CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 178169|Reply: 1989

Kepampom dan tabung sara hidup di Landen, "cleanerS said I look like 17-18

   Close [Copy link]
Post time 23-12-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Drsgonfruit at 4-1-2020 10:00 AM

Hi uolzzzz. Welcome to pprt bossbabie part 18. Meol cuba utk bina rumah selepas rumah 17 closed yach, supaya tiada pause utk hencapan bossbabiey =p maap kalo meol nye summary tak tepat dan padat. Meol cuba okeyz

Summary towards the end of part 17
1. Bossbabiey kata nya kena debit card cloned dekat London, habis rm30k dalam akaun, yang tinggal tak sampai rm800. Accusations dilotarkan kpd bank rimau, tapi masih tak expose tarikh kejadian dlm m2u sheol

2. Menurut bossbabiey, report polis UK dan bank rimau telah dilakukan, feedback back rimau utk case pam ambik masa dlm 45-60 hari berkerja. Pam merempan lambat (dey ni normal la fraud case bank, kena la study genuine ke tak. Itu bank rimau bukan bank makpak ko)

3. Demi kelangsungan hidup sbg bossbabiey di kota london, sheol meraih simpati followers IG utk DERMA DUIT KEPADA SHEOL DAN 500pound adalah SIKIT YACH. Tak bersyukur

4. Adala beberapa insan yg derma kpd sheol, yg sheol tunjuk dkt ig story. Wahh pemurah sungguh followers pam khuenz. Tapi bam mekom derma 500pound sheol ckp sikit walaupun sheol claimed company bam mekom worth betweem pound30-60m. Gittuh

5. Acik porum speku mamat jadian nama Brent belikan sheol and anak sushi, boleh pulak sheol demanded from certain shop and jenis sushi salmon saje.. hebat tawww bossbabiey level up up

6. Bossbabiey kena bayar rent 1000pound tapi sheol claimed 2000pound, hilang rm20k tapi claimed rm30k. Hidup mmg tak putus menipu

7. Bam mekom bebi ucuk ucuk bz organized Christmas party, takde masa utk pam, so pam merempan la bam mekom sejenis nak nak girlfriend hot-cantik-muda tapi tak berusaha buat sheol happy. (Mungkin cermin air bnb sheol pecah)

8. Demi kelangsungan hidup di London juga, pam menggunakan anak sheol utk meraih simpati rakyat socmed IG sheol. Alaaa shiannn tauuuuu, tak boleh nak makan fine dining 300pound, burgers & lobsters, wash & low rambut, braid rambut dan sbg nya seperti yang bossbabiey selalu buat untuk menghabiskan duit sheol

9. Pam kata nya tak ada duit, so feed baby & she sandwiches jahhh..... tp French toast siap berries tauu achik.. tu kira hebat kalau kt Malayzier

10. Pam claimed herself CEO bossbabiey 4 company's, tapi ada rm20k je dalam account? Tak ada savings for rainy days, walaupun sombong. Tagline pam paling panaz ialah "AT LEAST I'M DATING A CEO" gitu acikz

11. Air bnb kepam yg sebelum ni, sheol kena halau yach sbb bil letrik melambung. Bukan sebab sheol tak puas hati dgn landlord. Suke hati she kutuk pak arab landlord sudah nya kau yg tak bayar sewa and pakai external heater

Apa lagi? Uol tambah lah k.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-12-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts


Cepat betul tukangnya

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeayyy. Banglo baru. Untung la pengemis di ladang tapi banyak banglo di Malaysia. Haha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
che-cikL replied at 23-12-2019 01:25 PM
Cepat betul tukangnya

Utk tidak membuang masa =p panjang lg drama, nk krismas lagi ni. Thanksgiving dinner lagi. Eh ke dah lepas
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in sambil makan salmon sushi
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Layout mbb dia pelik.. Aku punya history mbb tak mcm tu.. Putih saja.. Ka aku dah rabun mata teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 23-12-2019 01:36 PM
Layout mbb dia pelik.. Aku punya history mbb tak mcm tu.. Putih saja.. Ka aku dah rabun mata teruk.

Tu classic version. Sama ngan mine. Part tu I dah check.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepyfish replied at 23-12-2019 01:37 PM
Tu classic version. Sama ngan mine. Part tu I dah check.

