CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10646|Reply: 77

Bila tetamu yang nampak tetapi tuan rumah tak pernah nampak

[Copy link]
Post time 26-11-2016 07:31 PM | Show all posts |Read mode
Keadaan ini sering  berlaku jika tetamu datang bermalam kat rumah keluarga saya. Kami sekeluarga memang tak pernah lagi nampak apa apa tapi tetapi tetamu yang tidur kat rumah kami memang akan nampak 'benda'. Untuk makluman rumah saya ni dah lama. Rumah arwah atok belah ayah.

Macam nenek belah mak  saya pernah bermalam kat rumah kami sekeluarga. Nenek ada cerita kat mak, malam tu dia ternampak budak kecik bertenggek atas para  dekat bilik. Siapa la agaknya sedangkan budak yang paling kecil pun adik saya yang sebesar2 gajah + takde keje dia nak bertenggek kat para tu gelap2. Dia tu pun penakut. Mau dia buat keje bertenggek kat para tu dalam gelap

Pakcik saya pun pernah nampak kain putih dok terkibar2 atas bumbung tepi rumah. Rumah saya tepi hutan. So dia cerita apa dia nampak. Lepas nampak tu dia sendiri volunteer pagarkan rumah kami.
Adik angkat mak saya pun yg bermalam kat rumah ni  pernah nampak benda dekat store blakang rumah.


Kawan saya pun alami benda yang sama. Kawan abg dia selalu bermalam tidur kat rumah dia. Ada satu malam tu, saya dengan kawan saya tu dgn kawan lagi sorang jugak tengah belajar dekt ruang tamu (study group) rumah kawan saya tu. Kami bertiga belajar dekat meja jepun tu. So duduk bersila la. Rumah dia pulak ada dua ruang tamu. So kami belajar dekat ruang tamu yang lagi satu. Maksudnya keluarga dia berkumpul  kat ruang tamu satu lagi. So sunyi la ruang tamu tempat kami belajar tu.

Time kawan abang dia tu lepas ambil wuduk dari bilik air untuk solat maghrib, dia ke bilik kawan saya tu la nak tumpang solat (kawan saya tu laki). Nak ke bilik kawan saya tu kena lalu ruang tamu sunyi tu dulu (tempat kami study group tu)

Time dia lalu, dia senyum kat kami. Kami pun senyum kat dia. Dia pun pergi la masuk bilik kawan saya tu. Pastu tetiba dia panggil kawan saya, nak tanya sejadah dekat mana. So kawan saya tu pun pergi la tunjuk mana sejadah. Masa tu lama jugak la dia pergi padahal nak kasi sejadah je pun. Tapi kami tak syak apa- apa. Belajar macam biasa tapi kawan saya yang kepoh tu lepas je dtang balik ke kami (sambung study balik), dia jadi diam sket. Pastu dia suruh balik awal. Katanya rumah saya jauh sikit. So tak elok  balik lambat2. Lepas study tu kami balik awal la ( siap dia takut2 kan saya kalau balik lambat kang nampak benda lain...ntah bila tah dia minat mengusik orang dengan benda2 seram ni. Kali pertama kut.)

Keesokannya,(pagi) kami buat study grup pagi pulak. Masa tu la dia cerita apa yang kawan abg dia nmpk.

Time dia pergi  bagi sejadah  tu, kawan abang dia tanya siapa perempuan yang dok menunduk je tu. Rambut panjang. Kawan saya tu pun pelik. Yang ada tu cuma saya dengan kawan lagi satu. Dua dua pakai tudung. So kawan abang dia tu cakap la memang dia nampak dua orang pakai tudung tapi sorang lagi free hair. Time tu kawan saya tu dah rasa seram. Dia cakap memang tak ada pun dia bawak kawan free hair. Kawan abang dia tu cakap perempuan tu putih macam pakai Qu Luteh. Rambut panjang tapi menunduk. Muka x nampak.

