjaga anak-anak mereka tanpa sebarang masalah.


  



  



Sofia dan Syed Ismail mendirikan rumah tangga pada Oktober 2009 dan dikurniakan dua cahaya mata perempuan, Sharifah Ariana dan Sharifah Ameera. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Merempan jua, ingat classy sangat
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 10:42 AM | Show all posts
lhdn ni mmg babs jugak, mcm mn depa buat pengelasan income aku pun tak paham
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 10:44 AM | Show all posts
ingatkan classy sangat.. ye la, dulu kan bff pajura time gaduh kat kelab..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 10:54 AM | Show all posts
minta la kat laki nafkah anak tu..

tiap2 bulan mesti dapat...ni BPN sekali je..

nafkah tu hak anak2...tak pu;a merempan yang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak dapat nafkah nak merempan plk
Pergilah fight kat mahkamah mtk laki bagi nafkah
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 10:58 AM | Show all posts
yang betul2 hak sendiri tak nak fight pula.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 10:58 AM | Show all posts
cukai ada update tak?
meroyan je dapat apa?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Duplikasi permohonan maksudnya suami Dia dah dapat,  mana lhdn tahu hang dah bercerai, kena update maklumat
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak kes mcm ni, ibu tunggal,  ibu tinggal maklumat take update, masih dalam rekod tanggungan suami, Jadi bila bekas suami dah dapat,  ex isteri minta Jadi duplicate LA.

Kakak2 makcik2 Kat kampung byk hadapi Masaalah mcmana ni, kesian sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:13 AM | Show all posts
maksudnya bekas laki tak guna la tu kalau tak bagi nafkah
artis la paling senang buat duit
ko masak la apa-2 pastu jual
tu pun nak kena ajar ker
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:16 AM | Show all posts
monsterwife replied at 13-5-2020 02:55 AM
Tak dapat nafkah nak merempan plk
Pergilah fight kat mahkamah mtk laki bagi nafkah

kannnn.. aku baca ayat dia pun aku terpegun di situ
xkan x dpt nafkah bising kat lhdn?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:21 AM | Show all posts
tahnya...

ingat lhdn tu handle kes  nafkah gak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Susah sangat ke tanya LHDN apa maksud duplicate tu? Melalak kat media sosial org nampak kau cam org gila, x malu nampak oleh anak2? Esok lusa anak dah besar tau reti org anta screenshot kau meroyan camni iols padankan aje muka.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:25 AM | Show all posts
nape tak minta nafkah?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn merempan.

Sugu Pavithra tu jugak yg pandai cari makan guna bakat memasak kat youtube. Rilek2 je dah 355k subsribers.

Tp aku mmg tak leh hadam jantan2 pandai buat anak tp tak bagi nafkah ni. Eiiii
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa muka dia mcm jenis muka x mandi pagi eh? Mungkin genetik mat salleh kot..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:32 AM | Show all posts
nampak mcm urban aka classy sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Wpun ko ibu tunggal, tgk jugak pemilikan aset ko mcmn
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama kes mcm bekas abg ipar aku
Dah cerai tp apply time brim letak nama kakak aku ngan anak2 sebagai tanggungan.
Dah la nafkah tak bg duit bantuan pun songlap.
Memalukan lelaki je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 09:00 AM GMT+8 , Processed in 0.102904 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list