CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3552|Reply: 17

Cleansing water

[Copy link]
Post time 5-9-2017 03:54 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Elle_mujigae at 7-9-2017 08:03 AM

hai uolsss .
nak tya la uolsss gune cleansing  water x , klu ade boleh nyatakan x , sebelum ni iolss gune hermosa, best jgk la, wangi pun wangi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-9-2017 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
guna bioderma red cap tu..biasa i beli tgk harga with content..kalau 500ml dpt rega murah i beli..then purevivi..ni kdg2 ada promo..x2 rm90 cmtu..sasa brand apatah..lupa..yg ada botoi pink dgn biru..kdg promo beli 1 price 2nd bottle dpt diskaun..camtu lah..so far i pakai remove mekap yg ni suma ok..mostly 500ml yah
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 11:09 AM | Show all posts
cleansing water ni micellar water la kan?   kita ada beli Garnier..





tapi jarang pakai sbb sekarang jarang make up....


hari tu pergi The Face Shop,  Sales Assistant recommend utk kita guna cleansing water to clean my face sbb kulit sensitif katanya... skip foam cleanser...kita tgh fikir lagi nak try ke tak sbb macam tak biasa pula cuci muka guna cotton pad pastu wipe wipe je..huhu

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2017 11:40 AM | Show all posts
alieyrina replied at 5-9-2017 04:46 PM
guna bioderma red cap tu..biasa i beli tgk harga with content..kalau 500ml dpt rega murah i beli..th ...

nk cari la nnt . mcm best je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2017 11:48 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 6-9-2017 11:09 AM
cleansing water ni micellar water la kan?   kita ada beli Garnier..

tu la kan , nk try benda2 yg x penah try ni takut rosak kulit muke tp tq sbb suggest
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau p drugstore...p tenyeh fondation tebal..2 way cake mascara shadow liner celak watever..pastu try clensing water yg duk promo atau ada tester nya..heehee..kt sasa pun buat camtu..kata kt s.a nak test pencuci atau micelar water..
Tp sstgh brand x dak letak tester kt rack..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2017 02:30 PM | Show all posts
alieyrina replied at 6-9-2017 01:59 PM
Kalau p drugstore...p tenyeh fondation tebal..2 way cake mascara shadow liner celak watever..pastu t ...

nk ke sasa jauh naw2 kt melaka tu .. tp tq sbb bg tips berguna , esok nk try la mcm uolss buat
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 02:37 PM | Show all posts
meols pernah guna garnier penutup pink. mula2 excited tapi bila dh guna rasa so so je.

pastu guna Simple. formulanya rasa lebih lembut. suka

skg guna nivea. emmm.... bolehlah. nk habiskan stok yg ada.

paling best sothys. formula lembut. senang tanggalkan mekap tapi x mampu nk maintain
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-9-2017 02:38 PM | Show all posts
ape beza cleansing water & make up remover? sama ke dua2 ni?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 08:02 AM | Show all posts
makton replied at 6-9-2017 02:38 PM
ape beza cleansing water & make up remover? sama ke dua2 ni?

yg kita faham...

all cleansing water can be a make up remover...
but not all make up remover is a cleansing water..   


Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
guna garnier micellar kaler biru, tapi skrg guna wipe je, sebab bila guna cleansing water rasa melekit muka
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 11:36 AM | Show all posts
apa yg SA watson bgto kt iols.
micellar water ni cm all in 1.
makeup remover & cleanser.
dh pakai xyah bilas.
klo makeup remover yg kbanyakkan oil based ke apa kna basuh ngn air.
SA ckp micellar ni sesuai utk onthego.
cm nk cuci makeup kt opis ke apa sbb cepat mudah n simple.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2017 02:45 PM | Show all posts
hotmak replied at 7-9-2017 10:41 AM
guna garnier micellar kaler biru, tapi skrg guna wipe je, sebab bila guna cleansing water rasa melek ...

ade yg kate gune garnier kaler biru tu utk kulit kering kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
pavlovachoc replied at 7-9-2017 02:45 PM
ade yg kate gune garnier kaler biru tu utk kulit kering kan

tak u, kulit minyak & berjerawat
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 12:22 PM | Show all posts
Dah berbotol-botol pakai ni. Memang best!

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 03:28 PM | Show all posts
terpengaruh punya pasal .. iols beli la garnier micellar water yg botol pink tu ... menyesal tak sudah sebab tak bersih & rasa mcm membazir sebab lepas tu still kena cuci dgn cleanser lain.
iols ni tak pakai mekap .. just sunblock ..

skrg ni back to caudalie micellar water ... simple micellar water pun bagus.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-12-2018 01:06 PM | Show all posts
airisa replied at 27-12-2018 03:28 PM
terpengaruh punya pasal .. iols beli la garnier micellar water yg botol pink tu ... menyesal tak sud ...

i dah stop pakai dah botol pink garnier tu. memang x bersih pun...
i guna safi botol putih jernih tu...syok! murah pun murah.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
I guna Eversoft yg tomato. So far so good
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 10:58 PM GMT+8 , Processed in 3.744700 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list