CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 17681|Reply: 112

(KBS2 - 2017) Mad Dog - Yoo Ji Tae, Woo Do Hwan, Ryu Hwa Young, Jo Jae Yun [Revi

  [Copy link]
Post time 5-9-2017 12:01 PM | Show all posts |Read mode
Edited by dauswq at 6-12-2017 07:33 PM

Profile
  • Drama: Mad Dog
  • Revised romanization: Maedeudok
  • Hangul: 매드독
  • Director: Hwang Ui-Kyung
  • Writer: Kim Soo-Jin
  • Network: KBS2
  • Episodes:
  • Release Date: October 11, 2017 --
  • Runtime: Weds. & Thurs. 22:00
  • Language: Korean
  • Country: South Korea
Plot
Choi Kang-Woo is a former detective, but he now works as a veteran insurance investigator. He leads a team that attempts to reveal insurance fraud cases.
NotesCast



Yoo Ji-TaeWoo Do-HwanRyu Hwa-Young
Choi Kang-WooKim Min-JoonJang Ha-Ri



Jo Jae-YunKim Hye-SeongHong Soo-Hyun
Park Soon-JungOn Noo-RiCha Hong-Joo

Additional Cast Members:

REVIEW BOX
(Pilih yang mana yang anda rasa mudah untuk dibuat)

CARA 1: >>KLIK SINI<<
CARA 2: >>KLIK SINI<<
---> Baca Review dari CARA 2
" >>KLIK SINI<<"

(Kredit extra diberikan kepada yang menulis / memasukkan review dengan lengkap/detail)



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 5-9-2017 12:01 PM | Show all posts
my new bae selain dari Ryu Jun Yeol Woo Do Hwan!!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 02:37 PM | Show all posts
@dauswq @wima hero feveret korang



btw kang unnie pn ada gak

bole kot layan

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 03:10 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 6-9-2017 02:37 PM
@dauswq @wima hero feveret korang

mata aku tertumpu pd woo do hwan lg

breakout actor thn ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 03:19 PM | Show all posts
dauswq replied at 6-9-2017 03:10 PM
mata aku tertumpu pd woo do hwan lg

breakout actor thn ni

x kenal sape second hero tu

dia belakon cite apa

malas nk google


Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 03:23 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 6-9-2017 03:19 PM
x kenal sape second hero tu

dia belakon cite apa

citer save me... lebih menyerlah dr ok taecyeon

tp aku tak hadap dh citer tu sejak episod 1 lagi...


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-9-2017 03:24 PM | Show all posts
ooo dia ke adoii

ko layan ke save me skg ni

aku dh stop hr tu dh x smbung2

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2017 04:52 PM | Show all posts
dauswq replied at 6-9-2017 03:23 PM
citer save me... lebih menyerlah dr ok taecyeon

tp aku tak hadap dh citer tu sejak episod 1  ...

Save Me makin menarik skrg. Cho Seong Ha tu pun dah nampak jahat dia, selama ni selindung je. pura-pura baik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-9-2017 04:59 PM | Show all posts
boleh layan..genre action,  penyiasatan..
suka ryu hwa young..my father is strange..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 12:28 PM | Show all posts
KBS Mad Dog janjikan sesuatu berbeza tentang ‘scam’ insurans
by        daus    ·                            Published October 10, 2017              · Updated October 10, 2017               
                                    
Pernah kah anda terbayang sebuah drama tentang NGO terdiri daripada kumpulan penyiasat persendirian yang mana tugas mereka membanteras ‘scam’ insurans berleluasa? Rata-rata orang Malaysia begitu mengkagumi kerja-kerja semai bakti dilakukan oleh Yusuf Azmi daripada Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) bagi membantu pengguna yang tertipu akibat diseleweng puluhan ribu ringgit oleh Dato’ Boy Iman dan lain-lain. Malah, di Korea Selatan juga, tak terlepas daripada ‘scam’ melibatkan insurans sehingga merugikan jutaan ringgit baik pihak syarikat yang menawarkan insurans berkenaan mahupun pengguna yang tertipu dengannya.

Menariknya, KBS Mad Dog mencerakinkan tentang bagaimana sesuatu ‘scam’ insurans sangat berbahaya bukan saja merugikan wang ringgit, tapi juga telah mengakibatkan nyawa terkorban sia-sia. Lagi menyedihkan lagi, ada pengguna yang gagal mendapatkan bantuan ‘insurans’ yang dijanjikan sebaliknya mereka iaitu orang tengah pula mengaut keuntungan daripada syarikat insurans tersebut. Yoo Ji Tae selaku Choi Kang Woo, seorang yang begitu tegar mahu membanteras penipuan insurans ini habis-habisan sehingga digelar sebagai ‘Mad Dog’ menubuhkan pasukan penyiasat sendirinya setelah kecewa dengan pihak polis.




