|
Edited by rohayatimat at 5-5-2020 08:25 AM
Sudah empat hari anak bongsu tidak mahu makan yang lain, setiap hari kena sediakan ayam masak merah ketika berbuka dan bersahur.
"Ibu Sambal D'Apbroze punya penangan...anak tak mau makan yang lain time buka dan sahur. Dah empat hari ni siap pesan...masak merah guna ibu sambal.
Masak bendi goreng ibu sambal pun lagi terangkat...", kata suri rumah dari Kuantan, Ainal Marhaton Abd Ghani.
Manakala ahli perniagaan, Sabariah Yunus pula berkata, sangat mudah dalam menyediakan makanan apabila kesuntukkan masa terutama pada bulan Ramadan.
Kerja-kerja kupas bawang, potong cili kering dan menumis, tidak perlu lagi dibuat.
"Sonang nak beribadah, memasak cepat...tinggal taruh ikan, udang, daging, apa jer...gayakan ikut selera.
Ada masak sambal ikan masin dengan petai, sodap bukan main lagi. Masak asam pedas ikan semalam", kata beliau dalam loghat Melaka.
Seorang lagi ahli perniagaan, Za Omar, memberitahu, setiap hari guna iIbu Sambal D'Apbroze untuk setiap masakan.
"Masya Allah sambal tu the best!!! Masak apa pun semua jadi sedap. Alhamdulillah. Setiap hari guna ibu sambal untuk setiap masakan, belum lagi beli di luar. Ibu Sambal is the best", ujar beliau.
Suri rumah Anita Mahzan pula berkata, ibu sambal memang terbaik, terima kasih.
Ketahui rahsia memasak paling mudah dan cepat. 5 Minit Jer Siap! Lebih 20 Variasi masakan. Klik di sini sekarang
|
This post contains more resources
You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register
x
Rate
-
1
View Rating Log
-
|