CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6543|Reply: 26

Rawatan / Petua untuk bibir

[Copy link]
Post time 3-4-2019 04:25 PM | Show all posts |Read mode
salam..
nak tanya.
camna nak bg bibir  pinkish, lembab, tak hitam  tanpa ada selalu letak lipbalm.
ada suggest apa2 rawatan tak atau petua ke..
kesimpulannya nak dapatkan bibir ala2 baby lah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2019 03:12 PM | Show all posts
Jangan suka jilat atau suka gigit bibir, enxim dlm mulut buat bibir jadi cepat kering dan mengelupas, nak bagi bibir lembap memang kena lipbalm minum air secukupnya, kalau bibir gelap tu kadang-kadang xleh nak watpe, genetic main peranan jugak. Nak pakai produk bibir macam kat sini https://bazaraya.my/health-beauty-products/makeup/lip-makeup  Kena wat scrub bibir tiap hari untuk bibir  yang mulus baru cantik pakai lipstick atau lipgloss.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 05:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Petua nenek i minum air halia dan sapu halia
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
xdakla tips sgt i selalu pki lip balm in2it.pastu selalu ltk myk zaitun yg virgin tu di bibir mlm2 mmg pinkish je bibir
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 7-4-2019 05:58 AM
Petua nenek i minum air halia dan sapu halia

i terlupa ada bukak benang ni..aduh..

minum je ker air tu..apa kena mengena ngn bibir tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
violetungu replied at 7-4-2019 08:15 AM
xdakla tips sgt i selalu pki lip balm in2it.pastu selalu ltk myk zaitun yg virgin tu di bibir mlm2 m ...

oo..i pon pkai lipbalm tu..strawberi. tapi kalau boleh..biarlah merah natural.
ok. pasni i try sapu skali minyak zaitun tu ye. tq..
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 7-4-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
bazarayamy replied at 4-4-2019 03:12 PM
Jangan suka jilat atau suka gigit bibir, enxim dlm mulut buat bibir jadi cepat kering dan mengelupas ...

hah..tang scrub ni..boleh suggest tak scrub apa yg ok. dan beli.kat mana.
cari kat watson..mmg tak jual scrub tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 7-4-2019 09:33 AM
i terlupa ada bukak benang ni..aduh..

minum je ker air tu..apa kena mengena ngn bibir tu

Kata nenek i memerahkan bibir semulajadi,
Naikkan seri wajah agar putih kemerah-merahan..
Sebab halia juga ada khasiat untuk Rahim kita khususnya..
Bila rahim sihat barulah seri wajah terpancar kata nenek i..
Dan halia juga baik untuk usus bila usus sihat mudahlah khasiat khasiat lain nak menyerap juga akan buat wajah secara keseluruhan bersih dan jelas terpancar.
Itulah kata nenek i..

I memang amalkan jikalau berkesempatan..
I reneh halia, bawang putih, serai, lemon kemudian ambil airnya sejukkan..
Bila nak minum boleh tambah madu..
Baca selawat, al-fatihah, surah yusuf niatlah agar wajah bersih dsb..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-4-2019 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
i biasa sebelum tidur sapu madu dekat bibir smpai esok pg bangun tidur.. so far berkesan tapi air pun main peranan juga.. kena mnum air yg bnyk la.. kalau tk cukup air muka pun boleh nampak kusam
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena pakai scrub bibir..i ade beli kat watson mmg elok..sbb scrub die jenis halus n sesuai untuk bibir...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2019 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Bee_hwa replied at 7-4-2019 04:18 PM
Kena pakai scrub bibir..i ade beli kat watson mmg elok..sbb scrub die jenis halus n sesuai untuk bib ...

brand apa tu kat watson. penat cari kat watsom..takde lah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Bantalkuning replied at 7-4-2019 12:39 PM
i biasa sebelum tidur sapu madu dekat bibir smpai esok pg bangun tidur.. so far berkesan tapi air pu ...

