CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5298|Reply: 9

delivery barang (uber or grab)

[Copy link]
Post time 18-3-2018 05:44 PM | Show all posts |Read mode
boleh tak kalau saya book uber or grab, tapi saya tak naik. sy nk driver tu tolong hantar barang ke alamat yg sy book tu. boleh ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2018 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh. I pernah buat few times untuk hantar barang customer. Request macam biasa. Inform driver you nak hantar barang. Fee nanti penerima kena bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 06:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh guna app Go Get, memang mcm Uber/Grab tapi untuk barang
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 08:30 AM | Show all posts
boleh guna runner, kt setiap facebook group ada runner daerah, negeri, and international ( jb -singapore)

walaupun bayaran seikhlas hati bglah berpatutan mereka pun cari makan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2018 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
doublethread replied at 18-3-2018 06:08 PM
Boleh. I pernah buat few times untuk hantar barang customer. Request macam biasa. Inform driver you  ...

ooh.klu byr dlu pn boleh kn?
grab or uber tu?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by doublethread at 19-3-2018 10:39 AM
nasab2111 replied at 19-3-2018 08:52 AM
ooh.klu byr dlu pn boleh kn?
grab or uber tu?


I buat dengan Grab.
Boleh juga lah kalau nak bayar dulu. Fee dah tahu siap2 and fixed kalau Grab kan. Cuma untuk security (sebab barangnya belum sampai ke penerima), I prefer barang dah sampai baru bayar.
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 19-3-2018 10:43 AM | Show all posts
doublethread replied at 19-3-2018 10:37 AM
I buat dengan Grab.
Boleh juga lah kalau nak bayar dulu. Fee dah tahu siap2 and fixed kalau Gr ...

btol jgk tu. tp sy plan nk surprise kn member sy. nk htr kek bufday. sy akn mintak die tunggu kt luar rmh la mase grab dh dekat nk smpi tu. :-)

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by doublethread at 19-3-2018 10:51 AM
nasab2111 replied at 19-3-2018 10:43 AM
btol jgk tu. tp sy plan nk surprise kn member sy. nk htr kek bufday. sy akn mintak die tunggu kt l ...


Ooooo...
Takkan nak deal ngan dia pulak suruh bayar kan? Nama pong surprise
Boleh tu Inshaa Allah.
Mudah2an dapat driver yang ok.
You amik phone no driver tu untuk follow up. And bagi phone no kawan juga just in case driver tak jumpa location.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2018 12:32 PM | Show all posts
sorry, iols takkan ambik untuk hantar barang tanpa kehadiran penumpang.  sapa nak jawab kalau kau bawak dadah dekk??..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2018 01:02 PM | Show all posts
Themilo replied at 19-3-2018 12:32 PM
sorry, iols takkan ambik untuk hantar barang tanpa kehadiran penumpang.  sapa nak jawab kalau kau ba ...

kalau saya tunjuk item apa dalam kotak tu (kek), boleh ke?
atau mungkin saya akan msg or call dlu driver tu untuk tanya die stuju or x untuk htr barang. kalau x setuju, then sy cancelkn. :-)
sy tahu, prkara ni subjektif & terpulang pd driver tu stuju or tak. :-)
since ade yg berpengalaman, mungkin sy boleh cuba. :-)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 09:04 AM GMT+8 , Processed in 0.072816 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list