CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6593|Reply: 33

Empat Maut Ketika Menaiki Rakit Pelampung Di Taman Tema Dreamworld, Australia

[Copy link]
Post time 26-10-2016 12:21 PM | Show all posts |Read mode
Empat maut dalam kemalangan di sebuah taman tema popular Dreamworld di Gold Coast Australia kelmarin.


Menurut laporan The Australian, tragedi tersebut berlaku pada 2 petang waktu tempatan. Permainan yang berlaku kemlangan adalah antara permainan yang paling digemari di taman tema tersebut iaitu Thunder River Rapids.




sumber foto: www.theaustralian.com.au





sumber foto: www.theaustralian.com.au



Permainan itu membolehkan 3 hingga 6 orang menduduki dalam sebuah rakit berbentuk tayar terapung, dan sebenarnya bentuk permainan tersebut tiada berunsurkan bahaya.


Tetapi entah bagaimana, rakit tersebut tiba-tiba terbalik disebabkan tali getah penggerak bermasalah dan mengakibatkan 4 orang terkorban.


Difahamkan mangsa kematian semuanya merupakan orang dewasa yang lingkungan umur mereka antara 32 sehingga 40 tahun. Datuk Bandar Gold Coast Tom Tate berkata hari ini sebagai 'hari yang sangat menyedihkan bagi bandar kita'.


Menurut saksi, ketika itu kelihatan empat orang menaiki sebuah rakit berbentuk tayar terapung, tetapi ada seorang perempuan telah dicampak keluar dari rakit itu sebelum perahu itu terbalik.


Empat mangsa kematian adalah terdiri daripada dua keluarga, termasuk dua orang ibu. Sementara itu, terdapat dua orang kanak-kanak berjaya diselamatkan.




sumber foto: www.theaustralian.com.au



Menurut pihak polis, punca kemalangan masih belum diketahui setakat ini.


Pada April lalu, taman tema tersebut pernah ada seorang pelancong yang ketika bermain Rocky Hollow Log Ride, dikatakan hampir menemui ajal akibat terjatuh dari perahu.- CARI


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2016 01:51 PM | Show all posts
kenapa ak pening baca berita ni? mcm x lulus Bm pun ade
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 01:53 PM | Show all posts
cash lar buat yahudi gay si Geffen
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 01:57 PM | Show all posts
chinta89 replied at 26-10-2016 05:51 AM
kenapa ak pening baca berita ni? mcm x lulus Bm pun ade

bagilah peluang kepada wartawan CARI untuk memperbaiki kelemahan mereka sis....
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga roh dicucuri rahmat.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 01:59 PM | Show all posts
tengok tv semalam... ingatkan roller coaster ke hape... rupanya rakit ni... takutnya...benda yang kita tak sangka pulak boleh jadi macam ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 02:00 PM | Show all posts
Modngengade replied at 26-10-2016 01:57 PM
bagilah peluang kepada wartawan CARI untuk memperbaiki kelemahan mereka sis....

sbb tu kena komplen .. baru dia org tau tahap bahasa macam hapa2 je. kalau dibiarkan je .. mmg terus2an tak ada usaha nak memperbaiki bahasa.

anyway ... how are u akak mod. lama tak bergesel nenen.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 02:05 PM | Show all posts
pittjie replied at 26-10-2016 06:00 AM
sbb tu kena komplen .. baru dia org tau tahap bahasa macam hapa2 je. kalau dibiarkan je .. mmg ter ...

ye la sis....tapi kakak suka attitude LTS yg terbuka menerima teguran....

kakak skrg sibuk sis....sedang merangka plan selepas pencen nanti huhu....
mcm2 plan  and one of them jadi agent insuran takaful

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2016 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 26-10-2016 01:57 PM
bagilah peluang kepada wartawan CARI untuk memperbaiki kelemahan mereka sis....

Mereka berada pada level yg berbeza  
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 02:17 PM | Show all posts
Dah banyak kali komplen dah..tak buat apa2..ni negligence,...habislah mungkin dreamwork terus tutup lepas ni..baru je riki2 nak pegi bulan dec ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 02:20 PM | Show all posts
Edited by yatiehanny at 26-10-2016 02:23 PM



Nampak macam harmless ride. Takziah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 02:57 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 26-10-2016 06:12 AM
Mereka berada pada level yg berbeza

kowser sgt  kan sis....level langit ketujuh kah?

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpakai life jaket ke main benda ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 03:41 PM | Show all posts
Modngengade replied at 26-10-2016 01:57 PM
bagilah peluang kepada wartawan CARI untuk memperbaiki kelemahan mereka sis....

yea btl tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 03:46 PM | Show all posts
kalau pergi taman tema suka naik yg ini..
yg tk best baju selalu basah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 04:12 PM | Show all posts
ira_229 replied at 26-10-2016 07:46 AM
kalau pergi taman tema suka naik yg ini..
yg tk best baju selalu basah..

haah, kat sunway lagoon pun dok naik yg ni....rasa pprt sgt pun ada

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2016 04:14 PM | Show all posts

cukup seronok bila dpt naik bump boat ni..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 04:15 PM | Show all posts
Modngengade replied at 26-10-2016 04:12 PM
haah, kat sunway lagoon pun dok naik yg ni....rasa pprt sgt pun ada

apa pulak pprt....bestlah esp part dia slide kat air terjun tu...siap baju mesti basah punya... suka naik yg ini selain roller coaster..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 04:43 PM | Show all posts
tengok gambar baru paham
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 05:05 PM | Show all posts
Final Destination 7
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 11:58 PM GMT+8 , Processed in 0.112432 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list