ok.ada madu kat dapur. mlm nnti i try ye.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 7-4-2019 05:26 PM
brand apa tu kat watson. penat cari kat watsom..takde lah.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 10:38 PM | Show all posts
Bagi lelaki guna petua yang sama juga ke? Aku nak cuba.
Bukan sbb nak bibir pink, aku nak tgok sejauh mana keberkesanan petua korang.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Veneer replied at 7-4-2019 10:38 PM
Bagi lelaki guna petua yang sama juga ke? Aku nak cuba.
Bukan sbb nak bibir pink, aku nak tgok seja ...

sini pon ko ada ek..

hah..leh jer..dialu2kan ko cuba. tapi kalau berkesan, jgn lupa send selfie bibir ko ye..yg pinkish tu..hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 11:03 PM | Show all posts
yuki812 replied at 7-4-2019 02:57 PM
sini pon ko ada ek..

hah..leh jer..dialu2kan ko cuba. tapi kalau berkesan, jgn lupa send selfie ...

Faham faham je lah kau, dah nak raya ni kan... Bukan perempuan je nak
nampak kurus, putih, cantik menawan di pagi raya.
Bagi kau petua mana yang paling senang utk aku yang pemalas?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-4-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Veneer replied at 7-4-2019 11:03 PM
Faham faham je lah kau, dah nak raya ni kan... Bukan perempuan je nak
nampak kurus, putih, cantik ...

takde kejayaan tuk org yg malas..
nite..sweet dreams.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 7-4-2019 05:28 PM
ok.ada madu kat dapur. mlm nnti i try ye.

try la sapu tiap malam.. after 2 week tgok la keberkesanannya.. hehe tp make sure madu asli la.. i pernah guna madu yg dkt pasaraya yg tiruan rasanya sbb tgok pun gula je yg bnyk.. haram tkde effect haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 12:39 PM | Show all posts
yuki812 replied at 7-4-2019 10:36 AM
hah..tang scrub ni..boleh suggest tak scrub apa yg ok. dan beli.kat mana.
cari kat watson..mmg ta ...

says pakai Skinfoos black sugar mask, dia 2 in 1 scrub and mask, bila scrub muka tu scrub la bibir sekali. leave on 10-15 minutes bilas air suam. klau xpun bahan paling senang bleh je cmpur madu dgn gula, untuk scrub bibir tu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:36 PM | Show all posts
Sekejap, mcm mana nak tahu bibir kita ni kategori hitam,
normal atau merah jambu? Perempuan senanglah nak tahu
sbb korang putih, aku ni lelaki. Hitam. Jadi susah nak tahu
bibir aku ni dikategori yang mana.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 108863 Replies : 837
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91665 Replies : 685
Kucing Rafizi nama Muffin hilang di Putrajaya
YgBenarKucing Rafizi nama Muffin hilang di Putr
Views : 26960 Replies : 25
Ada pramugari dan pramugara terpaksa berkongsi bilik, termasuk ‘tidur’ bersama juruterbang..Video klip “Darkside Pramugari” cemarkan imej kru kabin – NUFAM.Akan buat laporan pulis
YgBenarAda pramugari dan pramugara terpaksa ber
Views : 54543 Replies : 127
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31391 Replies : 200
Ringgit mengukuh, hutang bon Samurai berkurang kepada RM6.26 bilion
AbahmungRinggit mengukuh, hutang bon Samurai ber
Views : 6317 Replies : 1
I was in love with physics because I could see the big picture reflected back to me - Dr Mazlan Othman
sharlenetexasI was in love with physics because I cou
Views : 27069 Replies : 139
Ada KWSP ada awek:Duda Alami Tekanan Perasaan, Semua  Duit KWSP Kena Rembat Dengan Kekasih!
YgBenarAda KWSP ada awek:Duda Alami Tekanan Per
Views : 29245 Replies : 25
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3511 Replies : 23
[tvN/Viu 2024] THE AUDITORS - Shin Ha Kyun, Lee Jung Ha, Jin Goo, Jo A Ram
Rahah[tvN/Viu 2024] THE AUDITORS - Shin Ha Ky
Views : 8948 Replies : 24

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 04:51 PM GMT+8 , Processed in 0.494076 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list