CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Amiey

Nak Terjun Dari Balkoni, Netizen Minta Safiey Illias Tak Buat Kerja Bod*h

  [Copy link]
Post time 31-1-2020 11:09 AM | Show all posts
ikut kata hati kaka akan kata terjun ajelah dah ko teringin sgt kan

tp ni hr jumaat maka kaka nak bg nasihat sikit, gielah amik wudhu, buat solat taubat bebyk, istighfar dan bykkan menyebut nama Allah, klu ko rs ko susah cuba fikir org yg lg susah dr ko, at least ko ada tempat nk berteduh, klu ko rs ko gagal sekrg bangkitlah dan cuba lg
jgn disbbkan kegagalan ini menyebabkan ko berfikiran sempit
igtlah Allah terlebih dahulu dan ibu bapa ko
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2020 11:14 AM | Show all posts
ATTENTION SEEKER. Iols tak kesian kat sapi ni, iols labih kesian kat @Cari-Amiey
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:15 AM | Show all posts
propa jah.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:16 AM | Show all posts
orang kata meninggal hari jumaat di lepaskan seksa kubur...org kata la..aku tak tau kebenarannya..

pape pun sapi..hari jumaat ni, kau pergi lah solat jumaat tghari nanti..

semoga kau diberikan hidayah..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:17 AM | Show all posts
bisnes merundum maka hanak2 ikan atau anak2 bewak dh start angkat kaki kah? so acah2 org kesah ko mati and org beli produk timbang kilo ko?  kalau rasa nk mati...mati jer la terjun...org yg betul2 nk commit suicide ni takde dia menggeletis mintak perhatian...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:25 AM | Show all posts
berani ke idok nak terjun tu..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:26 AM | Show all posts
lantak kau laa. netizen pn over dok puja2 dia ni buat ape. sory sikit pn tak kesian. klu nk berubah dekatkan diri dgn Allah. jauhi media sosial. kau bkn nya takde mak bpk dah nk buat bnda bodoh. attention seeker sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Terjun je laaa...kurang sikit attention seeker lam donia ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2020 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
terjun jelah.. takde beza pun hang wujud ka tak..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 31-1-2020 11:09 AM
aku pn nak terjun dr balkoni, td tengah rushing nk p keja dr jauh aku nampak motor bg signal tapi bi ...

Kl ada perkembangan update dlm forum k.. mane la tau berpunca dr jeritan makcik tu menyebabkan ur crush perasan dgn u.. ni girl yg nak eksiden masa melintas..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapi sapi.. uols kalau nak terjun buat live streaming sambil pegang video terus melompat kebawah. Jgn acah2 ambil gambar saja dr atas. Sekurang kurangnya kalau u mati ade bukti dgn live video orang boleh gunakan utk create awareness psl mental health issue. Xla mati u sesia dh la mati bunuh diri masuk neraka. At least ade la kebaikan yg u tinggalkan utk org2 didunia ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:37 AM | Show all posts
hidup dia ni hidup sekadar untuk puaskan nafsu dan duit je ke.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 31-1-2020 11:09 AM
ikut kata hati kaka akan kata terjun ajelah dah ko teringin sgt kan

tp ni hr jumaat maka kaka nak ...

Betul sis. Kalau kau betul2 nak bahagia sapiey, pertama sekali kau kena ubah enthusiasm dgb duit dan kemewahan tu. Xsemua org mampu bertahan dgn ujian harta dan kesenangan. Kau solat dan duduk bdoa betul mintak Allah beri kau kecukupan rezeki yang halalan toyyiban yang tak perlu buat kau jadi pondanmental utk hadapkan harta kekayaan. Kau jual semua jelah kereta sports ko yg terang2 liabiliti dan pembaziran, hidup sederhana mcm org marhaen, kau buat bisnes yg small scale yg ko bole target dpt 6-8k per month, jgn menipu org, lama2 rezeki tu jd berkat dan makin mencurah2. cukup jam kau gi masjid smyg jemaah. Tu cara org nak bahagia. Bukan dgn bermatian2 sakit jiwa pikir nak jd sekaya sultan brunei. Ni peringatan utk diri sendiri dan kita semua wei. Duit dan fame mmg buat org jd sasau.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:12 PM | Show all posts
terjun je la pudin, ko hidup pon menipu duit org, buat drama air mata mtk kesian...mati je la senang kurang dh lgbt sorg
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:28 PM | Show all posts
kalu dia lompat pun kan hilang satu ummah lgbt
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawan la sikit safie. X semua org dapat talian hayat kedua.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia jd jantan balik haram tak der coverage.
Tup tup memondan balik
Lar ni acah2 terjun
Seeking attention much
Buat apa nak caya.
Aku pun pernah pikir bestnya klu dpt terjun bangunan tinggi
In between cecah tanah tu ape perasaan bila badan melayang2.
Tp tidaklah nak terjun. Gila hape.
Lainlah klu aku ni superman.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
suka hati kau lah pondan. kezzzzahhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:40 PM | Show all posts
abadi84 replied at 31-1-2020 12:33 PM
Dia jd jantan balik haram tak der coverage.
Tup tup memondan balik
Lar ni acah2 terjun

uols try la bunjee jumping, iols pun sama pernah terfikir jgk apa rasa kalau terjun gitu, tp takut
btw dia ni berkali2 tukar pondan, laki, pondan, laki. tak plak dah memondan balik adoila..moga insafla n ingat mak pak sama..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 12:44 PM | Show all posts
yg pelik time die memondan bisnes kemain lgi kencang..dah xmemondan mula la bisnes pun drop..kesian pudin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 01:30 PM GMT+8 , Processed in 0.207183 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list