CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Hebat! Aman Akui Sulit Jadi 'Rebutan' Menghiasi 10 Drama Tempatan

4-7-2018 10:28 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 6292| Komen: 24|Original author: Oleh: Azza

Description: Menjadi Juara Carta Era selama empat minggu, top 5 di radio lain serta paling membanggakan ia menjadi lagu latar bagi 10 drama tempatan adalah kejayaan paling manis buat Aman Aziz, walaupun mengambil ...


Menjadi Juara Carta Era selama empat minggu, top 5 di radio lain serta paling membanggakan ia menjadi lagu latar bagi 10 drama tempatan adalah kejayaan paling manis buat Aman Aziz, walaupun mengambil masa empat tahun untuk popular sebegini.

Lebih menarik, bukan sekadar drama, lagu Sulit juga juga turut dipilih sebagai runut bunyi untuk sebuah filem yang bakal ditayangkan pada Ogos ini. Nampaknya ia bukan 'sulit' lagi untuk diumumkan kepada khalayak.

Ya, Aman adalah naib juara Akademi Fantasia 2014 dan pernah menghasilkan dua buah lagu iaitu Without You dan Layang-Layang yang penerimaannya tidak sehebat ini.


Sejak dilancarkan Ogos tahun lalu, Aman, 24, berkata, lagu ciptaan Asfan Shah, manakala lirik ditulis bersama Fedtri Yahya itu pernah menghiasi drama popular seperti Dendam Aurora, Pengantin 100 Hari dan Air Mata Syurga.

"Saya berterima kasih dan terharu dengan sambutan hebat yang diberikan. Lebih membuatkan saya bersyukur apabila lagu ini mula diputarkan pelbagai stesen radio. Alhamdulillah, akhirnya percubaan saya membuahkan hasil," katanya seperti yang dilaporkan oleh Berita Harian.

"Akhirnya percubaan saya membuahkan hasil."

Menurut Aman lagi, lagu ini telah memberinya ruang yang sangat luas setelah dua percubaan sebelum ini gagal menyerlahkan bakat sebenar.

"Memang saya menyepikan diri dua tahun sebab tidak berjaya seperti yang diharapkan, namun Sulit memberi impak baru untuk saya terus aktif dan serius dalam bidang ini,"

"Lagu ini banyak membawa tuah dalam diri, malah diterima baik berbanding dua single sebelum ini," katanya lagi yang mengharapkan akan terus diterima baik dengan bakatnya.

Foto: carian internet
Semoga terus berjaya Aman Aziz! - CARI 
1

Bagus
14

Marah
6

Terkejut
4

Sedih
5

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (40 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Themilo 4-7-2018 10:40 AM
ya, padan la dek Qiqiem pun merempan mahukan kredit atas lagu ni.. hmm.. BTW, Aman Aziz ni anak ikan kesayangan almarhumah tokpitput kan? Walaupun dah aruah di arena porem, tapi roh almarhumah tokpitput tetap jua bergentayangan di arena IG. #RIPtokpitput
Quote mieymiey 4-7-2018 10:59 AM
Nampak bottom sangat Aman ni
Quote Orix 4-7-2018 10:59 AM
Tiap kali nama Aman muncol di porem cari, I mesti teringatkan arwah tokpit {:cryrun
Quote axl_bach 4-7-2018 11:01 AM
Oh, dia ke yg nyanyi lagu Without You tu.....lagu tu oo jer not bad
Quote dewi_rina 4-7-2018 11:14 AM
Kenapa dalam video clip dia hensem, tp bila dekat sini mcm biasa2 je nmpak mcm budak nerd eh
Quote nura88 4-7-2018 11:15 AM
ingat lagi dulu masa tengok AF, aman ni mmg pemalu betul, masa cikgu suruh menari, dia tutup muka dgn tangan masa menari hahaha, bagus skrg dah maju ke depan.
Quote deebiz14 4-7-2018 11:24 AM
Ehh... Tokpitput betul ke da arwahh? Aku tengok idop je belegar kat IG sendu dia ..
Kemain hjzil dan seangkatan mengefan beliau.
Quote Orix 4-7-2018 11:38 AM
deebiz14 replied at 4-7-2018 11:24 AM
Ehh... Tokpitput betul ke da arwahh? Aku tengok idop je belegar kat IG sendu dia ..
Kemain hjzil d ...

Jasad jah dah arwah. Roh dia ada dalam badan @katibism
Quote inspiro92 4-7-2018 11:38 AM
Lol.dik senang je , adik tayamg je alat sulit mcm para senior zA&SK
Quote de_ikea 4-7-2018 11:54 AM
Alfatihah tok pitput.
Quote itsmeshikin 4-7-2018 12:08 PM
nura88 replied at 4-7-2018 11:15 AM
ingat lagi dulu masa tengok AF, aman ni mmg pemalu betul, masa cikgu suruh menari, dia tutup muka dg ...

sgt pemalu! skang ni dah makin elok ker kalo buat show ek?

Quote Anjalli 4-7-2018 01:11 PM
Iolls love sangat lagu ni, tapi bila dia ni punya live haukkkk, terus jadi bosan lagu ni!
Quote ubat_batok 4-7-2018 01:47 PM
sis br tau lgu ni bdk ni nyanyi..hahah sis igt akim yg nyanyi.
btw dlm video atas tu muka dia ala2 shahir sikit version kurus
Quote danieladam 4-7-2018 07:12 PM
Al fatihah arwah tok pit put
Quote danieladam 4-7-2018 07:13 PM
Lagu tajuk sulit..kalo tayang alat sulit mencanak kompem makin popular macam belakang sikit sapik
Quote shernazz 4-7-2018 07:17 PM
Laa..lagu dia ke
Iols.dok.cari.sapa nyanyi lagu neh
Cm best je nak.berkarok lagu neh..
Quote hyie 4-7-2018 09:03 PM
lagu ni memang sedap
Quote ohnoLia 4-7-2018 09:15 PM
Siapa tu.. klon dik qie qie ke? Sama je bunyi nya dgn dik qie qie
Quote biozipstar 4-7-2018 10:18 PM
lagu ni sedap. tapi aku x kenal asfan tu siapa? hahahaha

Lihat semua komen(24)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 10:01 PM GMT+8 , Processed in 0.073100 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top