|
i nak komplen sket
selalu i pegi brekfes or lunch kat warung/gerai/resto
banyak kali terkena yang ambik mkanan, duduk, mkanan kemudian baru bayar
i rasa cara mcm ni tak syok lah
pnah sekali i cakap ambik nasik 1/2
dia bantai kire nasik harga nasik penuh jugak
unfair sangat
side dishes katakan ambik daging 2,3 ketul
tukang kira tak tengok kuantiti lauk yang kite ambik
semua pukul rata kire harga penuh
mana aci
ape pndptan u all? |
Rate
-
1
View Rating Log
-
|
|
|
|
|
|
|
mmg slalu gitu...ala klu u dtg dgn kwn..u amik mknan byk2..then kongsi sama2...byr dgn harga 1 kepala jgk...itupun klu sggup kongsi mknan la... |
|
|
|
|
|
|
|
nak kongsi camne
i nak mkn ikan
kwn nak mkn siput sedut
apa brg share2 ni
org tgk nasik lauk penuh sepinggan
tembolokan sungguh |
|
|
|
|
|
|
|
kannnnnnnn..
inilah masalahnya kalau harga lauk pauk tu dikira lepas kita makan.....harga makanan tu dikira lump sum....tak kiralah lauk tu kita amik secubit ...nasik separuh dll....tp tetap dikira sebagai harga penuh.....
pekedai beli lauk..ikan atau ayam sebagai contoh ikut kilo....tp bila dah dimasak dan dijual....ikut ekor....seekor besar harga RM3.00 samalah dgn harga seekor ikan kecik....sepatutnya harga lebih murah....
kalau kita amik lauk pauk ngan nasik dan tunjuk kat tokei kedai sebelum makan...mebe harganya akan jadik murah skit.....tu yang ramai tokei kedai suh.." Makan dulu bang...lepas ni baru kira.." |
|
|
|
|
|
|
|
mmg slalu gitu...ala klu u dtg dgn kwn..u amik mknan byk2..then kongsi sama2...byr dgn harga 1 kepal ...
lurve82 Post at 28-7-2010 09:28
saya slalu buat camni..time makan ngan hubby..
saya amik nasik nagn sayur
hubby amik nasik ngan lauk
lepas pekedai kira harga..
baru kitaorang bagikan lauk tu..
save banyak tu.. |
|
|
|
|
|
|
|
betul..betul...ai pun buat gitu gak...
ala dgn kwn pun weols slalu buat gak..klu lauk tuh a ...
lurve82 Post at 28-7-2010 13:34
saya takleh buat camtu ngan officemate..
sebab semua jejans..
nanti tak pasal jadi skandal pulak.. |
|
|
|
|
|
|
|
saya takleh buat camtu ngan officemate..
sebab semua jejans..
nanti tak pasal jadi skandal pul ...
alisya05 Post at 28-7-2010 13:42
owh patut la jejanz...ala jgn la mkn dulu..bhg2kan lauk dulu..pehtu bru mkn..wahahaha..kedekut giler... |
|
|
|
|
|
|
|
aku fham mksud korang tu
isu dia camni
aku ambik nasik 1/2, sayur 1/2 senduk
bawak pegi kaunter
bak kata mod, adik manis kat kaunter ckap
.." Makan dulu bang...lepas ni baru kira.."
mana dia tau aku ambik kuantiti banyak mana
takan 1/2 senduk sayur pun nak caj sampai 2 hengget
ini tidak adil! |
|
|
|
|
|
|
|
dah la kantong aku ni kecik aje
nasik 1/2 senduk pun dah kenyang |
|
|
|
|
|
|
|
kalo midar..
biasanyer tanya jugak napa mahal sgt...
pastu tokey kedai akan calculate semula....
tp.. dh kt area opis ni.. dh tau sgt dh...
amik ikan kembung bakar + sayur skit + ulam skit + limau ais = rm 5-6 la..
ni kira nasi separuh.... kalo amik ayam, lg la tambah mahal...
ader jugak kedai yg jual sepinggan mee/keawtiaw goreng rm 6.00 sepinggan..
yg ni jenis ala carte punya... isi xder apa sgt.. ayam skit + sayur skit...
kalo pk kn rega.. mmg x munasabah..
tp.. sbb xder pilihan.. terpaksa jugak la.. |
|
|
|
|
|
|
|
dulu heboh soh bubuh harga
gerai yg aku salu pegi tu memang ada tampal list harga
nasi putih rm1.20
ikan rm2.50-3.00
sayur rm2.00
tu contoh la
tapi harga ni tade dinyatakan ikut kiraan camne
sesenduk ke, sesudu ke
sesedap rasa pukul rata heh :@ |
|
|
|
|
|
|
|
bawak bekal je, lagi jimat |
|
|
|
|
|
|
|
mmg x besh kedai yg jns mkn dl baru bayar ni.... kalu bayar dl baru mkn adilla sket coz dia dh tgk apa yg kita amik n byk mana.... |
|
|
|
|
|
|
| |
Category: Belia & Informasi
|