CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

“Gomo, Anda Patut Diam Sahaja."- Papagomo Diselar KJ Berhubung Isu Hukuman Sebat

7-9-2018 12:17 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4553| Komen: 15

Description: Memetik laporan Astro Awani, semalam bahangnya terus membara apabila Ahli Parlimen Rembau Khairy Jamaluddin menerusi akaun Twitternya meminta Papa Gomo supaya diam dan tidak bercakap mengenai isu itu.
Selain dipersoalkan di kalangan orang yang arif agama, isu hukuman sebat syariah terhadap dua wanita lesbian di Terengganu Isnin lalu turut menimbulkan percanggahan pendapat di kalangan pengamal politik. 


Kredit foto: carian internet

Sepertimana yang dilaporkan, sebelum ini, Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin bertindak membidas tindakan hukuman sebatan yang dikenakan terhadap dua orang wanita yang didakwa melakukan hubungan sejenis, di Terengganu itu.

"Saya tidak bersetuju dengan pelaksanaan hukuman sebatan di khalayak ramai dan tindakan itu tidak wajar. Banyak lagi cara untuk menangani isu LGBT."


Kredit foto: www.astroawani.com


Memetik laporan Astro Awani, semalam bahangnya terus membara apabila Ahli Parlimen Rembau Khairy Jamaluddin menerusi akaun Twitternya meminta Exco Pemuda UMNO Malaysia, Wan Muhammad Azri Wan Deris atau lebih dikenali sebagai Papa Gomo supaya diam dan tidak bercakap mengenai isu itu.

“Gomo, anda patut diam sahaja. Perkara seperti ini di luar jangkauan anda untuk memahaminya.” 

Kredit foto: www.astroawani.com

Kata-kata ‘pedas’ Khairy itu dibalas Wan Muhammad dengan beberapa lagi kenyataan di laman Twitter dan Instagram.

“Aku tak pandai bab agama sangat dan memang bukan bidang aku pun nak cakap arif bijaksana dalam isu agama ni."

“Tetapi sebagai seorang Muslim aku berpendapat hukuman rotan yang dikenakan ke atas golongan pesalah syariah bukan lah hukuman yang kejam,” katanya.

Selain itu, Wan Muhammad turut membuat sesi Facebook Live bertajuk ‘Kenapa, KJ?’ yang berdurasi hampir sejam mempersoal tindakan Khairy yang sejak kebelakangan ini disifatkannya sebagai ‘menyimpang’.- CARI



27

Bagus
29

Marah
31

Terkejut
34

Sedih
21

Lawak
38

Bosan

Friends Rank (180 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ChildrenOfBodom 7-9-2018 12:24 PM
hang dulu pon kantoi layan bapok, butuh pak hang la papahomo sial
Quote dodolgemokgila 7-9-2018 12:35 PM
So boleh lah sebat papagomol layan pondan jua.
Quote buapakperut 7-9-2018 02:10 PM
iol nk klik berita kanye vs drake. terklik ni pulak
Quote kucingitam 7-9-2018 02:51 PM
gomo x dapat terai sajat..terus tentang lgbt..kah kah
Quote xy_daen 7-9-2018 05:11 PM
Kaki layan pondan menjadi pojaan UMNO...
Quote dani-rox 7-9-2018 08:14 PM
papahomo
Quote chazey 8-9-2018 12:31 AM
'Completely beyond your bandwith to comprehend'

Dalam erti kata lain,

BODOH.

Quote Owlknight 8-9-2018 03:33 PM
chazey replied at 8-9-2018 12:31 AM
'Completely beyond your bandwith to comprehend'

Dalam erti kata lain,

Kan?memang bodoh Si Gomo ni. Harus la BamJat bak merak di kayangan sebab dia pun tak lalu nak layan Si Gomo ni.
Quote Decaffeinated 8-9-2018 03:40 PM
Gomo, you should just shut up!


kot itu ayat asal KJ sebelum edit...

Quote samasam90 8-9-2018 05:24 PM
Decaffeinated replied at 8-9-2018 07:40 AM
Gomo, you should just shut up!




Oh, i fikir kj nak suruh gomo simpan bodoh dia tu.. btw, kerna direjek pondan, terus ditentang iya.. kesian gomo, serupa laba.
Quote saladin780 8-9-2018 07:51 PM

what ????!!!
Quote dani-rox 8-9-2018 08:09 PM

bak kata ummah lgbt: better blatant than latent.
Quote ashcroft86 8-9-2018 08:21 PM
Tahap2 ni je intelek penyokong umno ni. Dalam forum pon setaraf je tahap bebal kan. Kesian. Ayat KJ tu best gile. Mintaklah ramai lg dlm UMNO tu macam KJ. Klu PH fail pon, at least yakin sikit nak undi diorang pasni. Tahap papahomo ni, pffftt.
Quote tensic~ 9-9-2018 04:25 PM
Haha beyond your bandwith to comprehend.. berbisa gila ayat kj
Quote manopBKK 19-12-2023 02:29 AM

Lihat semua komen(15)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 04:35 AM GMT+8 , Processed in 0.055491 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top