CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4104|Reply: 22

Web/Insta/Fb yang kita boleh refer barang makeup terkini

[Copy link]
Post time 16-7-2016 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
As salam...

Forumer semua boleh share info tak kat mana yea website ker, fb ker atau insta yang kita boleh refer barangan make up terkini yang jd trend.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-7-2016 11:54 AM | Show all posts
Wassalam...


Awesome thread tt...


kita jarang beli make up/skincare online..selalu beli kat department store... kalau online yg kita tahu website sephora je..>.<

http://www.sephora.my/
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2016 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Oooo tq2.. Lately ni saya tgk byk brand mcm anastasia, colour pop dll. Kot-kot ada yg tau web ker, fb ker atau insta yg up to date info dia
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 10:46 AM | Show all posts
Sbnrnya ai agak skeptikal sikit nak beli kat insta/fb ni. Takut nanti dia claim ori tapi sbnrnya nan hado
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 12:49 PM | Show all posts
wnazzee replied at 16-7-2016 01:34 PM
Oooo tq2.. Lately ni saya tgk byk brand mcm anastasia, colour pop dll. Kot-kot ada yg tau web ker, f ...

Website
Sephora (if you nak beli latest products..but as of now i dont think dia carry colour pop yet etc)
Hermo (for Asian products)
Althea (Korean skincare/makeup..ship directly from Korea)

Individual IG for makeup review
@syamilasakinah (self-proclaimed lipstick addict, rajin review latest lipstick/lip cream..latest beauty products...kalau i nak tengok beauty products baru/tips apa yang popular now i selalu check IG dia)

@farisasafrina (ada IG and also Youtube account..selain high end,dia selalu review drugstore stuff which is budget friendly..)

*for no reason i tak boleh tambah list..nanti later i update lagi k*
IG Seller
@aliceandcloud

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 01:57 PM | Show all posts
ig: ecl_concept
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-7-2016 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
hi! i like strawberrynet tp bkn sebab mekap pun tp sbb nak beli perfume. diaorg selalu ada stok yg dah discontinue kt malaysia n the one yg boleh ship perfume internationally
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ssh nk konfiden dgn seller online ni sb penah g kencana wholesale sana rega way cheaper n a lot choice..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-7-2016 05:28 PM | Show all posts
utk yg kata takut nk beli online tu.. what u can do is,.. survey... always compare their price with other sellers. kadang murah/ mahal sgt kat situ kita nk bole rasa something not right... so, nk beli online mmg risky sbb tu kene rajin survey and compare...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 05:44 PM | Show all posts
uols blaja mekap sendiri ke? atau masuk kelas? i is not reti mekap
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 06:14 PM | Show all posts
i suka baca review by parisbmws (insta acc) atau her blog http://www.mywomenstuff.com/

dia bagi fair review
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 09:02 PM | Show all posts
utk seller, i taktau. untuk info:

1. website products tu sendiri.
2. paula's choice
3. temptalia
4. makeup alley
5. beauty youtubers. diorang mmg hapdet sgt dgn latest products. usually they have all all social networks (FB/IG/twitter/snapchat/youtube channel). my suggestions; nikkitutorials,tati,stephanie lange, jeffree star.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau seller ig selalu beli kat azlina_perfume_mall. Memang puas hati.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-7-2016 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_curious replied at 18-7-2016 12:49 PM
Website
Sephora (if you nak beli latest products..but as of now i dont think dia carry colour pop ...

Tq sooo much
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 09:13 PM | Show all posts
babydoll replied at 19-7-2016 09:02 PM
utk seller, i taktau. untuk info:

1. website products tu sendiri.

jefree fonen tu punya review bagus kah?

so far tak suka tengok rebiew dia..

macam product dia aje yang bagus....
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 09:18 PM | Show all posts
aijinmisaki replied at 20-7-2016 09:13 PM
jefree fonen tu punya review bagus kah?

so far tak suka tengok rebiew dia..

ok jugak. dia ada buat review product lain. drugstore product pon dia review. so far yg i notice, dia rajin promot laura mercier loose setting powder.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2016 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
kimchipedas replied at 19-7-2016 04:57 PM
Ssh nk konfiden dgn seller online ni sb penah g kencana wholesale sana rega way cheaper n a lot choi ...

I think dekt kenanga punya tak ori..
Contohnya nyx...kalau u belek barcode lip matte semua barcode nya serial code yang sama which mean tak ori. Each product suppose to carry unique.barcode sendiri...

I tak berapa convince sngat makeup and perfume dekat kenanga...pay at your own risk..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2016 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt pernah x beli mekap kat fb atau ig purple borong kosmetik?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2016 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
tsui87 replied at 25-7-2016 06:47 PM
Tt pernah x beli mekap kat fb atau ig purple borong kosmetik?

Belum pernah beli lagi sis
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
wnazzee replied at 27-7-2016 04:33 PM
Belum pernah beli lagi sis

Kat fb purple borong kosmetik tu pun ada jual brg mekap terkini   
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 12:17 AM GMT+8 , Processed in 0.235177 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list