Dalam trailer di bawah, seorang pembeli rumah pangsa mengangkat sepanduk berbunyi begini , ” Orang yang cedera kehabisan duit, tetapi pemilik bangunan dan syarikat pembinaan pula mengaut keuntungan 10 juta won daripada pembayaran insurans walaupun bangunan tak siap-siap. Adakah ini boleh diterima? ” Choi Kang Woo menghampirinya lalu tersenyum seketika menidakkan kenyataan daripadanya. Tambahan lagi, video boleh dijadikan bukti untuk mendakwa mereka yang terlibat dalam ‘scam’ tersebut.

Choi Kang Woo dibantu oleh Kim Min Joon (Woo Do Hwan) , seorang bekas kaki tipu terkenal. Pertemuan pertama kali Choi Kang Woo dan Kim Min Joon agak mengujakan apabila mereka berbalas hujah antara satu sama lain. Kelihatan Choi Kang Woo diugut samada dia perlu takut dengan amaran Kim Min Joon sebelum adegan disusuli dengan kapal terbang yang terhempas. Boleh rujuk trailer ke-2 di bawah.
Kumpulan penyiasat Mad Dog. Dari kiri: Jo Jae Hyun, Woo Do Hwan, Ryu Hwa Young, Yoo Ji Tae dan Kim Hye Seong.

Selain Kim Min Joon, kumpulan ini bakal menghimpunkan seorang pakar penggodam komputer (‘hacker’), Oh Noo Ri (Kim Hye Seong), gadis misteri dan seksi bernama Jang Na Ri (Ryu Hwa Yong) yang mempunyai kemahiran bertaekwando dan juga seorang wanita berkerjaya polis, Cha Hoo Joo (Hong Soo Hyun). Ahli terakhir dalam kumpulan ini ialah Park Soon Jung (Jo Jae Yun), orang yang mempunyai pengalaman hebat sebagai pengendali ‘scam’ insurans selama ini sebelum bertaubat membantu Choi Kang Woo merealisasikan misinya. Bagi sesiapa pernah menonton drama OCN Bad Guys sebelum ini, ia sedikit sebanyak bakal mengingatkan anda padanya.

KBS Mad Dog ditulis oleh Kim Soo Jin, yang mana karyanya yang dikritik positif sebelum ini ialah jtbc Awl dan jtbc Live in Cheodamdong. Pengarahnya pula ialah Hwang Ui Kyung. Drama ini akan disiarkan melalui cenel astro KBS World 392 setiap jam 8.55 malam hari Khamis dan Jumaat bermula lusa, 12 Oct 2017.




2. Facebook Trailer



Sumber: https://kmania.info/2017/10/10/kbs-mad-dog-janjikan-sesuatu-berbeza-tentang-scam-insurans/
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 12:30 PM | Show all posts
@wonto   @ichi  @wima @idakamaruddin hari rabu ni start
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 12:34 PM | Show all posts
ok bole layan sbb xde cite dh nk tgk

kang i na pn ada kt sini

bole la lps rindu sbb AOY2 dia x belakon

motif dong choel ngn apostle jo pn ada sekali dlm cite ni?

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 01:47 PM | Show all posts
motif n modus operandi cite ni mcm cite the guardian yg key belakon tu

ada hacker, buat team sendiri sbb kecewa dgn polis

hrp cite ni lg menarik laa

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 10-10-2017 12:30 PM
@wonto   @ichi  @wima @idakamaruddin hari rabu ni start

Mcm cite leverage je ni..

Btw..pelakon2 menarik....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 01:45 AM | Show all posts
wima replied at 11-10-2017 01:07 AM
Mcm cite leverage je ni..

Btw..pelakon2 menarik....

tau dah kau kan suka pak cik yoo ji tae ni..
kemain daring dia dlm a good wife dulu

tgk dr trailer
wtknye agak mantap, mcm ade peluang rebut calon top 5 tahun ni.



Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 11-10-2017 01:45 AM
tau dah kau kan suka pak cik yoo ji tae ni..
kemain daring dia dlm a good wife dulu


Tula....masih segar lg watak dia tu...hihi

Kalau watak dia sama mcm nate dlm series leverage tu mmg leh tercalon la kot...
Sbb gile hebat susun strategi menipu n perangkap scammer2 spesies boy iman tu kiranya...

X byk cite skrg..mmg kompem lyn drama ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2017 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 10-10-2017 12:34 PM
ok bole layan sbb xde cite dh nk tgk

kang i na pn ada kt sini

Kannn....

Bleh lpas rindu tgk senior kang yg cun...

Mesti seksi dia dlm drama ni nnti...lgpun watak dia kompem menarik kalau sama dgn series tu..kena berlakon byk2 watak...wah x sabar plak..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 10-10-2017 12:30 PM
@wonto   @ichi  @wima @idakamaruddin hari rabu ni start

Ala...heroin plak x bkenan
Seakan2 tgk PSH
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Alamak...alamak..tp wow factor dia kuat
Mgkin akan lyn
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 10:27 PM | Show all posts
wonto replied at 11-10-2017 08:27 PM
Alamak...alamak..tp wow factor dia kuat
Mgkin akan lyn

kalau ichi layan, kau mesti layan gak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 09:05 AM GMT+8 , Processed in 0.059187 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list