Bila pagi tu kan dia cerita kat kami balik. Memang naik bulu roma kami. Dah la dia cerita tu time kami tengah duduk kat meja sama mcm semalam. Kawan saya tanya balik kawan abang dia tu time sebelum kami sampai pagi tu untuk kepastian dan untk cerita lebih detail lagi. Kawan abang dia cerita balik secara detail siap ckp time nak pergi ruang tamu lagi satu tu lepas abeh solat tu. Kawan rambut panjang tu dah hilang. Dia tanya kat kawan saya, awal nye budak tu balik. Kawna saya tu hamya mampu diam je. Kawan abang dia tu memang ada sixth sense. Tapi dia dengan selamba cerita macam 'perempuan' tu bebetul geng kami pulak. Isssh kalau aku histeria kan susah. Diam2 sudah la (kawan aku tu pun nak kena siku dok cerita balik walaupun kami taknak)

Saya pun waktu semalam tu kaki tiba2 sakit lepas lunjurkan laki ke tmpt yg "perempuan" tu duduk. Time lunjurkan tu memang tak lunjur habis pun sebab saya tarik balik kaki saya sebab terkena kaki kawan saya yang dok bertentangan. Ingatkan kaki dia. Saya pun masa tu tegur la "sejuknya laki kau" padahal dia pakai stokin dan saya x pakai. Time tu tak fikir apa2 sebab just pikir sakit sbb dah lama duduk bersila. Tu je. Padahal tpat saya lunjur kaki tu mana ada sesiapa. Macm mana boleh terlanggar kaki orang tah.
Disebabkan hantu tu kaki saya  xleh gerak bamyak selama dua hari!!

Ohh lagi satu cerita, pakcik dia penah tangkap gamba membelakangkan bilik kawan saya tu dengan pintu yang terbukak. Dalam gamba tu ada encik gula2 dalam bilik kawan saya tu. Hahahahaha.. saya hanya mampu berkata kat kawan saya tu yang dia sama dengan encik gula2 tu elok pun jadi roomate. Sama2 mulut puaka.


So korang pulak macam mana? Ada alami benda sama?
*sorry panjang pulak*

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2016 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah lagi alami TT. Boleh tepek gmbau encik gula gula itu? Eh takyahlah kang aku takleh tidur malam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2016 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Keledek.kepam replied at 26-11-2016 07:46 PM
Tak pernah lagi alami TT. Boleh tepek gmbau encik gula gula itu? Eh takyahlah kang aku takleh tidur  ...

Takkan i nk mintak kwn i gamba tu malam2 ni
I tak tngk pun gamba tu sbb takut
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
WajibulGhunah replied at 26-11-2016 07:48 PM
Takkan i nk mintak kwn i gamba tu malam2 ni
I tak tngk pun gamba tu sbb takut

Haha. Abestu lepas pagau rumah tu still ada kejadian penampakan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kiranya rumah tt ngan umah kwn tt ni berhantu la ye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2016 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Keledek.kepam replied at 26-11-2016 07:49 PM
Haha. Abestu lepas pagau rumah tu still ada kejadian penampakan ke?

Keluarga x pnh la
Tp adik angkat mak iols tu nmpk la yg dekat store punya tu

Iols rasa hakak iols punya pasal la rajin sangat bersihkn umah
Dia tersapu garam tu kut  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2016 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
BuBuComey replied at 26-11-2016 07:53 PM
Kiranya rumah tt ngan umah kwn tt ni berhantu la ye

X berhantu pun
Tp time kecik2 ada jumpa keris berkarat kat bilik atok (keris biasa kut -husnudzon)

Tapi rumah kawan iols tu rasa berhantu
Tngk dia pun hantu semacam je

Flat dia memang berhantu sbb ada pekerja jatuh bangunan time buat2 dulu. Lat blok dia la.

I punya rumah teres tapi tepi hutan berbukit. Macam lembah. Orang kata lembah2 ni tmpt laluan dia. Ntah x pnh jumpa pun dan xnk jumpa langsung!!

