CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2213|Reply: 3

Petronas Akan Hentikan Ratusan Pekerja Akibat Harga Minyak Kekal Rendah

[Copy link]
Post time 21-9-2016 05:35 PM | Show all posts |Read mode
Oleh : TS LOO

sumber foto: http://energeticcity.ca/



Berikutan harga minyak terus berada pada paras yang rendah, Petronas mungkin dalam beberapa bulan akan datang sekali lagi menjalankan pemberhentian pekerja kumpulan terbabit secara besar-besaran.


Menurut akhbar kontroversi Wall Street Journal, terdapat maklumat yang berasas menunjukkan, bagi menghadapi cabaran akibat harga minyak mentah yang semakin menurun, jadi dijangkakan lebih seratus jawatan akan dikurangkan oleh Petronas.  


Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan pada Selasa lalu, jabatan berkaitan sedang menjalankan penilaian terhadap strategik perniagaan kumpulan dan prestasi kerja setiap kakitangan, sekaligus mengadakan pengubahsuaian yang diperlukan, keputusan hasil penilaian akan diumumkan pada masa yang sesuai.


Terdahulu, Petronas telah menjalankan penstrukturan semula, dan seramai 1000 kakitangan telah diberhentikan.- CARI



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2016 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon buang yg x renew permit keje kat swak...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la... Akak suka sgt. Konon keje petronas gaji mahal, balik raya kekwat2 je belaka
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Org minyak yg ada potential nk.kena buang tu..cepat2 buat bisnes..dgr kata keje bawak lori ka..forklift ka..masyukkkk jgk...sepupu meols pun sdg menghitung hari company akan kuarkn senarai nama bln 10 ni...hurmmm bertabah la...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 01:17 PM GMT+8 , Processed in 0.075524 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list