CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2714|Reply: 23

Trump, Turnbull Ucap Tahniah Kepada Tun M

  [Copy link]
Post time 11-5-2018 04:45 PM | Show all posts |Read mode
Sehubungan kemenangan bersejarah Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14), Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri Malaysia ketujuh, Tun Dr Mahathir Mohamad.




Foto: FB Kedutaan AS Kuala Lumpur




Kenyataan itu dikeluarkan Rumah Putih menerusi laman Facebook rasmi Kedutaan AS Kuala Lumpur pada Jumaat.







Menerusi kenyataan itu, Trump turut mengucapkan tahniah kepada semua yang terbabit dalam PRU-14 selain menyebut kesediaan meneruskan kerjasama dengan Malaysia bagi menguatkan lagi hubungan Perkongsian Komprehensif AS-Malaysia.


Sementara itu, Perdana Menteri Australia Malcolm Turnbull turut tidak terkecuali mengambil kesempatan mengucapkan tahniah kepada rakyat Malaysia serta Dr Mahathir atas pemilihannya sebagai Perdana Menteri.




Foto: Pejabat Perdana Menteri Australia




Kenyataan itu dikeluarkan Pejabat Perdana Menteri Australia menerusi Facebook Australia di Malaysia. - CARI




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2018 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha..tapi tun cakap Trump tu macam Najib
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kahkah.. maaf Trump.. duit KWSP aku bukan kau punya..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Trump klu deal dgn Madey meme kena bahan je
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Trump jgn ingat Tun kami ko boleh bodek2 mcm Ah Jib. Bagi kerjasama pulangkan duit2 1MDB kpd Msia!
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha...... kerbau ucap tahniah pd singa
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Trump xde ucap takziah kt jibbun ke? Penat big momma tlg dial call pagi2 buta semata2 nk congrats trump menang us presiden tau
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 08:37 PM | Show all posts
trump belum kenal lagi madey tu sapa....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2018 08:56 PM | Show all posts
Madey dari dulu bukan pro US, najib ja hegeh nk bantu ekonomi US wtf, rasa madey kalau dia nk bersahabat baik pon dgn Russia Vlad Putin..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Haiyooo...Mahathir tu anti america kot.

Mahathir tu mesra dengan negara asian, iran dan russia pada i.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh ape cite TPPA yg satu ketika dulu menjadi ketakutan rakyat msia eh? Still on ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
berusjamban replied at 11-5-2018 09:18 PM
Eh ape cite TPPA yg satu ketika dulu menjadi ketakutan rakyat msia eh? Still on ke?

Tak sbb Trump ni la..
Tp dengar kata akan ada TPPA.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 09:29 PM | Show all posts
yg pasti tun m kawan dgn putin





Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Apalah sangat Tun M pada diaorang ni. Sebenarnya barat, yahudi & the hidden hand sangat takutkan kedatangan Imam Mahdi
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2018 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
megan_pox replied at 11-5-2018 01:36 AM
Haha..tapi tun cakap Trump tu macam Najib

Tapi tok det policy macam trump .... tak kan sudah lupa ucapan malam terakhir campaign pilihanraya ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2018 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
taikor replied at 11-5-2018 01:43 AM
Trump jgn ingat Tun kami ko boleh bodek2 mcm Ah Jib. Bagi kerjasama pulangkan duit2 1MDB kpd Msia!

Bukan najib yang bodek trump?..... ...hingga sanggup mahu kaya kan ummah murican ...lol...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2018 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
iloveselangor replied at 11-5-2018 05:03 AM
Haiyooo...Mahathir tu anti america kot.

Mahathir tu mesra dengan negara asian, iran dan russia pa ...

I wonder sekarang apa pandangan tok det pada DAP yang pro PAP ....dan 1998 tentang soros dengan PKR
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2018 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Dont need to read too much into it lah. Ni menda customary saja. Kalu mat sabu pun yg jadi pm, tetap juga akan dapat ucapan tahniah sebegini. Setiap kali ada lantikan ketua kerajaan baru mmg sudah jadi adat utk ketua kerajaan lain utk hantar ucapan tahniah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2018 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 11-5-2018 08:30 AM

Jemput cheerleader @tobby parti pembangkang sila beri ucapan .... funny ok thread ini
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2018 01:38 AM | Show all posts
Edited by capiloton at 12-5-2018 01:41 AM

takde ker ucapan tahniah dari negara angkat zahid komedi,
bangladesh, nepal, pakistan, myanmar dan PRC.
mesti PM negara sana kurang senang bila Tun M naik balik jadi PM.
maklom la, selama ni jibby dan zahid komedi senang2 bawak masuk rakyat mereka ramai2.
dah jadi macam negara kedua mereka gamak nya.

one more, PM dari negara menantu jibby di kazakhtan ada ucap tahniah tak?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 10:46 AM GMT+8 , Processed in 0.091429 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list