CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Sufian Suhaimi Belum Rasa Kemaruk Cinta

7-3-2020 11:29 AM| Diterbitkan: Archaiv| Dilihat: 6380| Komen: 24|Original author: Oleh: Archaiv

Description: Sufian Suhaimi yang terkenal dengan lagu hit "Di Matamu" belum merasa terdesak untuk mencari cinta setakat ini, lapor BH online.

Sumber foto : FB sufian Suhaimi @sufiansuhaimimusic

Sufian Suhaimi yang terkenal dengan lagu hit "Di Matamu" belum merasa terdesak untuk mencari cinta setakat ini, lapor BH online.

Sufian, 27, anak kelahiran Johor ini amat komited dengan kerjanya sebagai artis.

"Terbaru, saya lancarkan buku puisi, Di Matamu: Senandika Sufian Suhaimi... Jadi, masa saya sentiasa terisi," katanya.


sumber foto : hmetro.com.my

sumber foto : iamlejen.com

Buku puisi Di Matamu: Senandika Sufian Suhaimi mempunyai 66 sajak dan luahan merupakan cetusan idea yang diperolehinya ketika bersyair sewaktu Anugerah Juara Lagu(AJL) yang ke-33. Buku ini juga ditujukan khas kepada mantan perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Proses menyiapkan buku ini mengambil masa. Buku ini adalah himpunan puisi Melayu. Saya juga hadiahkan puisi kepada negarawan, Tun Dr Mahathir Mohamad," katanya.

Selain daripada kesibukan dirinya, Sufian juga sering mengisi ruang masanya dengan anak angkatnya Faeq Razeeq. Terkini, dia telah hadir dengan single Janji ciptaan Ikhwan Fatanna dan lirik nukilan Wan Salleh.



Siapalah bakal dapat buka pintu hati Sufian selepas ini ya? - CARI
Rujukan : bharian.com.my
3

Bagus
3

Marah
4

Terkejut
3

Sedih
4

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (20 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Nes3in1 7-3-2020 11:32 AM
I dont care bout u
Quote Kurex 7-3-2020 12:00 PM
drawing  tu buat nampak kak pian macam berbulu... kepala lagi beso dari badan.. nampak cakar ayam asal boleh
Quote biozipstar 7-3-2020 12:09 PM
lagunya mcm kurang catchy tak masuk otak mcm lagu ctdk selalunya catch 1-2 part... perlu putus cinta lagi ke.... baru ada naskhah yg best nak mampos? huhu.. apa2 pun cuba lagi
Quote gummiebear 7-3-2020 12:49 PM
Senandika tu apa maksudnya? Malas nak google
Quote Ladybird910 7-3-2020 01:01 PM
Lps tgk dia pny pic bertebaran dgn ntah sapa2 terus heols nmpk busuk dimataku.helok lg dik eman muka player tp pndi bwk diri dr dia ni yg muka acah nerd tp act perv..lol
Quote Tinot7 7-3-2020 01:04 PM
gummiebear replied at 7-3-2020 12:49 PM
Senandika tu apa maksudnya? Malas nak google

Nah! Iols tolong suapkan.. maksud mcm ckp syok sendiri

[se.nan.di.ka] |

Definisi Sas) percakapan seorang diri oleh watak, biasanya dlm drama atau bentuk karya sastera lain, yg ditujukan kpd dirinya sendiri atau pendengar (penonton) utk mengungkap-kan perasaan, konflik batin, firasat dsb yg dihadapinya atau utk memberikan sesuatu maklumat kpd pendengar (penonton) itu; bersenandika mengungkapkan senandika.(Kamus Dewan Edisi Keempat)
Quote unguaurora 7-3-2020 01:54 PM
biozipstar replied at 7-3-2020 12:09 PM
lagunya mcm kurang catchy tak masuk otak mcm lagu ctdk selalunya catch 1-2 part... perlu putus cinta ...

Lagu x catchy pun views byk banding lagu2 HR dan KB.
Quote epuepy 7-3-2020 02:43 PM
Huii. Geli tgok gamba second tu. Berbulu2 badan, walaupun ai xde la berbulu sgt dgn dia ni.
Ke ni cara nk perli El bulu setelah AJL bawak pelamin bulus.? {:nose
Quote kiah_mai_pulak 7-3-2020 02:45 PM
dah tu kita nk kena mggelabah tetek lah ni?
Quote doubleA 7-3-2020 02:58 PM
Hambar
Quote gummiebear 7-3-2020 03:14 PM
Tinot7 replied at 7-3-2020 01:04 PM
Nah! Iols tolong suapkan.. maksud mcm ckp syok sendiri

[se.nan.di.ka] |

Ooo gitu..ok fahamm

Tima kaseh chuols tolong spoonfed
Nah
Quote firdAwAni 7-3-2020 04:01 PM
X lawa nya lukisan. Sekali imbas cam bulu2 tiak dan bulu2 dada gitewww..
Quote Lalalili66778 7-3-2020 07:11 PM
Rasa dah tiba masa pian kena tukar lagu dari jiwang ke catchy sikit.. sbb lagu2 pian sume senada je
Quote RumiMenari 7-3-2020 11:48 PM
epuepy replied at 7-3-2020 02:43 PM
Huii. Geli tgok gamba second tu. Berbulu2 badan, walaupun ai xde la berbulu sgt dgn dia ni.
Ke ni c ...

terkait pasal bulu sampai kiamat dia ni...
Quote timah03 8-3-2020 12:20 AM
Belajar tinggi2.... Cari je lah kerja yg menjamin sampai tua......
Quote Orix 8-3-2020 12:32 AM
timah03 replied at 8-3-2020 12:20 AM
Belajar tinggi2.... Cari je lah kerja yg menjamin sampai tua......

Kowserrr. Zaman skrg xde apa yg menjamin dek non. Yg keje makan gaji pn silap2 bakalan hilang kerja disabo dek covid 19. Lantak dia lah nk bisnes ke menyanyi ke asal x kacau org gituhh
Quote Xim 8-3-2020 09:27 AM
kiah_mai_pulak replied at 7-3-2020 02:45 PM
dah tu kita nk kena mggelabah tetek lah ni?

Haaa komen dah kena warned tu kak kiah oit....
Quote Xim 8-3-2020 09:28 AM
Pian ni asyik cite psl cinta je....yg pmpuan cina tu ape cite??wartawan plak xde soalan lain ke??
Quote pumpkinpatch 8-3-2020 11:03 AM
Lagu baru JANJI dia ok simple sedap mendengar lah. Lagu cinta  BCL pun banyak yg simple tp menariks.

Kadang ni lagu ni tak payah acah puitis sangat. Unless kalau umur ko da agak berumur banyak pengalaman hidup, asam garam hidup ni, bila tulis lagu, bila menyanyikan lagi berpuitis kalau dengar pun ada jugak logiknya.


Cuma MV dia nampak really bajet lah. Walaupun mmg banyak jer retis bila nak buat something nak yg bajet tp nampak OK tapi MV Janji ni dah lah cliché tp agak kurang WOW somewhere.

Apapun aku boleh layan lagu ni dari Tok Jamal & Wany tu . Tu aku terus tukar lagu.

Lihat semua komen(24)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 02:48 AM GMT+8 , Processed in 0.100510 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top