CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6359|Reply: 25

Portal Hiburan 'Bitter' Dengan Wan Dazrin, "Video Untuk Sajat Laju Je Kau..

  [Copy link]
Post time 4-2-2020 12:34 PM | Show all posts |Read mode
Susah jadinya apabila teguran di media sosial bukan sahaja taknak diterima, malah dikecam pula.

Itu yang terjadi kepada pendakwah bebas, Wan Dazrin apabila dia dikritik oleh sebuah portal hiburan menerusi laman Twitter.


Foto: Mstar Online


Wan Dazrin sebelum itu memuat naik sebuah video yang mengulas perihal isu panas dan kontroversi yang berlaku pada masa ini, iaitu ibadah umrah di tanah suci.

Walaupun tidak menyebut mana-mana pihak atau nama tertentu, namun ramai yang mengaitkan ia dengan Nur Sajat.




"Bagaimana Allah swt nak terima amal ibadah kita bila kita lakukannya dengan cara yang haram.

Maaf di atas kekurangan yang ada," kata Wan Dazrin menerusi kapsyen.


Ia mendapat perhatian sebuah portal hiburan lalu mengulang kicau hantaran tersebut dengan kapsyen,

"Video untuk Sajat laju je Kau. Geng geng sendiri punya video sampai hari nie satu pun tak ada."

Ia sekaligus menyebabkan polemik dan perbalahan di ruang komen.

"Ni la contoh netizen. Bila tak tegur cakap ustaz ntah pepe. Bila tegur cakap tak tegur PU pun tempoh hari. Bila dah tegur PU ko cakap tak tgur Najib kletopkrat pulak. Habis tu apa yg kalo nak sebenarnya????" kata seorang warganet.


Kredit foto: Twitter




Mereka turut mempersoal pentadbir portal hiburan berkenaan yang dianggap 'bitter' tak tentu pasal.

"Bitter sgt asl ni. Dia buat benda baik salah diam salah apo kono ea jang. Please take the positive from him, atleast dia pu yang masih ade pegangan, yang lain tu nasib dorg lah. Semua dh tegur pun and dh lepas tanggungjawab. Hes just reminding take note."


Apa pula pendapat anda? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2020 12:49 PM | Show all posts
Biasalah orang ramai lebih suka pada cerita yang sensasi.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 12:50 PM | Show all posts
dgn membe2 boleh pm je katanya...dengan sajat taknak pm juga ke? gitteww
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kannnnnnnnnn.... bila kena batang hidung sendiri memasing jd kulop..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau si wan apa benda namanya ni benar2 jujur dlm perjuangan dia.. Dia tak kan pejam mata sbb kawan tapi bising sbb org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 01:19 PM | Show all posts
ohh..beautifulnara ke..

tertanya2 la, beautifulnara ni masih abg nara ke yg handle? ke abg nara dah jual kat org lain?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Betullah org cakap. Di satu tempat kalau ulama semua dha tak ada sikit demi sikit kerosakan akan berlaku. Waktu adik beradik harun din, hassan din ada aku pasti dorang akan marah kalau ini berlaku. Pada aku doranglah sebenar ulamak. Yg ada skrg susah nak cakap. Dr Maza pun agak liberal dan yg lain lain berkiblat politik. PU PUkimak ni semua muka tak ada nur.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Mufti perlis dah cakap isu ni REMEH.. ngape laaa dai & pU nak mencapub lagi...... re-Mehhhh..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2020 02:01 PM | Show all posts
mula meluat bila gigihnya beliau bersurat terbuka..

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 02:29 PM | Show all posts
Betul, aku setuju betipulnara tu sindir dia. tang kawan2 even tunggang agama trang tang tang pun wat lek wat peace aje... xde pon gegeh bervideo2 bagai tapi tang retis pompuan siap surat layang berjela, video segala.. Dakwah jgn pilih kasih, yg xbetul tu tegur xkira la sapa pun baru la org respect.. padanla pon kena sedas.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Takut kena pulau kut...tp kena lah adil bila menegur tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 03:40 PM | Show all posts
RumiMenari replied at 4-2-2020 01:57 PM
Mufti perlis dah cakap isu ni REMEH.. ngape laaa dai & pU nak mencapub lagi...... re-Mehhhh.. {:sigh ...

wahabi mmg gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 03:46 PM | Show all posts
poligami kan halal

-done bekap ustaz2 da'i
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
kat dlm dunia ni mmg ramai kelompok pilih kasih eh. dah 2020 pon. bukan setakat saka je tp pilih kasih pon kena buang gak. time abu time farhan korang diam je eh.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 04:40 PM | Show all posts
Kuasaberganda replied at 4-2-2020 04:30 PM
kat dlm dunia ni mmg ramai kelompok pilih kasih eh. dah 2020 pon. bukan setakat saka je tp pilih kas ...

hahahaha abu siap repeat banyak kali kot.

geng2 diorang ni dah jadi bahan gossip kot skang.
kalau artis dulu ada URTV,mangga,hai.
ni kalau daie n PU ada majalah gossip, apa agaknya nama majalah tu.
hahahaha

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2020 04:48 PM | Show all posts
selayaknyalah di hanjengkan jah puak2 penonggang agama sebegini
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 4-2-2020 01:57 PM
Mufti perlis dah cakap isu ni REMEH.. ngape laaa dai & pU nak mencapub lagi...... re-Mehhhh.. {:sigh ...

Terkejut i tgk berita mufti ckp macam tu smlm...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Cara haram? Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Plsss aku menuampah dgn pu daie dan kategori2 begini bila ckp acah guudd
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 07:15 AM GMT+8 , Processed in 0.122176 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list