CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14245|Reply: 96

Bekas Suami Mainkan Agama Islam, Serina Redzuawan Mengamuk Lagi

  [Copy link]
Post time 26-3-2018 05:13 PM | Show all posts |Read mode
Serina Redzuawan sekali lagi berang dengan bekas suami, Gavin Edward yang cuba memberi kenyataan palsu pada media tentang apa yang berlaku dengan isu tangkap khalwat baru-baru ini.


Foto: IG Serina Redzuawan


Rakaman temubual tersebut telah mendapat perhatian Serina dan dia telah memuat naik dalam Instagram untuk mendedahkan penipuan Gavin kerana menafikan kebenaran yang sebenarnya.

  



Serina mendakwa Gavin sememangnya lupa akan tanggungjawabnya untuk menghantar anak-anak ke kelas agama. Dia juga tidak mengaku dengan apa yang berlaku mengenai kes tangkap khalwat.


Serina juga berasa sedih melihat anaknya, Bella yang lebam pada matanya dan marah dengan sikap Gavin yang tidak membawanya terus ke hospital.


  



Tindakan Gavin yang memutarbelitkan kenyataan membuatkan Serina semakin kuat berusaha untuk mendapatkan semula hak penjagaan anak-anaknya supaya tidak menjadi mangsa terpesongnya akidah.


Foto: IG Serina Redzuawan


Dia memohon netizen agar sama-sama mendoakan dirinya mendapat kemenangan ke atas hak penjagaan anak-anak dan berharap urusan dipermudahkan. Namun begitu, pada masa yang sama dia turut tidak mahu bermusuhan dan tidak akan memisahkan hubungan kasih sayang antara seorang bapa dan anaknya.


Moga Serina terus kuat menghadapi dugaan ini dan mendapat semula hak penjagaan anak-anak secepat mungkin. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-3-2018 05:21 PM | Show all posts
apa bodoh kau bagi hak penjagaan in the first place. Kalau dah dari dulu ko tau dia tak solat, tak puasa, ambik benda haram, what do you expect bila ko bagi anak anak kat dia? Itu aje aku nak cakap. Semoga berjayalah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 05:26 PM | Show all posts
kan.. tu la hadap sngat menantu orang putih ... ni la akibat nye...salah kau jugak... .
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 05:27 PM | Show all posts
masa jadi bini/sebelum jadi bini napa tak tegur tak betulkan..
dah tau tak solat tak puasa, boleh lagi bagi hak jagaan anak..
pastu sekarang nak ungkit semua keburukan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 05:28 PM | Show all posts
annadonna replied at 26-3-2018 05:21 PM
apa bodoh kau bagi hak penjagaan in the first place. Kalau dah dari dulu ko tau dia tak solat, tak p ...

janganlah melulu blame dia sister. Kalau tak silap, pernah terbaca sumwhere dia tersepit, kalau dia tak bagi hak penjagaan anak2 kat Gavin, ada yang tak baik berlaku etc...x pasti lah...since i bukan keluarga rapat sheols...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari meroyan tak tentu pasal baik nko guna semua resource bapak nko tu...pi hire penyiasat,rakam segala perbuatan / kegiatan ex nko tu. Then let pihak berkuasa decide
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-3-2018 05:31 PM | Show all posts
Edited by annadonna at 26-3-2018 05:35 PM
hyie replied at 26-3-2018 05:28 PM
janganlah melulu blame dia sister. Kalau tak silap, pernah terbaca sumwhere dia tersepit, kalau di ...

i bukan blame tapi i rasa macam pada mulanya semua nak lepas tangan. Dia nak tiru Erra? Itu lain kes memang Emran bertanggungjawab. Apa maksud ada benda tak baik? Gavin ugut? Mahkamah kan ada. Jarang sebenarnya mak tak dapat custody. Kat Malaysia ni selalunya akan pergi kepada emak melainkan emak tu buat hal. Kalau dia dapat prove Gavin bukan Muslim yg baik, mahkamah syariah tak akan bagi kat Gavin. Lagipun Chefwan kaya, boleh bagi duit. And sekarang kenapa baru nak ambik melalui mahkamah? Entahlah, like you mentioned kita bukan keluarga mereka. Tapi I kesian dengan anak anak. Kesian. Sangat sangat kesian.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Payahnya bila revert to Islam hanya untuk berkahwin.
Yang memang lahir sebagai Islam pun ada yang lupa dia Islam... inikan pula yang “terpaksa” Islam.

