CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: chacon

[Jenayah] Curi Telur 30 Biji, Penjara 10 Tahun

[Copy link]
Post time 5-10-2018 03:35 PM | Show all posts
garyura replied at 5-10-2018 01:13 PM
patut la ramai suka ambik rasuah...hukuman kesalahan rasuah rm jota2 lebih ringan dari mencuri makan ...

Ni lagi satu... Patut la ramai org melahar tunjuk bodo.. dah puas melahar dulu, pastu sorok muka dalam mangkuk jamban sbb tak baca sampai habis...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2018 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
10 tahun tu hukuman maksima untuk kesalahan tu. Belum jatuh hukum lagi, baru nak sebutan kes. Kan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 08:07 PM | Show all posts
missDollie replied at 5-10-2018 02:33 PM
Owh yes sisturrrrr..abam rosdi polis ganu paling glemer..mana la forumer yang slalu buka thread du ...

ghostwalking. heshe presiden kelab peminat abam rosdi forum cari
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 08:54 PM | Show all posts
hzln replied at 4-10-2018 05:43 PM
Adussss baca tajuk ja ka..pastu menonong komen

boleh sabit apa2 lagi, hakim kena tibai
sian hakim



Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
berdepan hukuman penjara sehingga 10 tahun jika disabitkan kesalahan tu maksudnya boleh jadi 1 bulan etc
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 07:48 AM | Show all posts
slavehunter replied at 4-10-2018 05:29 PM
What 10 years?? Tapi pedo dapat 3 years jer. Unfair.

at least pedo ikut sunnah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 07:51 AM | Show all posts
myakayina replied at 4-10-2018 05:39 PM
dah knp sampai kena curi telur tu? nak kata jobless penjawat awam haa.. hukuman plk melampau sampai  ...

maybe sebab dia mencuri walhal berkemampuan tu kot yang kena hukuman berat kot? kalau dia dah memang terpaksa curi bagi makan kat anak dia yang dah 2 hari tak makan mungkin hukuman lebih ringan, kot? nampak macam dia mencuri saja suka2, kot? kot kot kot kot...

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow... Tinggi nya nilai telur gred A.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2018 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 5-10-2018 01:32 PM
Masalah org kite tatau. Byk hutang barangkali. Org yg byk hutang sampai x de duit ni, layak terima ...

Tapi takkan rm5 pun takde kakak? Ermmmm
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
esteryen replied at 5-10-2018 02:37 PM
Ada lagi benda lain tapi gempak sikit letak heading cam tu.
.
Terdapat beberapa barangan lain ya ...

Ya i baca barang lain.. Tapi telur tu takkan la terdesak sampai takde terus duit?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasan 3-4 bulan je kannn...ni dah kenapa sampai 10 tahun???
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
minguk replied at 6-10-2018 03:53 PM
Ya i baca barang lain.. Tapi telur tu takkan la terdesak sampai takde terus duit?

Gaji masuk lambat kot hikhiks..
.
Tapi sejak adanya no plastic bag day bagai ni mmg ramai ambil kesempatan, buat2 dah bayar n terus tolak troli blah.
.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
esteryen replied at 6-10-2018 04:05 PM
Gaji masuk lambat kot hikhiks..
.
Tapi sejak adanya no plastic bag day bagai ni mmg ramai ambil  ...

Mungkin la.. Tah2 anggota jpam yang elaunnya disekat u.. Hehe..

Eh? Boleh ke buat macam tu? Bukanke semua barang kan lalu kaunter dulu, cemananya nak tolak troli laju2 konon dah bayar barang?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tamaknya sampai 30 biji. Beli jelah seperti marhein lain, sedozen seminggu. Gred D pun D lah. Dah lah muda lagi masih kuat, sihat.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
So funny people assume penjawat awam kaya. Bergaji tu memangla sama je kerja swasta mana2 pun. Do you see all govmnt workers drive bmw? Some of them ikat perut jugak. Lol
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ada orang mencuri aebab terdesak
ada orang mencuri sebab habit,
seronok main catch me if u can
kategori mana dia ni kita tak tahula
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2018 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
namirulmukminin replied at 5-10-2018 03:35 PM
Ni lagi satu... Patut la ramai org melahar tunjuk bodo.. dah puas melahar dulu, pastu sorok muka d ...

kau tak ingat kes khir toyo dulu??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 10:19 AM GMT+8 , Processed in 0.101313 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list