CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7953|Reply: 33

Dulu Adik Perempuan, Kini Adik Lelaki Ayana Jihye Moon Pula Peluk Islam

[Copy link]
Post time 28-3-2019 04:23 PM | Show all posts |Read mode
Sumber Foto: xolovelyayana



Baru-baru ini model hijab popular berasal dari Korea Selatan, Ayana Jihye Moon mengumumkan satu berita gembira kepada 2.1 juta pengikut di Instagramnya apabila berkongsi gambar borang masuk Islam milik adik lelakinya.


Gambar tersebut mengesahkan adik lelaki Ayana kini secara rasminya telah memeluk agama Islam.



Sumber Foto: xolovelyayana



Ternyata keindahan agama Islam telah berjaya menarik hati keluarga Ayana apabila kini dua orang adiknya memilih untuk menjadi mualaf. Selain adik lelakinya, adik perempuan Ayana juga telah memeluk Islam pada tahun lepas.


Menurut Ayana, dia bangga menjadi saksi dalam penghijrahan adiknya, malah berasa lebih gembira apabila tahun ini akan menjadi tahun pertama dia menyambut Ramadhan bersama keluarganya.


Ibu bapa mereka tidak menghalang keputusan anak mereka, bahkan ikatan kasih sayang di antara mereka tetap utuh.



Sumber Foto: xolovelyayana



Ayana Jihye Moon yang pernah menganggotai kumpulan band wanita F-VE Dolls ini, pernah mencetuskan fenomena di Malaysia dan Indonesia dengan kisah penghijrahannya.


Kini dia menjadikan Malaysia dan Indonesia sebagai rumah keduanya untuk menimba ilmu dan mencari rezeki yang halal sebagai model muslimah. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-3-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik manis. Tahniah adiknya, semoga dua-dua kekal isqtiqomah & dirahmati Allah selalu
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawanya dia ni. Terasa jodoh itu dekat (;
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.  Tambah lg saudara baru
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
agak agak kalau i beli dia mak i ngam.tak dengn dia?
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Cntiknya dia...{:love
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknyaaaaaaa.......
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun dia baru memeluk islam, tapi dia lebih tahu malu dari kawan dia yang asyik #daddymatabiru.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-3-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Segaknyaaa!!!! Manis boleh potong kakiiij
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik......

Mcm pompuan kelatan je.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 08:00 PM | Show all posts
alhamdulillah..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel.. japgi indon claim la tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Syukur Alhamdulillah..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik molek betul dia ni. Macam manalah cantik bidadari syurga nanti tak boleh bayang.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 09:49 AM | Show all posts
cantiknya dia ni tak tau nak ckp mcm mn punya cantik die.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-3-2019 10:21 AM | Show all posts
alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Takda ke di antara kome yang mahu persoal kecantikan sheols itu real atau plastik?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Padehal retis2 pompuan kpoop, laju je kome kutok kecantikan plastik la pelsu la?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 01:57 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 29-3-2019 11:46 AM
Takda ke di antara kome yang mahu persoal kecantikan sheols itu real atau plastik?

dah takde la yg nak pertikai sebab dia dah jd muslim
sedangkan memey sarung tudung pun terus org sayang
inikan pula korean comel convert muslim
nnt terus boleh jd ustazah ajar ummah meleys cemana nk cebok bersih2
ummah pun angguk tanda paham
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 01:44 PM GMT+8 , Processed in 0.118778 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list