CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Unik Sangat Tapi Selamat Ke" - Netizen Tak Boleh Terima Reka Bentuk Mall Baru Ini?

4-10-2018 02:52 PM| Diterbitkan: bawangkecik| Dilihat: 7327| Komen: 29|Original author: Oleh: intan

Description: ekocheras mall design concept brutal
Baru - baru ini di laman Facebook, gempar apabila seorang pengguna laman sosial tersebut berkongsi mengenai perasaan 'kagum' beliau terhadap reka bentuk sebuah Mall di Cheras, Kuala Lumpur.

Namun, ternyata itu adalah sindiran saudara Kai Chuan mengenai keseluruhan reka bentuk mall tersebut. Berdasarkan foto, ternyata bangunan tersebut masih belum siap sepenuhnya namun telah dibuka untuk orang ramai. 

Jom kita lihat foto yang dikongsi oleh beliau.



Memang patutlah netizen meluahkan rasa tidak puas hati serta tidak selamat mengenai reka bentuk bangunan tersebut. Cuba bayangkan jika terdapat kejadian yang tidak diduga seperti siling jatuh dan sebagainya, pasti terdapat kecelakaan berlaku kepada orang awam.

Susulan itu, pihak EkoCheras Mall memberi maklum balas mengenai post yang viral itu.


Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen. - CARI 

19

Bagus
23

Marah
18

Terkejut
15

Sedih
11

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (107 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_premierleag 4-10-2018 02:55 PM
EkoCheras Mall
tak pernah dengar pun..kat cheras belah mana??? sendu jah
Quote Artemesiaa 4-10-2018 02:58 PM
Macam masih belum siap sepenuhnya tapi dan benarkan orang ramai masuk mana tak membahayakan
Quote chicozinn 4-10-2018 03:07 PM
soft launch hangguk ko..kalu tetiba jatuh atas kepala org ramai yg dtang tu xke naya?
Quote lyza2474 4-10-2018 03:11 PM
ni tak siap .... bukan sebab unik
Quote whadda 4-10-2018 03:14 PM
unik ke.. cam tak cukup bajet je
Quote kucingitam 4-10-2018 03:28 PM
tu dah dpt OC ke belum tu..
Quote saviour_09 4-10-2018 03:41 PM
mula2 aku ingat ala industrial design ke hipster ke apa
bila tengok pintu penuh sampah tu kompem, tak siap lagi
Quote munchkin 4-10-2018 03:42 PM
Tak siap lagi lah tu
Quote mieymiey 4-10-2018 03:51 PM
Dia kata unik tu sarcasm kan?
Quote greantea 4-10-2018 04:22 PM
naka kata belom siap, dah ada org jln2 kat situ.
cut cost kah?
mat saleh ada gak bt  rumah ala2 mcm x siap lg tp xde la nmpk buruk naw mcm ni. nmpk gak eksklusifnya
Quote EncikRhoma 4-10-2018 04:38 PM
macam takde cf je. soft launch apa benda?
Quote paz 4-10-2018 05:11 PM
Obviously tak siap. Berani betul and macam mana lulus di buka pada orang ramai?

Pintu exit tu penuh dengan hazard.

Quote insulin 4-10-2018 06:32 PM
Ni tak siap lagi ni. Bahaya la.
Quote VuJiE 4-10-2018 06:42 PM
ehh boleh pula bagi orang awam masuk
Quote whitePoison 4-10-2018 08:59 PM
Tak siap lagi niii.. macam mana orang awam boleh masuk? Benggong
Quote serawadurian 5-10-2018 12:47 AM
Mengundang bahaya{:question
Quote Kukabelly 5-10-2018 01:37 AM
Sama le mcm empire city, damansara...blum bukak lagi org leh masuk sbb ada ice skating ring
Quote makton 5-10-2018 07:18 AM
ooo mall ni mmg belum siap lagi laa..

yg bodo pi bukak utk org awam tu kenapa?

ada Leisure Mall seberang jalan dekat EkoCheras ni, pi je la shopping situ. takpun Tesco Cheras pun ada.

mmbahayakan diri je klu masuk mall serupa bangunan berhantu ni.

Quote haryatie 5-10-2018 08:19 AM
bahaya jerk...
yg org pun nak jugak masuk kenapa..

Lihat semua komen(29)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 06:24 AM GMT+8 , Processed in 0.069708 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top