CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7397|Reply: 30

15 FOTO BERSEJARAH YANG MUNGKIN ANDA TIDAK PERNAH LIHAT SEBELUM INI

[Copy link]
Post time 1-8-2016 02:16 PM | Show all posts |Read mode
Edited by LabuLabi69 at 1-8-2016 02:19 PM

Biasanya bila anda baca artikel cerita bersejarah, ianya cuma fakta dan juga imaginasi. Tetapi foto memberikan ia makna yang berbeza… ianya menunjukkan sesuatu untuk dilihat, memberikan anda pemahaman tentang detik bersejarah itu dengan lebih mendalam.
Sama ada ianya mercu tanda, seseorang yang terkenal atau cuma foto rawak pada masa lalu – semuanya mempunyai cerita menarik di sebaliknya.
Lihat di bawah ini untuk melihat gambar-gambar bersejarah yang mungkin memberikan lebih makna dengan cerita di sebaliknya.
#1 Dorothy Counts – Gadis berkulit hitam pertama yang masuk ke sekolah orang kulit putih di Amerika Syarikat – Diejek oleh pelajar sebaya di sekolah Charlotte’s Harry Harding High School, 1957


#2 Nikola Tesla di makmalnya dengan peranti “Magnifying Transmitter”


#3 Seorang budak berbangsa Austria terima kasut baru ketika WWII


#4 Kubur seorang wanita beragama Katolik & suaminya yang beragama Protestan, Belanda, 1888


#5 Banduan beragama Yahudi dibebaskan daripada Gerabak Maut (Death Train), 1945


#6 Seorang lelaki enggan membuat tabik hormat Nazi, 1936


#7 Harold Whittles pertama kali mendengar bunyi, 1974


#8 Penganjur perlumbaan cuba untuk menghentikan Kathrine Switzer daripada berlumba dalam The Boston Marathon. Beliau menjadi wanita pertama untuk menghabiskan perlumbaan itu, 1967


#9 Misi mencari kerja sekitar tahun 1930-an


#10 Persembahan imbangan akrobat di atas bangunan Empire State Building, 1934
#11 Bos Mafia, Joe Masseria, mati terbaring di sebuah restoran di Brooklyn dengan memegang kad Ace of Spades, 1931


#12 Kejadian bunuh diri paling cantik – Evelyn Mchale lompat dari bangunan Empire State Building, 1947




#13 Saki baki angkasawan, Vladimir Komarov, lelaki yang jatuh dari angkasa, 1967


#14 Pasangan lesbian di Le Monocle, Paris, 1932


#15 Penduduk West Berlin menunjukkan anak mereka kepada datuknya yang duduk di East Berlin, 1961








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-8-2016 03:07 PM | Show all posts
gambar takleh tengok...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2016 03:23 PM | Show all posts
zulka replied at 1-8-2016 03:07 PM
gambar takleh tengok...

serius? coz sy punya pc blh je tngok.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2016 03:55 PM | Show all posts
tertarik dengan fakta kejadian bunuh diri paling cantik..kenapa la dia bunuh diri
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2016 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa yg no 15 tu aku tak leh nak hadam apa yg di maksudkan. Selow pulak aku malam ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 12:13 PM | Show all posts
daiman replied at 1-8-2016 10:50 PM
Kenapa yg no 15 tu aku tak leh nak hadam apa yg di maksudkan. Selow pulak aku malam ni

cucu terpisah dengan atuknya. atuk kat east berlin. cucu kat west berlin. terpisah sbb perang.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayu je tengok semua gambar tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 08:01 PM | Show all posts
Yang tembok berlin tu sedih...
sebabkan ada tembok pemisah, keluarga pun terpisah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-8-2016 08:01 PM | Show all posts
Yang cari kerja tu..
elok mana2 penganggur kat malaysia ni buat macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 11:00 AM | Show all posts
pmpn yg bunuh diri tu mcm tgh buat fotoshoot magazine....mmg cntk
ade lg x...
cam best jeh
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 11:12 AM | Show all posts
ye ke bunuh diri tu.. cantik je kaki kene ikat
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 11:19 AM | Show all posts
tq sharing tt
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 11:32 AM | Show all posts
nice...
Mostly gambo2 ni aku dah tengok..
tapi still nice..
Tinggi sentimentel value
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 02:54 PM | Show all posts
gambar last tu macam sedih je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-8-2016 03:05 PM | Show all posts
whadda replied at 3-8-2016 11:12 AM
ye ke bunuh diri tu.. cantik je kaki kene ikat

aha. blh google nama dia...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 04:22 PM | Show all posts
rare visuals that touches my heart....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-8-2016 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm tembok pemisah palestin dan sebelah lagi.. Sedih sgt... Mak ngn ank dipisahkan dgn tembok.. Adik beradik, suami isteri... Bila lah nak berakhir kekejaman keatas diorg...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 04:13 PM | Show all posts
rare jugak tengok gambar2 lama ni..
ada yang sedih.. huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm photoshoot je yg bnuh dr tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 08:40 PM | Show all posts
couple lesbian tu....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 02:25 PM GMT+8 , Processed in 0.147123 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list