CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 146702|Reply: 2499

[TVN] New Journey To The West Season 3- Start 8 Jan 2017

 Close [Copy link]
Post time 5-1-2017 11:39 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Syik_Gojet at 6-1-2017 07:10 AM




Intro:
New Journey to The West season 3 is a variety show about 6 members, each take one of the characters from classic Chinese novel “Journey to the West” and Dragon ball comic. They went backpacking to China for a week to play various game. While playing games, they will reward with a dragon ball. If they manage to collect 7 dragon ball, each member wish will be granted. The show reunites 2 days 1 night season 1 members along with other 3 new members under Na Young Suk PD


Cast:

•        Kang Ho-dong
•        Eun Ji-won (Sechskies)
•        Lee Su-geun
•        Ahn Jae-hyun
•        Kyuhyun (Super junior)
•        Mino (Winner)


Airing date:
Sunday, 8 January at 8 pm Korean Time
Teaser :





=====================================================================
Sebab untuk menonton (pandangan peribadi sepanjang menonton season 1 & 2):

-        Sempoi
-        Konsep permainan ada sedikit seperti 2d1n tetapi ada pembaharuan/kelainan.
-        Interaksi antara member dan production crew yang selambe habis
-        Melawat tempat-tempat menarik dan bersejarah di China
-        Dibintangi oleh pro-variety seperti Kang hodong, eun jiwon dan lee suguen
-        Selain lawak, boleh terasa sifat brotherhood sesama ahli
-        Sesapa yang memegang watak Sun Wukong paling malang kerana dipakaikan alat rejatan elektrik. Hanya orang memegang watak sami mempunyai remote alat rejatan elektrik dan boleh menghukum Sun Wukong pada bila-bila masa.
-        Editing yang kreatif oleh Na PD. Dia memang legend.
-         Tak banyak episode.. hehe..




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-1-2017 12:26 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 10-1-2017 03:32 PM



  














Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2017 12:35 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 6-1-2017 12:48 AM



ni video versi web.. dorg main game kt korea sebagai persedian sebelum p china ala2 mcm bootcamp..
video ada subtitle tapi tak penuh sebab y sub ialah fan Winner. So part Mino je la y byk sub.. so far kt site lain tak de video ni..









cc: @kaeda @rei_fiesya




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2017 07:31 AM | Show all posts

ni pulak part ji won english test...

dah 20 tahun dia tinggalkan hawaii .. still english dia not bad.. kita leh faham tak mcm org korea lain selalu tambah sebutan kt ayat english


Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Check in..tq syik seru iols..moh le kita meroyan sampai muntah
Klo nk moyan season lain pun boleh kan
Astrok dok ulang season 2 back to back dh ep 5..iols rasa season 3 tayang kt tv kot
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2017 09:04 AM | Show all posts
rei_fiesya replied at 6-1-2017 08:37 AM
Check in..tq syik seru iols..moh le kita meroyan sampai muntah
Klo nk moyan season lain pun b ...

boleh je.. moyan je la.. coz rumah sama ja...
iols tak de tvn kt astro...
so terpaksa gak la layan online..
harap2 subber cepat sub..
kalau cete ni tak femes, so sub akan lambat la..
if not hari isnin ni dah leh layan..

masa part ni iols gelak gila2 kot.. game jadi seksual pulak.. haha..


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-1-2017 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Tq menyeru iols..semalam meroyan kat youtube..start kat tvn 14/1 ni..yg kat youtube banyak fan winner yg sub,kyuhyun,jiwon..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2017 10:39 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 6-1-2017 10:42 AM
kaeda replied at 6-1-2017 09:46 AM
Tq menyeru iols..semalam meroyan kat youtube..start kat tvn 14/1 ni..yg kat youtube banyak fan winne ...

video ni ada kt never.. iols tak leh tgk coz not available in your country..
sib baik ada fans y tolong tempekkan..
untung coz 3 member ialah idol.. fans dorg rajin tolong subkan..
harap2 ada y terlebih rajin subkan semua..hehe..

oh kt tvn astro start 14/1 eh..

iols fan jiwon.. tp bebaru ni mcm nak terminat pulak dgn mino gara2 layan video rap dia kt infinite challange.. style giler.....



kalau la ada org rajin subkan hari isnin.. pergh hari isnin akan jadi hari bz bagi iols.. 2d1n, rm, superman..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2017 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 6-1-2017 10:39 AM
video ni ada kt never.. iols tak leh tgk coz not available in your country..
sib baik ada fans y  ...

