View: 2116|Reply: 1
|
Tomyam Kung Udang Galah
[Copy link]
|
|
Edited by Nusantara77 at 28-8-2015 10:42 PM
BAHAN-BAHAN:
- 300 gm udang galah
- 1 liter stok ayam
- 1 sudu makan limau nipis
- 4 biji cili padi | dititik
- 2 batang serai | dihiris halus
- 20 cm lengkuas | dihiris halus
- 50 gm cendawan
- 5 helai daun limau purut
- 5 helai daun selasih
- 1 sudu makan sos ikan
- 3 sudu makan susu cair
- Garam secukup rasa
CARA MEMASAK:
1. Panaskan stok ayam sehingga mendidih.
2. Kemudian masukkan udang bersama dengan semua bahan lain kecuali susu cair dan daun selasih.
3. Masak selama lima minit dan kemudian masukkan dua bahan yang belum dimasukkan lagi.
4. Sedia untuk dinikmati.
majalahrasa
|
|
|
|
|
|
|
| |
|