Aku rasa duit tu x hilang la.. Classic version ada lagi guna ka?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-12-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus different TT everytime
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in sambil makan french toast

Ok ni nak tanya @miracle_forever sebab tadi tak sempat. Dekat mana kepam ni spill pasal husband bijik tu? Why tiba2?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 23-12-2019 01:39 PM
Bagus different TT everytime

Thanks mod! Selagi tak ada benang, tak settled sebab tak ada tempat perbincangan acik porum =p
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepyfish replied at 23-12-2019 01:37 PM
Tu classic version. Sama ngan mine. Part tu I dah check.


Ada porumer ckp selepas sheol confirmed dgn geng bank rimau, layout beza ikut region.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
To be exact 3700 je pun duit yg hilang disedut hantu tu... kononnya dia nak withdraw 1k  nak buat bayar sewa bilik umah norish karem. Yg dia bgtau nak tolong bisnes kawan tu... puiii menipu sungguh la. Gaya nak level up je walau duit dah paras idung.. pigidah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Selimutputeh replied at 23-12-2019 01:51 PM
To be exact 3700 je pun duit yg hilang disedut hantu tu... kononnya dia nak withdraw 1k  nak buat ba ...

1k tu pam mula2 cakap nak help kwn fund business kan.. semua keluar dr mulut she semuaaa manis hebat level up belaka padahal NAN HADO
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Selimutputeh replied at 23-12-2019 01:51 PM
To be exact 3700 je pun duit yg hilang disedut hantu tu... kononnya dia nak withdraw 1k  nak buat ba ...

Omg seriously perangai mmg tak nak kalah je kan dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
aikk cepatnya rumah baru naik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-12-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts

Iols nak ulas sikit la pasal hari tu dia merempan pasal anak dia x dapat Starbucks tu

Mungkin Jali and Elmy nak ajar yang air tu semua manis. So tak elok minum hari2 nanti jadi macam makcik Wani Badak diaorang tu. Lagipun mungkin Raz nak ajar anak2 dia jimat cermat and to value things

Masa iols kecik dulu, nak makan Kepsi/Mekdi haruslah capai certain achievement or milestone baru dpt makan all these fastfood. Bukan parents iols x mampu. Tapi nak suruh kita appreciate things. Maksudnya nak something kena usaha. Bukan manjakan anak dengan makanan sedap2 hari2 and they dont know the value of things. Dah la x sihat pulak tu. Starbucks tu pun bukan murah. So lepas ni bila besar diaorang besar diaorang akan appreciate apa parents diaorang bagi and work hard nak achieve some things nak get rewards

Supaya bila besar jadi orang yang grateful. Especially anak2 dia lelaki. Nak jadi suami orang nanti. Tak nak jadi spoiled. Bukan mcm anak2 Tok Mid ni. Hidup berkiblatkan duit and socmed. And bila kecik2 dah dimewahkan, bila besar tak dapat apa yg nak, merempan sini sana. Complaint non stop and feeling entitled. Paling teruk si pengemis ni la. Serious tak boleh brain orang anak 3 sgt selfish and tak bertanggungjawab mcm ni.

Macam baju tu pulak I tak rasa la Jali n Elmy tu tak belikan langsung baju untuk anak2 dia. Cuma mungkin la x branded macam dulu2. Again mcm I cakap kat atas, diaorang nak ajar untuk bersederhana supaya jadi grateful sons tak macam mak dia pengemis tu.

Kepamnis tu dah la derhaka dengan mak. Macam dia lahir2 atas dunia ni mak dia langsung tak jaga dia. Mungkin dia kena muhasabah diri. Balik Malaysia minta maaf dgn mak. Mana ada mak tak sayang anak
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang ni Hanis dah drama unwell anxiety etc. Banyak sangat tipu sampai tak tau mana yang betul.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 23-12-2019 01:57 PM
aikk cepatnya rumah baru naik

Harus laa chuol. Mana lg nak bergentayangan hahha!
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Lajunya! Belum sempat lagi khatam condo tingkat 17. Syabas miss buah naga pantas buka thread.
Tak hilang momentum nak menghencap kakpam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 12:04 PM GMT+8 , Processed in 0.107408 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list