Semoga dipermudahkan semua urusan keluarga ini.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-3-2018 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 26-3-2018 05:31 PM
i bukan blame tapi i rasa macam pada mulanya semua nak lepas tangan. Apa maksud ada benda tak baik ...

Mak boleh tak dapat hak penjagaan kalau mahkamah dah declare dia nusyuz lepas suami failkan kes. Dalam hal ini, takde pun kan.

Mungkin juga kena serahkan hak penjagaan anak sebagai syarat untuk lafaz cerai talak? Seperti awie dgn arni?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 26-3-2018 05:32 PM
Payahnya bila revert to Islam hanya untuk berkahwin.
Yang memang lahir sebagai Islam pun ada yang l ...

Gavin dah convert 3 tahun before kawen serina chuolss. Bkn la semata nak kawen je
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
tomaz replied at 26-3-2018 05:34 PM
Gavin dah convert 3 tahun before kawen serina chuolss. Bkn la semata nak kawen je

Oh ya ke....
Maaf la tak update pasal tu..
Jadinya, dah longgar kot pegangannya?
Hurrrmmm
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 05:36 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 26-3-2018 05:34 PM
Mak boleh tak dapat hak penjagaan kalau mahkamah dah declare dia nusyuz lepas suami failkan kes. D ...

Ya selalunya kalau melibatkan hal nusyuz dan seumpamanya, aku pun kurang arif. Dalam kes ni boleh saja Serina bagitau dari awal yg Gavin tak ada potensi nak besarkan anak dalam akidah Islam. Now its too late. Entahlah. Kebodohan mak bapaklah yang menjahanamkan hidup anak anak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
napa la jaja citer kat socmed.just do wht u hv to do serina.jgn bukak kain sendiri..bukak kat court nanti
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 05:51 PM | Show all posts
Bila kuasa talak di tangan suami.. dan kuasa tu disalahgunakan.. jadi la macam ni.. isteri mintak cerai, suami takmo ceraikan.. tapi kalau nak cerai jugak. .ada syarat..

situasi macam ni bukannya baru pun.. beribu dah kes macam ni.. hasilnya biasa la.. ada yang bagus ada yang tak bagus.. kes Serina ni termasuk dalam yang tak bagus kot.. hopefully dia tabah dan dapat peguam syarie yang bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini la masalahnya bila nak kawin dgn mualaf(org asing) tapi diri sendiri n keluarga tak mengikuti amalkan ajaran Islam yg sebenar.
Sendiri yg kasi cth tak baik pada suami / mualaf..so korang nak expect apa?
Ramai je kes2 yg kawin warga asing jadi gini..tak dpt nak bimbing suami/isteri kepada agama Islam.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dh tahu si gavin tu x amalkan hidup islam bla bla..knpa dia serahkan hak penjagaan pada dia?bengong..semata mata nak cepat bercerai?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-3-2018 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 26-3-2018 05:21 PM
apa bodoh kau bagi hak penjagaan in the first place. Kalau dah dari dulu ko tau dia tak solat, tak p ...

Tengok melodi dia kata diorang buat mutual agreement pasal jaga anak tu. Tak ingat sangatlah. Tapi kalau buat agreement ni, probability nak langgar tu tinggi kot. Bukan boleh percaya sangat kalau dah bercerai ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Orgkgdukobesi replied at 26-3-2018 05:30 PM
Dari meroyan tak tentu pasal baik nko guna semua resource bapak nko tu...pi hire penyiasat,rakam seg ...

Serina dan bpk dia tak secerdik itu. Yang dorg cerdik...pung pang pung pang kt ig nak menang sorak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasihan anak anak dia. Kecil kecil dah terlibat drama
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2018 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by haruslah at 26-3-2018 08:16 PM

Nak komen pasal mintak netizen doa kan tu
Aku kurang setuju
Aku kurang stuju cerita semua hal kat socmed
Cukup la mention doakan semua lancar....
Paham2 la acik bawang ramai sgt...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-2-2024 01:46 PM GMT+8 , Processed in 0.078120 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list