CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kirim Gambar Pisau Kepada Isteri, Misteri Kehilangan Presiden Interpol Akhirnya Terjawab

9-10-2018 12:06 PM| Diterbitkan: Sang_Pencinta| Dilihat: 4457| Komen: 7|Original author: Oleh: Sang_Pencinta

Description: Jumaat lepas, Organisasi Polis Antarabangsa atau Interpol telah mengeluarkan kenyataan media mengenai kehilangan ketua mereka, Meng Hongwei yang juga seorang warganegara China selepas tidak dapat dih ...
Jumaat lepas, Organisasi Polis Antarabangsa atau Interpol telah mengeluarkan kenyataan media mengenai kehilangan ketua  mereka, Meng Hongwei yang juga seorang warganegara China selepas tidak dapat dihubungi selama 12 hari. 


Kredit Foto: AFP


Isteri beliau mendakwa  mendapat kiriman gambar misteri berupa pisau daripada telefon Hongwei sebelum talian diputuskan. Interpol kemudiannya menghubungi kerajaan China untuk mendapatkan makluman. 


Kredit Foto: Twitter


Hari ini, teka-teki kehilangan Hongwei akhirnya terjawab apabila ibu pejabat Interpol di Perancis menerima sepucuk surat perletakan jawatan daripada Hongwei. Menurut kenyataan Kementerian Dalam Negeri China, Hongwei telah ditahan kerana disyaki terlibat dalam skandal rasuah  13 hari lepas di sebuah pusat tahanan kerajaan. 


Kredit Foto: AFP



Kehilangan Hongwei yang misteri mengakibatkan pihak berkuasa Perancis telah membuka kertas siasatan untuk mengetahui kisah sebenar. Selain menjadi Ketua Interpol, Hongwei juga memegang jawatan sebagai Timbalan Menteri Keselamatan Dalam Negeri China. Jurucakap negara itu berkata, selain tuduhan skandal rasuah, Hongmei juga disyaki melanggar undang-undang politik yang boleh membahayakan parti pemerintah. Interpol menerima perletakan jawatan Hongwei berkuatkuasa serta merta.


Kredit Foto: Aljazeera


Ahad lalu, isteri Hongwei, Grace Meng yang tinggal di Lyon, Perancis, telah menunjukkan kepda pemberita imej pisau serta mesej 'tunggu panggilan saya'yang dihantar oleh suaminya sebelum menghilangkan diri. Grace percaya imej pisau itu dihantar oleh suaminya sebagai satu isyarat bahawa nyawanya dalam bahaya.  Grace berkata imej itu diterima pada 25 September dan suaminya tidak lagi dapat dihubungi sehingga kini.


Grace membacakan sebuah kenyataan kepada media tetapi tidak menunjukkan wajahnya atas faktor keselamatannya dan dua orang anaknya.  -CARI
29

Bagus
27

Marah
27

Terkejut
32

Sedih
20

Lawak
28

Bosan

Friends Rank (163 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Sang_Pencinta 9-10-2018 12:19 PM
Pelakon terkenal Fan Bingbing pun hilang di China


Fan Bingbing’s mysterious disappearance: what it means for China’s elite

Three months ago, one of the country’s best known actors went missing. Now, seemingly chastened, she has reappeared with a bill for £112m in unpaid taxes and fines



Imagine if Jennifer Lawrence or Scarlett Johansson went missing and nobody knew where they had gone – even three months later. That is what happened to Fan Bingbing.
Quote cairel_azlie 9-10-2018 01:09 PM
£112m wowwww kaya2 deorang nehhhh
Quote Orix 9-10-2018 01:15 PM
Sang_Pencinta replied at 9-10-2018 12:19 PM
Pelakon terkenal Fan Bingbing pun hilang di China



Mak datokkk.... fan bing bing ni billionaire ke smpai kena bayar tax sebanyak itu
Quote samasam90 9-10-2018 01:41 PM
iolls baruuuu nak speku ada kaitan dgn billionaire gems kawan karib kepada paris hilton
Quote Sang_Pencinta 9-10-2018 02:49 PM
Orix replied at 9-10-2018 01:15 PM
Mak datokkk.... fan bing bing ni billionaire ke smpai kena bayar tax sebanyak itu

Katanya Fan Bingbing menipu kontrak/payment bila lapor income tax
Quote achilles_heel 10-10-2018 12:40 PM
dengar dalam berita Meng Hongwei ni ahli parti komunis ke? macam mana interpol boleh ambil dia kerja dengan status dia macam tu? xkan x tahu..
Quote Sang_Pencinta 10-10-2018 06:21 PM
achilles_heel: dengar dalam berita Meng Hongwei ni ahli parti komunis ke? macam mana interpol boleh ambil dia kerja dengan status dia macam tu? xkan x tahu..:shakehe ...


Dulunya kan dia Ketua Interpol bhgn China baru upgrade Interpol International. Mungkin dulu prestasi dia bagus kot.

Lihat semua komen(7)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 04:10 PM GMT+8 , Processed in 0.096167 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top