CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-LTS

Mulai Januari Depan, Semua Guru Dikecualikan Tugas Perkeranian- Dr Maszlee

  [Copy link]
Post time 3-10-2018 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 2-10-2018 10:24 PM
Sebab weols anak emas gomen. Jangan jeles.

Jujur gituuu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 3-10-2018 07:32 AM
Tahniah la cikgu...lps ni boleh la bisness kencang tudung,jus minda,pil kurus,jus goyang hahaha...

Makin rajinlah kekawan cikgu spam whatsapp group dgn iklan produk diorang. Rengsa betul. Sedangkan busy katanya pun hari-hari promote barang. Kitorang perati je
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 01:51 PM | Show all posts
Actually boleh aku tahu ke apa cth kerja2 perkeranian yg cikgu2 buat?
Sbb byk kerani yg aku kenal tak nak pindah pergi sekolah
diorg bgtau nanti semua kena buat, dari gaji, rekod perkhidmatan guru, cuti, claim2 cikgu, failing, mcm2 laa... kalau di jabatan ada unit2. Kalau di sekolah semua kena buat. dahtu kerani 1,2 org saja.

Maksud kerja perkeranian tu, cikgu2 tolong kerani buat juga kerja2 tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 3-10-2018 09:22 AM
Tahniah berita baik buat guru! Semoga kepala xdihimpap kayu buaian lagi yah.

Long live KKM and KPM yang dichemburui ramai!
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ra5101 replied at 3-10-2018 09:30 AM
kesian kat kerani lepas ni kena buat semua benda. Dah la gaji sikit jer. Nak jaga serba serbi berkai ...

Bukan depa yang buat. Pembantu guru.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
bbalik replied at 3-10-2018 09:34 AM
ticer dan meroyan berpisah tiyadeee...

Tapi di porum ini ummah private yang selalu meroyan kutok ummah gomen.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 3-10-2018 02:21 PM
moonbug replied at 3-10-2018 01:38 PM
Jujur gituuu


Fakta uol fakta. Ko nak lumpuhkan satu negara? Gi attack jah sistem pendidikan negara tu uol. Bunuh semua cikgu. Confirm hancus terus seluroh bangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 3-10-2018 02:29 PM
fish replied at 3-10-2018 01:51 PM
Actually boleh aku tahu ke apa cth kerja2 perkeranian yg cikgu2 buat?
Sbb byk kerani yg aku kenal t ...


YESSSSSS

Di sekolah aiol, guru Maths yang tolong buat akaun huntok audit deeekkkkkkk. Bukan tu jah, dapat kerani/penyelia pemalas, pengetua/PK HEM yang buat kerja manusia babi sebegitu uoooolsssss.



Btw, kerja2 pengkeranian tu seperti pengisian data online or penyediaan evidens untuk SKPMG2 yang dibenci ramai. Korang ingat zaman 80an, 90an dolu yang korang puji2 guru dolu rajin ngaja banding sekarang, ada benda2 gini?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 02:34 PM | Show all posts
sebusy-busy cikgu dengan alasan banyak keje kerani dorg kena buat, mengajar lagi, key in data markah la lagi.... aku tengok ramaaaai je cikgu buat MLM or jual itu ini kat ofis OR buat kelas tambahan berbayar kat rumah dorang setiap hujung minggu. tapi komplen kat fesbuk kata takdok life. keja ngajar and key in data ja. tp sempat pulak berjual pastu ngajar anak orang? kalau ngajar anak murid sendiri free takpe la juga. ni bayar oiii.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kerja tak yah buat, gaji pun cut Ni, guna utk byr assistant...jgn seronok dulu fm Tu kedekut hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 3-10-2018 11:25 AM
btw, kerja2 perkeranian apa je yg cikgu2 kena buat.  jgn lepas ni keluar pulak statement yg sebenarn ...

Kau kerja mencacai jah mmg xtau la kerja cikgu amenda. Sembang je lah kau cai. Dah la bodoh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 03:09 PM | Show all posts
weezerfan replied at 3-10-2018 07:00 AM
Idup lg ke nick dia uols? Cikgu kontrak je dia tu.. Gaya mcm seribu tahun dh ngajar. Puiii

