CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Suspek Goncang Badan & Ketuk Kepala Mangsa Sebelum Tiba-tiba Senyap - Bapa Saksi

5-7-2018 06:26 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 8945| Komen: 54

Description: Bapa kepada kanak-kanak yang turut berada di bawah jagaan pengasuh yang menjaga mangsa berkata anaknya beritahu melihat pengasuh berkenaan menggoncang badan dan mengetuk kepala mangsa kerana asyik men ...

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Betapa hiba dan sedih pun kita membaca dan mengikuti kisah kematian bayi lelaki berusia lima bulan, Adam Rayqal di Kampung Nakhoda, Batu Caves di Selangor, semalam.


sumber : carian internet

Memetik laporan Harian Metro, Zian Hafiz Ahamad Zawati, bapa kepada kanak-kanak yang turut berada di bawah jagaan pengasuh yang menjaga mangsa berkata anaknya beritahu melihat pengasuh berkenaan menggoncang badan dan mengetuk kepala mangsa kerana asyik menangis sejak pagi lagi sebelum tiba-tiba senyap.

Tambah Zian, kedua-dua anaknya iaitu Ahmad Zayyan Putra dan Nur Imanina Arisa Putri yang masing-masing berumur 5 tahun dan 3 tahun dihantar ke rumah pengasuh terbabit sejak dua minggu lalu.


"Sepanjang tempoh itu, anak-anak tidak pernah mengadu apa-apa mengenai pengadu. Malah, Zayyan memaklumkan wanita itu kerap memberi mereka makan nasi ayam sehingga saya perasan ada peningkatan pada berat badan anak-anak."

"Apabila perkara ini terjadi, saya amat terkejut dan takut pada masa sama kerana kejadian itu boleh terjadi kepada anak-anak saya," katanya yang menetap di Bandar Baru Selayang, Gombak, Selangor.

Zian berkata, isterinya mengenali pengasuh itu melalui Facebook dan bersetuju menggunakan khidmat wanita berkenaan dengan upah RM650 sebulan untuk menjaga kedua-dua anaknya.

"Buat masa ini, kedua-dua anak saya dijaga bergilir-gilir oleh saya dan isteri sementara menunggu mendapat pengganti pengasuh baru memandangkan saya dan isteri bekerja."- CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Matpon 5-7-2018 12:47 PM
adakah mangsa jatuh..dok ingat tersedak susu
Quote Changa 5-7-2018 12:50 PM
entah nya main agah lambung2 ujung terjatuh tergolek atas lantai semen.
biasa ummah2 felda pprt lokal kan suka lambung2 bayi konon nak agah tunjuk sayang.

akak harap sangat masa mereka lambung2 itu anak terjatuh tergolek atas lantai baharu mak bapak bimbo ini nak ada akal kan??
Quote CiliPadiSedap 5-7-2018 01:09 PM
Changa replied at 5-7-2018 12:50 PM
entah nya main agah lambung2 ujung terjatuh tergolek atas lantai semen.
biasa ummah2 felda pprt lok ...

mak kau hijau dulu juga bimbo sis cuma xlambung retak je. yang salah dalam cerita ni pengasuh yang menyebabkan kematian bukan mak ayah bimbo. sebelum keluar statement sila makan susu dugro agar sel2 otak berhubung. bodo tu simpan sedikit fixed deposit untuk generasi akan datang.
Quote zorrro_03 5-7-2018 01:43 PM
Changa replied at 5-7-2018 12:50 PM
entah nya main agah lambung2 ujung terjatuh tergolek atas lantai semen.
biasa ummah2 felda pprt lok ...

kau tgk mana senah orang buat lambung2 gitu?  perkampungan kamu biasa buat ye?  jangan2 kamu pun salah sorang dari mangsa lambungan itu.
dan entah2 kepala kamu juga penah terhantuk ke simen.  tu yang jadi weng sampai ke sudah.  cuba cek tgk neh....  
Quote tobby 5-7-2018 01:47 PM
Malaysia masih aman.  Makin byk jenayah sejak PH jadi krjn.
Quote GigaMom 5-7-2018 08:29 PM
tobby: Malaysia masih aman.  Makin byk jenayah sejak PH jadi krjn.


Kritikal dh hang ni tobby.
Kes gini pun masih nk kait politik
Quote syaz_lina 5-7-2018 08:34 PM
Berjurai air mata baca berita n tgk gambar mak ayah adik adam ni. Kenapa la syaitonirrojim pengasuh. Dgn rasa xbersalah pi letak mayat dlm.peti ais
Quote milo_888 5-7-2018 08:42 PM
Sejak bila news Malaysia guna bahasa indon?? sikit2 ditemukan.. ditemukan.. ditemukan... dlm berita tv pon ditemukan kalau baca news bab2 jumpa something...

Mana ditemui?? time bila guna ditemui?

Ni editor pondan suka dgr lagu indon punya keja agaknya... geng2 hadek2 fedtri yahya, hikmet atek apakebenda tah, sulu sarawak segala...