Ha betul,semua dekat naver video tu..iols cari pun ade skit2 je..

Uols pun da tersangkut ngan mino?tahniah,ade team meroyan pasal mino ni..haha..iols follow die start dari program survival win tu,team A which is team mino menang sampai la debut..kira untung jgak dpt tgk yg artist kat variety show ni,iols bersyukur sgt  

Kena cari jgak sub nanti,iols takut tak sub je memandang subber memilih jgak..mcm 3 meals a day tu,kecewa ade season tak sub..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2017 11:42 AM | Show all posts
kaeda replied at 6-1-2017 10:58 AM
Ha betul,semua dekat naver video tu..iols cari pun ade skit2 je..

Uols pun da tersangkut ngan m ...

iols sebelum ni tak tau pun pasal winner ni.. iols tak layan kpop..

start tau pun sbb tgk flower crew..

bila tgk mino dlm infinite challange baru start suka kt dia sbb musik dia.. honestly, baru iols kenal mino 2 hari lepas.. boleh gitew.. hahaha

sama kes mcm jiwon..iols tak de perasaan kt dia pun walaupun byk kali tgk dia dlm variety show.. start suka bila dgr dia nyanyi lagu heartbreak dlm radio star.. suara dia iols rasa sedap giler.. selama ni dia rap jer so tak perasan keunikkan suara dia..

nway teaser part 5~7 dah upload kt youtube..tp ni tak de sub langsung..

sama mcm iols suka tgk i can see your voice.. season 2 tak de org sub..

rasanya cete ni akan ada org sub coz dah masuk season 3.. ramai org tau.. nak2 ada 3 idol y top masuk..
kalau tak de org sub iols nangis kt tepi tingkap.. huhu..


Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 6-1-2017 11:42 AM
iols sebelum ni tak tau pun pasal winner ni.. iols tak layan kpop..

start tau pun sbb tgk flow ...

Bleh la dua hari kenal da jatuh cinta,hehe..nanti uols tgk hip hop tribe,mino ade buat lagu ngan actress moon hye kyung..

Iols suka jiwon rap dlm lagu sechkies three words tu,reggae type..jatuh cinta lg sekali  

Haha,iols pun menangis cari sub..i can see your voice tu ade dekat kshowonline..

Iols tgk tv je la kalo tak de sub,tu pun kena tunggu seminggu jgak..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 11:51 AM | Show all posts
kaeda replied at 6-1-2017 09:46 AM
Tq menyeru iols..semalam meroyan kat youtube..start kat tvn 14/1 ni..yg kat youtube banyak fan winne ...


layan di tv je la..
just nk abiskan season 2

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
rei_fiesya replied at 6-1-2017 11:51 AM
layan di tv je la..
just nk abiskan season 2

Iye betul tu..ade tv kita layan tv je la,lgpun season 2 tak abes lg  
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 6-1-2017 11:42 AM
iols sebelum ni tak tau pun pasal winner ni.. iols tak layan kpop..

start tau pun sbb tgk flow ...

Tgk flower crew jgak ke?

Iols tgk skit2 je,stress la tgk show mcm tu..
Iols tgk part seungri je  

Nanti nak tgk guest yg laen plak kot ade guest yg ok..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2017 12:05 PM | Show all posts
kaeda replied at 6-1-2017 12:02 PM
Tgk flower crew jgak ke?

