CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Hidung Kembang Kuncup Itu Tanda Anda Menipu? Serius Lah!

2-10-2018 11:47 AM| Diterbitkan: geretsey| Dilihat: 3225| Komen: 7|Original author: Oleh: CIK KACAMATA

Description: SI PENIPU HIDUNG KEMBANG KUNCUP


Siapa tidak kenal si Pinocchio?
Ada ke, yang tidak kenal si Pinocchio? Tipu lah. 
Ha  jaga-jaga! cuba tengok hidung anda mesti kejap lagi panjang. 
Ok tak. tak.

Tipu je, hidung anda akan kembang kempis. 

Ok. dari kecil lagi kita sudah kenal si Pinocchio yang popular dengan sifat pembohongan dan hidungnya akan panjang tiap kali berbohong.
Tanpa kita sedari cerita tersebut sedikit sebanyak menceritakan tentang kebenaran "si penipu/ si pembohong".

Ok, kita bukan nak bercerita pasal mata, mulut tapi hidung.

Jika cerita Pinocchio itu hidungnya akan panjang tapi di realiti, pabila menipu hidung akan kembang kempis secara tiba-tiba (perasan tak?) dan ini juga disokong dengan kajian pakar penyelidik Gomez Milan & Elvira Salazar Lopez dari University of Granada's Department Of Experimental Psychology (2012), apabila seseorang itu menipu.

Foto BT.com

Bila menipu, suhu di hidung seseorang akan meningkat secara tidak langsung bahasa tubuh akan mempengaruhi terutama di hidung.
Juga menurut Sangeeta Krishnasamy (actress) 2018, semasa ditemubual di WHI tv3 juga berpendapat jika seseorang itu menipu akan dapat dikenalpasti dari hidungnya.

Jadi sekarang ini rata-rata akan mengawal bahasa badan yang lain seperti mata, mulut, percakapan dan lain-lain
 tapi tidak sedar bahasa badan hidung ini lebih ketara dan hanya orang lain yang akan perasan bukan diri sendiri. Jaga-jaga, jangan berbohong. - CARI 


6

Bagus
15

Marah
7

Terkejut
3

Sedih
11

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (52 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote serawadurian 2-10-2018 11:55 AM
Hahahah...nak tergelak acik. Kalao dok dlm feeezer agaknya blh detect x.. suhu rendah kalao bohong hidung x kembang kuncup gitu.
Quote wanokakaka 2-10-2018 12:01 PM
ye kot.. sbb i kalau dgn adk bradk kalau mnipu jea smua tgk hidung,,,kalau kembang tu mnipu la..
tp mcm abg i hidung dia mmg kembang.. so selalu la kena cop mnipu walapun kkdg2 dia jujur..haha
Quote Artemesiaa 2-10-2018 12:21 PM
Tick lama hanya ramai je yang masih tak tahu
Quote Meiizu 2-10-2018 12:22 PM
dah penah baca
ni lah yg buat aku risau habit pegang hidung. selalu hidung aku gatai, nak tak nak sentuh gak hidung...dlm reseach tu kata tu tanda menipu
Quote chicozinn 2-10-2018 12:30 PM
habis kalu idung da sedia kembang cam sorang retis tu acaner?saje je kn artikel ni..huhuhu
Quote Foxey 3-10-2018 09:22 AM
tak perasan lak. lepas ni nak try la bercakap tengok hidung, tapi macam pelik laa pulakkk
Quote puanbintang 18-10-2018 02:42 PM
tak pernah perasan..kena peratikan lepasni hidung siapa kembang kuncup..

Lihat semua komen(7)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 11:46 AM GMT+8 , Processed in 0.334897 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top