Mohon pencerahan sahabat2 sini... I geli tekak baca ayat2 yg x berpadanan ni.. umpama baca me versi pprt, juga wanita tulen berbahasa pondan...
Quote Choc-chip 5-7-2018 08:43 PM
I nak tau apa dia buat kat baby adam ni... kalau pengasuh ni normal dia tak letak kat dalam freezer...
Quote noor2 5-7-2018 08:50 PM
milo_888 replied at 5-7-2018 08:42 PM
Sejak bila news Malaysia guna bahasa indon?? sikit2 ditemukan.. ditemukan.. ditemukan... dlm berita  ...

"Mohon  pencerahan " tu bukan ayat indon tak yunk. ..hehe. ..ayat Melayu kita. .."sila bagi penjelasan"...betul tak. .hihi
Quote cikrosienona 5-7-2018 08:55 PM
noor2 replied at 5-7-2018 08:50 PM
"Mohon  pencerahan " tu bukan ayat indon tak yunk. ..hehe. ..ayat Melayu kita. .."sila bagi penjel ...

Mohon pencerahan is direct translation to ‘please enlighten me’
Quote taikor 5-7-2018 09:01 PM
milo_888 replied at 5-7-2018 08:42 PM
Sejak bila news Malaysia guna bahasa indon?? sikit2 ditemukan.. ditemukan.. ditemukan... dlm berita  ...

Inilah kesan kerajaan indon yg memerintah malaya selama 8 tahun
Quote noor2 5-7-2018 09:06 PM
cikrosienona replied at 5-7-2018 08:55 PM
Mohon pencerahan is direct translation to ‘please enlighten me’

Kamis, 21 July 2011

Apakah Perbedaan Pengacara dengan Penasihat Hukum?Kategorirofesi Hukum

Dear hukumonline.com, mohon pencerahan apa bedanya pengacara dengan penasehat hukum? Terima kasih. Salam, Arvinanto.

Jawaban:

Diana Kusumasari, S.H., M.H.

Dengan berlakunyaUU No. 18 Tahun 2003 tentang Advokat(“UUA”), baik advokat, penasihat hukum, pengacara praktik dan konsultan hukum, semuanya disebut sebagai Advokat (lihatPasal 32 ayat [1] UUA). Sehingga, dengan berlakunya UUA, tidak ada perbedaan antara pengacara dan penasehat hukum. Semuanya disebut sebagai Advokat yaitu orang yang berprofesi memberi jasa hukum, baik di dalam maupun di luar pengadilan yang wilayah kerjanya di seluruh wilayah Republik Indonesia (Pasal 5 ayat [2] UUA).



akak copy paste  link indon. ..mrk guna ayat mohon pencerahan. ..


Quote noor2 5-7-2018 09:07 PM
Sorry stick to topic. ....

Moga pembunuh adik Adam ke tali gantung. ..

Amin
Quote clarizsa 5-7-2018 10:18 PM
Eeeiiii geram btul baca. Celaka betul p goncang baby pastu ketuk pulak.
Harap cepat2 hukum bunuh je penjahat ni..
Mujur budak lagi 2 org tu x diapa2kan.

Dan menyampah

juga dgn yg jnis amik kesempatan nak glamerkan diri dr kes ni
Kat fb auni ameera tu i baca
Smlm kes niqabitch cm sewel siap bg alamat umah
Hr ni kes sewel gak minta susu dr mak arwah utk anak dia yg konon muka sama cm arwah
Ntah apa motif
Quote Nham22 5-7-2018 10:22 PM
Takut die ketok dengan handphone banyak kali ja...  dah kate jiran ke sapa ntah..helok ja die kerap update adam punye aktiviti setiap 1 jam selama die menjaga...
Quote MakareyumSuciey 5-7-2018 10:27 PM
noor2 replied at 5-7-2018 08:50 PM
"Mohon  pencerahan " tu bukan ayat indon tak yunk. ..hehe. ..ayat Melayu kita. .."sila bagi penjel ...

Dia ni fail BM....betul la ditemukan....tang mana salahnya.
Quote FitzTzif 6-7-2018 12:29 AM
milo_888 replied at 5-7-2018 08:42 PM
Sejak bila news Malaysia guna bahasa indon?? sikit2 ditemukan.. ditemukan.. ditemukan... dlm berita  ...

Screenshot_20180706-001153_1.jpg
Screenshot_20180706-001543_1.jpg
Quote milo_888 6-7-2018 02:02 AM
FitzTzif replied at 6-7-2018 12:29 AM

Kalau mcm tu blh la tular ayat "Najib didapatkan bersalah memiliki wang tunai secara tidak sah" instead of didapati...

Selama ni kita semua guna ditemui tiba2 gatal tukar kepada ditemukan kenapa? Sounds very the jawa hendhonnn...

Lihat semua komen(54)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 06:00 AM GMT+8 , Processed in 0.063197 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top