CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: solarlunar

Instashop: Koleksi Baju Raya 2017

   Close [Copy link]
Post time 8-5-2017 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
I tak pernah betkenan baju baju daripada instashop muslimah ni. Rekaan sama je lah gitu dari tahun lepas ke tahun ni ubah sana sikit sini sikit. Calaqisya okay lah nampak beza. Tapi i prefer beli kat designer yang jual kat Zalora atau FV. Lepas discount 20% affordable and selalunya material diorang sedap pakai.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 12:08 PM | Show all posts
buruknya design baju bella ammara. kain kembang semakuk
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 12:13 PM | Show all posts
mahalnya semua baju
i tunggu collection dari jakel macam tahun lepas... hellok je i pakai
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 12:13 PM | Show all posts
Bella Ammara punya design out hbs. Still menunggu rtw arianni. Lambat betul nak launch
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 12:27 PM | Show all posts
satu yg x berkenan dgn baju2 butik mcm minaz, bella amara ni kualiti kain tu. ya Allah kain apa yg diaorang pakai ye, mmg berpeluh masam la kalau pakai baju2 ni. corak/design mmg cantik2. bila pegang je mmg x sanggup nak beli. majoriti kain sama je. yg jenis panas tu. rasanya yg berbaloi & sedap pakai mek kembang cotton kot. tapi itu pun kena hati2 takut ada jenis cotton yg mengecut bila basuh.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg kaler2 bright dah back in trend ke... dulu kaler pastel je.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 12:46 PM | Show all posts
ejans replied at 7-5-2017 11:55 PM
Xpernah minat design minaz, bella ammara, liyana rahman dan senagkatan dgn nyaa.. Sbbb entahh arr..  ...

i have to agree agree with you...nampak cheap
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 01:59 PM | Show all posts
Harganya, alahaiiiii....  
Sebenarnya pada Hari Raya yang sedap & selesa pakai adalah baju kurung cotton.  Tak kiralah masa bertandang atau menyambut tetamu.

Baju-baju di atas tu sesuai kalau nak pergi wedding aje, itu pun wedding kat hotel/dewanlah.  Wedding kat bawah kemah, jawabnya berlemoih lah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 03:31 PM | Show all posts
baju raya taon ni byk rege mahallll. tp iolss ade berkenan dgn design raya shawlpublika. tp harga mampu tgk sajeeee
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 03:43 PM | Show all posts
I dah beli dari Zalora brand Lubna. Harga pon ok, Semua simple jeh takde over2.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Emm cantik kat model..tp bila i pkai sndri rasa mcm aniaya kat dri sndri..tak sesuai dgn bdn..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 06:02 PM | Show all posts
I pun ingat nak cari cotton selai taun ni. Hari tu pernah beli dekat Karabum yang harga RM79 tu tapi hauk kualiti kainnya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-5-2017 07:02 PM | Show all posts
Leeyana Rahman (Part 1)


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-5-2017 07:04 PM | Show all posts
Leeyana Rahman (Part 2)





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-5-2017 07:07 PM | Show all posts
Leeyana Rahman (Part 3)


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
swayne replied at 8-5-2017 10:26 AM
I tak pernah betkenan baju baju daripada instashop muslimah ni. Rekaan sama je lah gitu dari tahun l ...

Calaqisya tuh nampak cantik..
Bila kazen aku yg tembam pakai.. Bertambah katik dan tembamm akuu tgkkkk..
Tp design raya dia tahun ni cantik gak. Kwn aku try kt fv ritu nampakk slimmm
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
lolipopmanish replied at 8-5-2017 03:31 PM
baju raya taon ni byk rege mahallll. tp iolss ade berkenan dgn design raya shawlpublika. tp harga ma ...

Shawlpublika okey lah. Last yr lawo.. Tp tahun ni 1 2 je lawo.. Sarii sari tu dh outdated sbb last yr dh meletop kann...
Lilypetuna nampak cantikkk.. Mlm ni kuar full design n price.
Banyak noo bajuuu rambu ramba meleret lerett... Raya kt rmh ekon ada org gaji bolehhh laaa pki cemtuu .. Ni kalo pki kt rmh metua nampak noo malass nak menolong..     
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-5-2017 07:25 PM | Show all posts
Minimalace (Part 1)


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-5-2017 07:27 PM | Show all posts
Minimalace (Part 2)


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ejans replied at 8-5-2017 07:10 PM
Calaqisya tuh nampak cantik..
Bila kazen aku yg tembam pakai.. Bertambah katik dan tembamm akuu t ...

Cousin you try design mana? I tak tahu kenapa i berkenan dengan baju calaqisya yang boleh buat jacket tu. Last year nama dia Nada Kurung. Gigih i nak beli walaupun kain a bit tebal. Tapi sebab boleh pakai dengan seluar lepastu. Haha. Bella Ammara and Leeyana Rahman bawa konsep sama je setiap tahun. LR tu lagi lah. Suka sangat floral lukis lukis.

Agak agak tahun ni ada tak drama macam baju Samtilla dulu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 05:43 AM GMT+8 , Processed in 0.080933 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list