Iols tgk skit2 je,stress la tgk show mcm tu..

iols mula2 tgk sbb jiwon n jeajin ja..

sekarang dah tak tgk sbb dorg tak de..

memang stress tgk cete tu.. rasa annoying pun ada..

sebab konsep cete tu membuatkan member saling tikam belakang n bermuka muka..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2017 12:07 PM | Show all posts
rei_fiesya replied at 6-1-2017 11:51 AM
layan di tv je la..
just nk abiskan season 2

y kat tv sampai lum part ahn jea hyun sorok telur ostrich..??

itu iols rasa memang epic..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2017 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 6-1-2017 12:05 PM
iols mula2 tgk sbb jiwon n jeajin ja..

sekarang dah tak tgk sbb dorg tak de..

Iols tak tgk mula2 sbb stress tgk yg part ade bts jungkook tu..

Lepas tu tgk balik part seungri..

Mmg iols bleh gila tgk,tikam belakang lepas tu mcm mengarut pun ade..sbb kesian kat org yg kena tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2017 12:14 PM | Show all posts
kaeda replied at 6-1-2017 11:48 AM
Bleh la dua hari kenal da jatuh cinta,hehe..nanti uols tgk hip hop tribe,mino ade buat lagu ngan a ...

iols baru je tgk lagu dia fear.. sebab part abujiee tu femes... haha.. masa infinite challange baru ni, member suruh dia sebut semua jenis2 ahli keluarga..mak, nenek, pakcik... hahaha..
jiwon suara dia dinamik.. tu la dlm 3 words part raggae memang sedap..dlm lagu road fighter dia buat rap versi beast..



Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 6-1-2017 12:14 PM
iols baru je tgk lagu dia fear.. sebab part abujiee tu femes... haha.. masa infinite challange bar ...

Uols jgn lupa lagu mino kat hip hop tribe tu,hehe..

Haha,IC buat lagu fear tu balik tp tak keluar kan..iols nak dgr yg selebihnya..tgk separuh je kat mbc tu..

Mmg sedap suara jiwon ni..part english test dlm New journey ni mmg iols tunggu2 since die from hawaii sama mcm kang sunghoon..iols agak die fasih tgk2 mmg ade accent die tu..

English test mino plak iols tak sangka fluent jgak die,haha..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2017 12:23 PM | Show all posts
kaeda replied at 6-1-2017 12:07 PM
Iols tak tgk mula2 sbb stress tgk yg part ade bts jungkook tu..

Lepas tu tgk balik part seungri ...

dorg suka pekena guest... tak kira pmpn or lelaki..

mesti guest kena tdo kt rumah buruk...

kekadang tu saja je nak kasi ramai..panggil ramai2 menyempit kt rumah buruk..

last2 sorg je tinggal kt rumah cantik..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 194462 Replies : 4509
TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta Rasuah Madani telah berputik... UPDATE #45: latar belakang syarikat2 bermasalah siap ada tindakan tatatertib
Perwira2022TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta R
Views : 5221 Replies : 51
Barang Berharga
InezkhalidiBarang Berharga
Views : 12431 Replies : 51
Gais please doakan gaisss
multinickyGais please doakan gaisss
Views : 9588 Replies : 68
MERSING OMNIBUS KISAH BENAR
5-zaLMERSING OMNIBUS KISAH BENAR
Views : 6606 Replies : 34
Kisah 2 minggu lagi...bhgn 2
Eric.n9Kisah 2 minggu lagi...bhgn 2
Views : 3127 Replies : 13
Epic Cat Meme !
Keledek.kepamEpic Cat Meme !
Views : 13953 Replies : 67
Cara Berhenti Merokok
imransulaimanCara Berhenti Merokok
Views : 6374 Replies : 28
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 6790 Replies : 42
‘Dulu Isi Penuh RM130, Sekarang RM210’ – Pengguna Diesel Mitsubishi Triton VGT Luah Rasa Tekejut.Anda tekejut?
YgBenar‘Dulu Isi Penuh RM130, Sekarang RM210’
Views : 5582 Replies : 29

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 11:37 AM GMT+8 , Processed in 0.121385 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list