Dga cerita dri acik2 jiran pun kosser nak hadap    
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahai Wajib Dengung, mohon tepekla gambar seperti yg diceritakan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 26-11-2016 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kronix replied at 26-11-2016 08:03 PM
Wahai Wajib Dengung, mohon tepekla gambar seperti yg diceritakan...

Gamba encik gula2 tu x berani la nk mntk

Kalau mntk pun x tau la dia ada simpn lg ke x
Sbb keluar ritu kawan iols mampu pegang nokia lama kehulu kehilir g ts

X tau fon dia ghaib ke mana
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm abg ipar i..he ikut weols g umah auntie..he nmpk org tua bongkok kt tangga..
pastu kitorg xnmpk pun..he ckp he nmpk makcik tua tu g duduk lepak sama ngan kitorg..masa balik br he cite..then ciri2 org tua yg he cite tu gaya sebijik mcm arwah mak mertua auntie yg kitorg pegi umah dia tu..
abg ipar xsempat knl la mak mertua auntie i tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2016 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu

Selalu jugak ular, cicak kobeng sebesar lengan masok rumah

Lps tu rumah bnyk sngt labah2 kut sbb bersawang dia cpt gila
Mcm bilik i skarang tepi almari bersawang, atas almari berdebu debu (sorry x dpt bg gambo sbb pki fon je... dri tadi asyik reject -masalah iphone kah?-) .... i anggap semua tu biasa je dah rumah tepi hutan... xnk le pikir2 bnde mistik ni.. x nk tngk dorg semua
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2016 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
dakusayamabu replied at 26-11-2016 08:29 PM
mcm abg ipar i..he ikut weols g umah auntie..he nmpk org tua bongkok kt tangga..
pastu kitorg xnmpk ...

Creepy kan bila diceritakan balik??

Iols yg agak penakut ni (walaupun tngk cter seram x takut pun kecuali kalau encik gegula keluar) mmg rasa nk penampor je sekor2 yg dok cter balik ni

(Tp tetap jua mendengar smpi abeh walaupun takut)
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
en gula tu H spesis ape? i tbyg semut je td  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2016 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
dakusayamabu replied at 26-11-2016 08:34 PM
en gula tu H spesis ape? i tbyg semut je td

Encik Gula2 yg berikat mcm gegula tu

Yg berikat yg berbungkus
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
WajibulGhunah replied at 26-11-2016 08:39 PM
Encik Gula2 yg berikat mcm gegula tu

Yg berikat yg berbungkus

ok fhm..puas i pikir td  
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dakusayamabu replied at 26-11-2016 08:34 PM
en gula tu H spesis ape? i tbyg semut je td

Adoi sucinya pemikiran diknon  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2016 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Keledek.kepam replied at 26-11-2016 08:55 PM
Adoi sucinya pemikiran diknon

sesuci embun gitew kn..i bgn tdo trus masuk bod puaka ni..tu yg blur jap  
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
WajibulGhunah replied at 26-11-2016 07:31 PM
Keadaan ini sering  berlaku jika tetamu datang bermalam kat rumah keluarga saya. Kami sekeluarga mem ...

Rumah pusaka memang macam tu kut. Mungkin ada penjaga siapa tahu.  Sbb rumah ibu aku kat kampung pun sama. Semua tetamu yang tidur bilik.atas akan rasa seram dan ternampak sesuatu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2016 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sebu replied at 26-11-2016 09:10 PM
Rumah pusaka memang macam tu kut. Mungkin ada penjaga siapa tahu.  Sbb rumah ibu aku kat kampung p ...

Harap xde penjaga

I nk g tandas skang ni pun dah mcm pencurik

Nyesal cerita time mlm (tkot lupa tu la cter malam last2 amek kau)
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 09:40 PM | Show all posts
akak pernah kena kacau gula2 kt shah alam .

kawan akak ckp P. akak fikir pontian . esoknya dia cerita apa. akak cerita kt kawan akak ada bunyi tapak kaki. akak sangka baik bunyi paip bocor atau orang buat OT construction.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 01:44 PM GMT+8 , Processed in 0.166616 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list