CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

"Azmi Dah Mewah, Nak Raya Ni Nafkah Anak Tak Bagi-Bagi,"-Elly Mazlein

  [Copy link]
Post time 12-6-2018 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
itsmeshikin replied at 11-6-2018 03:37 PM
tolonglaaaa move on... memule dulu Okehlaa org kesian..lame2 jadik menyampah tauu tak..

Harus tk kahwin lg ni..ada anak tahu la nasib kau
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2018 08:23 AM | Show all posts
Awanku replied at 11-6-2018 03:35 PM
Keluarga belah ayah saya (adik ayah), pun bercerai gara2 perempuan lain (isteri orang pulak time tu) ...

hebat lawyer dia. nafkah anak-anak semua terjamin. boleh simpan for future reference ni, kot ada yg memerlukan. hihi.

iolls takde pengalaman peribadi, tapi ada pengalaman sekeliling ttg kes cerai berai ni. mostly mmg sistem tak memihak kepada bekas isteri, dan bekas suami boleh lepas tangan macam tu ja. dari mata iolls mmg nampak kepincangan sistem kat situ.

utk kak lina pompom, bekas isteri ac mizal, dan ritrud, biarpun org lain menyampah hampa duk sebut pasal nafkah anak, tapi iolls faham kenapa uolls berjuang sampai tahap mcm tu. selagi masih ada jalan, usahakanlah. good luck!

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Sungguh tak phm dgn komen2 suh kak pom pom ni move on.. Dia cuma menuntut hak2 seorg ank dr bapaknya. Itu mmg hak anak dia.

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Hire lawyer n let them do the rest. Be classy kak lina.
Kalo dah tak mo bayo jugak, doakan terhumban di jahannam sajalah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 11-6-2018 11:31 PM
Silap tanya da. Heheh

Siapa lawyer makcik you?

Xtaw lah sape, sb taw2 je ayah i kata kes dorg dah settle, nafkah dh dbahagi2 kan... kami yg muda2 ni xbrani nak cmpur... huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
fealefea replied at 11-6-2018 05:00 PM
pasal nafkah anak, jgn pernah mengalah ye. tu hak anak dia. ape2 jadi kat abah die, tanggungjawap pa ...

Aku sokong.. biar la org kata merempan ker x move on pun... dh tu hak anak2.. klau xda jnda mcm k.lina ni confirm org laki buat sesuka hati pasal nafkah anak2. Esok dh tua bru nk buat crita sedih anak2 buang tepi jln...
Tu anak bersma..xkan nk sruh bekas isteri jer tanggung asal tgok jnda berduit, kira bekas suami boleh lpas tgan..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Awanku replied at 11-6-2018 03:35 PM
Keluarga belah ayah saya (adik ayah), pun bercerai gara2 perempuan lain (isteri orang pulak time tu) ...

Umur dah senja, dpt anak kecik sama baya dgn cucu. Kena start new life, anak baru masuk sekolah rendah, dah kena strok pulak. Kadang2 lelaki pun boleh jadi bodoh sbb pmpuan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 12-6-2018 08:23 AM
hebat lawyer dia. nafkah anak-anak semua terjamin. boleh simpan for future reference ni, kot ada y ...

Betul tu... alhamdulillah makcik i menang... walaupun xde kaitan darah daging dgn i, tp i sokong dia, sb i perempuan kan, mana suka tengok perempuan lain dtindas walaupun sang penindas tu ahli keluarga i sendiri... lgipun makcik i tu baik, masak pandai, menjahit pandai, tlg uncle i cari side income pulak tu, anak2 sekolah pun dia yg hantar yg ambik... kebanyakan kerja rumahtgga nampak dia yg buat (byk org lain mcm ni jugak, bini je yg byk bkorban)... mgkin sb tuu Allah mudahkan jalan utk dia bcerai dan dpt hak dia dan anak2 dia... yg uncle i tu sah2 lah dia yg salah, dia yg menduakan isteri, xbalik rumah, nenek i (mak dia sendiri) pun dia boleh herdik... apa lagi org lain kan? Bila dkenang2 mmg geram lah, tp ustaz cakap uncle i mmg kena sihir melalui makanan yg perempuan tu bg... terlalu pjg cerita ni, i pun rasa xperlu crita semua... cuma i nak bgtaw perempuan2 luar sana jgnlah ganggu suami org... haihh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2018 09:55 AM | Show all posts
fealefea replied at 11-6-2018 05:00 PM
pasal nafkah anak, jgn pernah mengalah ye. tu hak anak dia. ape2 jadi kat abah die, tanggungjawap pa ...