oh my iya cikgu kontrak saja? gayanya ya ampunnnn...tapi aku pk dia byk tipu lah sbb ada baca katanya dulu keja engineer sebelum tukar kerjaya jd cikgu. Pnh baca jugak dia mendabik dada kononnya dia ala2 org penting/somebody/VIP siap pesan jgn terkejut klu tahu siapa dia..katanya klu tak caya blh tanya anak2 murid dia lol tp baca posting lain pulak aku menggambarkan dia ni mcm jakun asal miskin  sbb nmpk mcm jakun psl bnda2 mcm smartphone semua ni siap tanyaaku ni tahu tak apa itu smartphone lol. SYg tak tahan siap duk berangan klu tmj tabur duit lagi kat pasaraya katanya nak ambik beras n mintak byk2 cepat2 lol mcm miskin sgt hdp diperlqkukan dgn hina demi brg mknn free. Lama dah tak nmpk dia mungkin beranak pulak dgn laki taliban dia lol anak dia berderetttttt, jenis org2 kuat agama puak lobai lobainita keja beraak saja
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 3-10-2018 12:50 PM
Sembang boleh la mazslee ... Perlaksanaan aku yakin hancur. Mcm janji tol simpang renggam gak la

sebelum ni dah keluar statement sembang kencang 'tahun depan student pakai kasut hitam'. ni keluar lg satu ' tahun depan guru tak buat kerja perkeranian'

sekarang dah bln oktober. entah apa data la yg dah dikumpul lantikan2 politik dia tu. sekolah2 pun sekarang tengah sibuk dgn major exams. december patut semua dah finalised ie. berapa byk beban kerja yg tak berkaitan dgn tugas guru, berapa lantikan baru yg nak kena buat, berapa tambahan gaji utk lantikan baru, etc, etc. januari dah nak start katanya. sembang mengalahkan babi hutan

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 03:40 PM | Show all posts
hzln replied at 2-10-2018 07:10 PM
Byk la masa cikgu2 nak main fesbuk, jual tudung, jual kain ela kat skolah nanti hihi

why not asalkan depa buat di waktu rehat? mari ikut jejak langkah menteri belia dan sukan! hidup syed saddiq!
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
judicata replied at 3-10-2018 02:34 PM
sebusy-busy cikgu dengan alasan banyak keje kerani dorg kena buat, mengajar lagi, key in data markah ...

For real ka sebenarnya rekan fesbuk chuols semua yang keja cikgu ini kerjanya mengomplen dan jual barang jah? Jual barang barangkali la tapi akak lehat ummah non cekgu pon gegeh juga berbisnes. Hal mengomple manjang itu jarang pulok akak lehat di kalangan rekan fesbuk akak. Adekah hanya cikgu2 Malaya sebenarnya yang ajet2 kuat komplen ini?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 03:48 PM | Show all posts
hzln replied at 2-10-2018 07:07 PM
Bodo muntri ph takde idea asik nak tiru negara orang
So, bakal wujud jawatan teaching assistant la  ...

negara barat mana kita ikut - ikutan ni?tak paham aku
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 03:56 PM | Show all posts
chazey replied at 3-10-2018 03:46 PM
For real ka sebenarnya rekan fesbuk chuols semua yang keja cikgu ini kerjanya mengomplen dan jual  ...

for real kaka... komplen kata kerja banyak kat skolah sbb kena key in data ka markah? jadi kena balik petang.. tapi di ofis berjual barang. pastu wiken dia buat tuition ha. memang la duit masyuk tp busy la kan? busy dicari sendiri pastu komplen memanjang. sbenarnya dorg nak buat apa pun buat la. tp mulut tu kunci. jgn komplen. kalau memang fokus ke kerja mengajar di sekolah je...tp maintain komplen keje banyak, mmg betul la tu busy. bukan sengaja buat2 busy kan?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 3-10-2018 03:21 PM
sebelum ni dah keluar statement sembang kencang 'tahun depan student pakai kasut hitam'. ni keluar ...

Isu beg berat pun terpinga2 lagi.. Bila byk sembang dari buat kerja. So cikgu2 sekalian cerita nak hapus kerja perkeranian ni mmg sembang mcm mansuh tol simpang renggam. Dgr blh percaya jgn
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 3-10-2018 02:13 PM
Bukan depa yang buat. Pembantu guru.

bhs inggerisnya teaching assistant la kan? sila take note ye siapa2 yg belum tahu malaysia ni mmg dah ada jawatan teaching assistant ye

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 3-10-2018 02:19 PM
YESSSSSS

Di sekolah aiol, guru Maths yang tolong buat akaun huntok audit deeekkkkkkk. Bukan t ...

kerajaan ph patut revised gaji cikgu2 yg komplen byk buat kerja perkeranian ni ke gaji cikgu2 zaman dulu

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 09:18 AM GMT+8 , Processed in 0.103079 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list