CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4428|Reply: 23

Remaja Malu Nak Keluar Rumah Lepas Tukang Gunting 'Jahanamkan' Rambut

[Copy link]
Post time 5-10-2018 11:55 AM | Show all posts |Read mode




Ramai yang tertipu dengan salun rambut apabila pergi dengan harapan, tetapi pulang dengan kekecewaan kerana potongan rambut idaman menjadi sangat hodoh.


Ianya bukanlah sesuatu yang baru kerana telah ramai mengalami pengalaman serupa.


Terbaru, seorang remaja berasa sangat terkejut dengan keadaan rambutnya yang 'buruk' selepas pulang dari salun membuatkan dia enggan meninggalkan rumah kerana terlalu malu dengan imejnya.


Amy Gallagher, 19, memutuskan untuk melakukan sedikit perubahan pada potongan rambutnya di salun Supercuts di Orpington, Kent, namun terkejut apbila ianya tidak menjadi seperti yang diharapnya.


Gadis itu mendakwa, pada mulanya dia hanya meminta potongan rambut berharga 30 British Pound (RM158) sebelum pendandan rambut memotong rambutnya sehingga paras bahu.





Foto: Mirror UK





"Saya rasa gaya itu cantik walaupun agak pendek, tetapi saya akan terbiasa juga dengannya," kata Amy kepada News Shopper sambil menambah bahawa dia kemudiannya ditanya sama ada dia mahu fringe di bahagian hadapan dipotong.


Selepas bersetuju, baru Amy tersedar bahawa dia telah membuat keputusan yang salah.


Ternyata pendandan rambut itu mula 'mencincang' rambutnya dan kemudian ianya tidak berhenti di situ apabila pendandan menawarkan pula ‘curly blow dry’ untuk memudahkan penggayaan potongan rambut yang baru.





Foto: Mirror UK



Amy menyedari bahawa ptotngan itu lebih buruk daripada apa yang disangkanya selepas melihat hasilnya.

"Ibu saya amat terkejut melihat rambut baru saya. Dia memberitahu saya perlu melihat rambut saya kerana ia benar-benar buruk.

"Mereka telah terpotong sebahagian besar rambut saya di sebelah kiri dan cuba mengemaskan rambut saya untuk menyembunyikannya.

Saya pulang ke rumah dan berasa sangat kecewa apabila melihatnya. Saya tidak mahu keluar rumah!" ujarnya.


Bagaimanapun, Amy mengunjungi salun itu pada hari berikutnya dan menerima bayaran balik, tetapi ditanya oleh penggunting rambut sama ada dia mahu memotong bahagian lain untuk "mengimbangi" wajah barunya.


Tidak mahu perkara sama berulang, Amy pantas menjawab tidak dan berlalu pergi bersama wangnya.


Pasti ramai di antara pembaca pernah mengalami perkara serupa, kan? Cuba kongsikan sedikit di ruangan komen. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2018 12:17 PM | Show all posts
Taklah teruk mana pun macam sesuai je dengan bentuk wajahnya tu, melainkan beliau kurang minat fashion mungkin gaya sebegitu rasa janggal buatnya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 02:21 PM | Show all posts
Pakai la tudung sisturrr
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 03:49 PM | Show all posts

ahhahha..baru nak cadangkan camni
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 04:22 PM | Show all posts
ingatkan teruk sangat..alahai...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Remaja? Why nampak cam late 20s? Dramatic.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 04:56 PM | Show all posts
remaja apa macam ni

cam kertu je aku tengok

bukan rambut tak cantik tapi ko yang hodoh
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 08:42 PM | Show all posts
Boleh repair lagi tu....boleh buat straight bob cut...bob cut layer...layer biasa pun ok...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2018 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakai je la cap..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 10:21 AM | Show all posts
remaja?  
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi memang tak kemas pon potongan dia..kalau camni lah potongan yg berharga puluh2,mau i santau jah tukang gunting tu..helok lagi potong kat kedai gunting rambut kampung harga 8ringgit
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2018 08:34 AM | Show all posts
motip ramai terkejut tgk remaja omputih ni?..diorg mmg nampak tua dari usia la omputih ni berbanding orang2 asia..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2018 02:03 PM | Show all posts
belilies replied at 5-10-2018 04:33 PM
Remaja? Why nampak cam late 20s? Dramatic.

kan? tengok gambar tak macam remaja
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2018 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Foxey replied at 8-10-2018 02:03 PM
kan? tengok gambar tak macam remaja

Ha'ah. Tp ni kat UK mmg xup2date pun fesyen
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 02:21 PM | Show all posts
wow...ingatkan wanita dewasa..remaja rupanya..matured ..tapi ok je gaya rambut tu..nampak comel.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 03:00 PM | Show all posts
Alahaiii kalau ko tak bercerita pun org takkan perasan rambut ko dijahanamkan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2018 08:37 PM | Show all posts
ek elehh... salah potong rambut pun masuk berita.

lama2 nanti panjang baliklah rambut ko tu. ataupun gunting stail short pixie bob cut.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 08:46 PM | Show all posts
Biasalah lah tu sisturrr hidup tak selalunya indah
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2018 10:14 AM | Show all posts
Potong boycut jelah sis. Takpun pakai beanie. Takpun pakai duck


* * * * * *
I potong sendiri je rambut. Ikat bunjut ke dahi, ikat lagi satu getah setakat panjang yang I nak, potong. Bukak getah, sikat & touch up sikit. Siap. (tapi ni untuk rambut panjang jela)
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 5-10-2018 12:17 PM
Taklah teruk mana pun macam sesuai je dengan bentuk wajahnya tu, melainkan beliau kurang minat fashi ...

Akk pon fikir yg sama..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 10:39 AM GMT+8 , Processed in 0.269950 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list