Nak tuntut takda masalah, memang sepatutnya dia tuntut...
Tapi gunakan saluran yang betul...bukan merempan tak sudah-sudah dalam socmed...
Last2 dengan dia sekali kena hencap...bukan ex-hubby dia saja...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
aammyy replied at 12-6-2018 09:50 AM
Umur dah senja, dpt anak kecik sama baya dgn cucu. Kena start new life, anak baru masuk sekolah re ...

Itulah dear.. bila dkenangkan sakit sgt hati... uncle i mcm org x waras dbuatnya... penampilan pun selekeh, rambut serabai... dlu susah nak pcaya sihir, bila jd mcm ni dlm kluarga sendiri bru i faham benda ni betul2 wujud dan dahsyat sgt...  
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 10:10 AM | Show all posts
x silap rasanya mmg kes dia dah naik mahkamah.dan azminotelo kena bayar tp azmi tu yg xnak bayar.
kenapa nak suruh elly move on?itukan hak anak dia.kalau xnak bayar elok je elly pungpang2 mcmni,
jd org lain tau sikit yg azminotelo ni nafkah anak xnak kasi tapi melawa bergaya moto besar boleh pulak.
nafkah anak tu wajib utk bapaknya ye.biarpun mak mampu tp ni hukum islam.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 kes nafkah ni makan tahun. Peguam pun takboleh buat apa. Waran keluar pun tak jadi apa. Sbb tu kot kak lina bising kat socmed. Mahkamah progress slow sgt2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 10:41 AM | Show all posts
aku ok je die nk bising
biar org kt luar tau ex die bmoto besar
tp nafkah anak x bayar..kot2 la rider lain bley tnya 'bang, nafkah anak dh byr?' hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 11:57 AM | Show all posts
mawar_pink replied at 11-6-2018 02:21 PM
xpaham nape nk suruh move on..nafkah anak tu ptt tuntut hbs habisan..br ayah tu sedar tanggungjawab. ...

i pun pelik ramai sangat suruh move on lah...suruh duk diam la...suruh pakai duit sendiri la...

berapa ramai lagi kat luar sana laki yang mcm ni jugak... buat anak nikah lain pastu lupa nafkah.... ada tu ex wife taktahu prosedur pun...siap gantung tak bertali...

biar org ramai tahu ...mana nak tau sorang gi nasihat kat ex laki elly ni sampai dia sedar... i sokong je dia berjuang nafkah anak.

tapi i tak sokong perangainya menggedik . sila control dan dont look so cheap...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau betul arahan bayaran melalui mahkamah, jadi apa prosedur sepatutnya. Adakah perlu jugaa buat aduan kepada mahkamah supaya keluarkan waran tangkap, atau mahkamah boleh keluarkan waran tangkap tanpa aduan memandangkan rekod culas bayaran sememangnya dah ada di pihak mahkamah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:15 PM | Show all posts

Nasib dia tak tag Mat Sabu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2018 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Awanku replied at 12-6-2018 09:42 AM
Xtaw lah sape, sb taw2 je ayah i kata kes dorg dah settle, nafkah dh dbahagi2 kan... kami yg muda2 ...

I see
....
...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:34 PM | Show all posts
Awanku replied at 12-6-2018 09:54 AM
Betul tu... alhamdulillah makcik i menang... walaupun xde kaitan darah daging dgn i, tp i sokong d ...

typical malay story kan mcm ni.

apa2 pun, moga yg terbaik utk makcik uolls and pakcik uolls.
utk pmpuan tu, nah hambek satu sen pun tak mendapat kat ko kalo gini.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:37 PM | Show all posts
moga di permudahkan la urusan nafkah2 ni, banyak dah kes
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Motip nak suh pom pom settle belakang2....ingat kuat sangat ke surat mahkamah nak suh ex laki bayar....selagi takde law tangkap and lokapkan jantan tak bayar nafkah cam kokosen.....meroyan jek di socmed bagi malu.....camtu je jalannya....dr kawin berkorban untuk laki....laki dah lawin lain pun nak berkorban gak......pangai meleis sangat!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 12:24 PM GMT+8 , Processed in 0.126556 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list