CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Ibu Saya Warak, Kena Rujuk Dia Sebelum Terima Watak,"-Fauzi Nawawi

28-8-2018 03:37 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 7071| Komen: 30|Original author: Oleh: Amirah

Description: Jarang sekali mendengar seorang pelakon berjumpa ibunya untuk meminta nasihat sebelum melakonkan watak yang ditawarkan.
Jarang sekali mendengar seorang pelakon berjumpa ibunya untuk meminta nasihat sebelum melakonkan watak yang ditawarkan.

Berbeza dengan Fauzi Nawawi yang mengakui sifat ibunya yang warak itu menjadikan dirinya mahu bertemu dulu ibu kesayangan untuk mendapatkan pandangan.


Foto: IG Fauzi Nawawi
Dia yakin ibunya, Siti Aminah Chin mempunyai naluri yang tepat serta dapat memberikan nasihat berguna untuk dirinya sebelum melakonkan watak sebagai pengamal ajaran sesat.

"Ibu saya agak warak dan mementingkan soal agama, dia yang mengajar mengaji Al-Quran dan mendidik saya mengenai Islam sejak kecil.

"Sebelum saya bersetuju nak berlakon dalam drama ini, saya minta restu ibu saya terlebih dahulu dan dia minta saya buat solat istikharah.



"Bila ibu kata okay dan saya pun yakin untuk berlakon dalam filem ini baru saya bersetuju menerima tawaran tersebut," katanya kepada mStar Online.

Dia juga ada merujuk pada agamawan agar tidak membawa unsur terpesongnya akidah mengikut skrip lakonan.

"Sebelum ke set penggambaran, saya juga ada bertanya beberapa orang pakar agama dan ustaz mengenai watak ini.


"Lebih penting adalah skrip serta hadis-hadis palsu yang akan diucapkan dalam filem ini tidak memesongkan akidah," katanya.

Bagus juga tindakan Fauzi yang bertanyakan orang yang arif dalam bidang agama sebelum melakonkan watak yang diterima. Bukan apa perkara yang melibatkan akidah tidak boleh dibuat main. Bimbang menjejaskan akidah sendiri.

Pasti hebat filem Munafik 2 kali ini dengan barisan pelakon yang mantap. Tengok trailer pun rasa meremang untuk menonton! - CARI
17

Bagus
13

Marah
23

Terkejut
35

Sedih
16

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (134 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Foxey 28-8-2018 03:47 PM
eh??? really?
Quote sekel 28-8-2018 03:58 PM
lama tak dengar gossip dia kaki betina


apa pun lakonan ko mmg SUPERB
Quote kucingitam 28-8-2018 04:03 PM
hhmm..ok la..
Quote miemiecha 28-8-2018 04:08 PM
skrg tgk dai ngan lisda aman2 je...
bgus lah kalau mcm tu,..
ok x tau dah nk komen ape
Quote RatuDunia94 28-8-2018 04:12 PM
Teringat watak heols rogol Raja Farah dlm filem Anak Halal sambil berdialog "mana kau nak lari? Aku nak sedapkan kau!"
Quote sweetfasha 28-8-2018 04:14 PM
pigi dahhhh
Quote lenovo30 28-8-2018 04:16 PM
dier ni berlakon antagonis mmg hebatt. terserlah sgt jahatnyer
Quote minguk 28-8-2018 04:20 PM
eah? ye ke??
ok laaaaa, pecaya laaaaaaa..
Quote lyza2474 28-8-2018 04:28 PM
oh ye ke ?..
Quote fushimi 28-8-2018 04:29 PM
apoooooooooooooooooooooooooo


Quote armin 28-8-2018 05:04 PM
Lol.. kalau bab mengote dgn ramai betina tak tanya mak pulak?
Quote beeeee 28-8-2018 05:08 PM
RatuDunia94 replied at 28-8-2018 04:12 PM
Teringat watak heols rogol Raja Farah dlm filem Anak Halal sambil berdialog "mana kau nak lari? Aku  ...

hemmmmm yang time ni memang ngeri
Quote zie_indah 28-8-2018 07:45 PM
Ade erk nk cerita sal kewarakan ok fine..heee
Quote nipskacang 28-8-2018 07:48 PM
Watak antagonis mmg sesuai sgt die ni.  Dgn laki si almy nadia tu..  Tp dh lame jgk xdgr gosip die menggatal ek,  bgus la,  tua2 ni nak aman2 je dgn fmly
Quote VuJiE 28-8-2018 07:54 PM
Ooo ye ke......
Quote kiah_mai_pulak 28-8-2018 07:56 PM
Geli ahhh kakiahhh tgk muka dia ni...
Quote zuri154 28-8-2018 08:17 PM
miemiecha replied at 28-8-2018 04:08 PM
skrg tgk dai ngan lisda aman2 je...
bgus lah kalau mcm tu,..
ok x tau dah nk komen ape

lisda & poji baru dapat baby baru. tp xde plak liputan kt sini. hihi
Quote kiambang 28-8-2018 08:21 PM
Baguslah Mintak restu ibu ...
Quote Nenasketum 28-8-2018 08:22 PM
Ko ni kalo bagi statement mesti karut marut kan, nasib baik blakon power.. Yg citer bingai Alip Syukri ngan Pasah tu, mak ko bizi ke, tak sempat istikharoh?

Lihat semua komen(30)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 04:08 PM GMT+8 , Processed in 0.076729 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top