CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Bawa Ke Caliph Buskers, Diorang Tak Nampak,"- Lawak Biadab, Teruk Nabil Dikecam

20-9-2018 11:41 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 14567| Komen: 94|Original author: Oleh: Saiful

Description: Nabil Ahmad dari dahulu memang tak habis-habis dikecam.
Nabil Ahmad dari dahulu memang tak habis-habis dikecam.

Lawaknya kadang-kadang boleh menyebabkan ramai berasa kurang senang kerana didakwa tidak menjaga sensitiviti sesetengah pihak.


Macam baru-baru ini semasa mengacarakan MeleTop, ramai yang menghentamnya gara-gara gurauan yang dianggap biadab dan keterlaluan.


Dalam episod tersebut, barisan pelakon filem Langsuir dijemput hadir ke studio.

Menariknya sebagai gimik, ada hantu langsuir dibawa masuk ke studio selepas lampu dipadamkan.


Dengan spontan Nabil berkata, "Bawa ke Caliph Buskers. Diorang tak tahu."

Macam semua orang tahu, anggota kumpulan tersebut semuanya adalah cacat penglihatan.


Di ruangan komen, ramai netizen yang kecewa dengan tindakan pelawak tersebut.

Antara komen:


Mungkin Nabil tak sengaja dan gurauan tersebut sudah biasa memandangkan Caliph Buskers sudah biasa bekerjasama dengan team MeleTop.


Apa pun mungkin Nabil boleh ubah caranya melawak agar tidak menyinggung hati mana-mana pihak lagi. -CARI
13

Bagus
17

Marah
21

Terkejut
41

Sedih
12

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (128 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Skuau 20-9-2018 11:46 AM
adakalanya lawak antara kengkawan rapat kadang2...keterlaluan...soalan...adakah nabil ngn caliph ni sgt akrab???
Quote lolita737 20-9-2018 11:51 AM
nnt haji bil minta maaf la tu..

mcm xbiasa dgn retis2 begini.. jawapan cliche " saya dan CB dah biasa bergurau kasar begini".
Quote BoLapciOus 20-9-2018 12:05 PM
gurau kasor nampak?!mebi xsengaja la tu..da biasa bergurau ngan caliph smpai luper ko nga on air
Quote MadameOnion 20-9-2018 12:09 PM
kalau rapat sangat lantaklah ampa nak gurau melawak camtu..tapi takyah lah buat lawak on live tv camtu..nampak kurang ajaq
Quote c===8 20-9-2018 12:14 PM
sian CB nanti terpaksa jawab taak kisah dgn gurauan camtu sebab nak cari mkn

tapi apa boleh buat, nabil tu selamanya bodoh
Quote shernazz 20-9-2018 12:22 PM
Tapi depa ada yang bukan.fully buta kan?
Ada.nampak.samar.samar.gitu...
Alahai nabil..bini ngah.oregnant.tu..
Jangan.nnt jadi pape kt.baby tu reflect dari perlakuan ko....
Quote lasagnaklcc 20-9-2018 12:26 PM
Iols lagi rengsa wkt diorg interview indian bapak dgn anak yg jln kaki tu. Wkt bapak tu ckp kena panas sampai sunburnt kulit, nabil gelak2 nganjing. Dari awal kelat je muka diorg.
Quote c===8 20-9-2018 12:28 PM
apa lah yg nak diharapkan dari akal nabil tu
Quote buapakperut 20-9-2018 12:39 PM
what do you expect? mamat ni dh bertahun2 masih di tahap retis bukan artis ya. bila masa nak berilmu
Quote beeeee 20-9-2018 12:42 PM
bodo persendakan org buta. agak agak si cb tu sekali dua boleh la gelak. kalau dah banyak kali kena gurau mcm tu ko ghase dia tak reti kecik hati ke....
Quote dewi_rina 20-9-2018 12:46 PM
Dia nie memang gurau kasar

Kalau tak kena gaya,silap2 kena cepuk kat situ jugak
Quote inspektoremos21 20-9-2018 12:47 PM
Alahh... dah nama nya Nabil. Apa yg nak dihairankan sangat dah... sinonim dah nama Nabil dgn lawak biadab dia tu. Lepas ni mesti dia minta maaf punya (mcm selalu)
Quote niena90 20-9-2018 12:49 PM
Edited by niena90 at 20-9-2018 12:50 PM

Yes, nabil biadap dgn statement dia tu. Tapi yg lg kurang ajar si lopak tu sound syafiq kyle 'kalau nak citer, citer betul2 jangan buang masa'. Ni mmg direct kebiadapan dia dgn niat nak cut syafiq dari terus bercakap. Why not next time, dia interview diri dia sendiri je. So jimat masa tak perlu stress2 panggil artis jemputan membebel pjg
Quote mieymiey 20-9-2018 12:54 PM
Retis
Quote karamell 20-9-2018 12:59 PM
Persoalannya, bila jer Nabil ni tak biadap dan buat lawak kurang ajar?
Quote myakayina 20-9-2018 01:00 PM

kann...
Quote fushimi 20-9-2018 01:05 PM
retis bodoh

Quote missannabella 20-9-2018 01:06 PM
lasagnaklcc replied at 20-9-2018 12:26 PM
Iols lagi rengsa wkt diorg interview indian bapak dgn anak yg jln kaki tu. Wkt bapak tu ckp kena pan ...

iols menunggu je diorang nak share pengalaman tapi asyik kena potong je dengan haji dan hajjah. camtu baik takyah jemput guest ke set. ko iv-lah diri then ko jawab soalan ko.
Quote pearl.silver 20-9-2018 01:15 PM
Jihan mana jihan...
Taknak backup ke...
Bg la ayat power .. gurau sikit pun nak shentapss..

Lihat semua komen(94)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 03:03 PM GMT+8 , Processed in 0.066168 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top