CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Debaran Piala Dunia 2018 Bermula, 3 Bilion Peminat Dunia Menonton

14-6-2018 08:44 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2120| Komen: 7

Description: Kejuaraan Piala Dunia 2018 bakal membuka tirai pada malam ini dan pastinya ramai yang sudah tidak sabar menantikan perlawanan bola sepak yang diadakan empat tahun sekali ini.

sumber : /www.voyage-prive.co.uk


Kejuaraan Piala Dunia 2018 bakal membuka tirai pada malam ini dan pastinya ramai yang sudah tidak sabar menantikan perlawanan bola sepak yang diadakan empat tahun sekali ini.

Pesta bola sepak terbesar global ini mempersembahkan 32 pasukan, termasuk juara bertahan Jerman, bersaing dalam 64 perlawanan selama 32 hari.

Memetik laporan laman rasmi FIFA, edisi ke-21 Piala Dunia ini berlangsung di 12 stadium di 11 bandar raya Eropah dan Rusia berada dalam jangkauan sekitar 3,000 km.

Sementara, penonton dunia yang menyaksikan perlawanan melalui rangkaian televisyen global dianggarkan mencapai lebih 3 bilion orang.

Pasukan Piala Dunia dibahagikan kepada lapan kumpulan, masing-masing mengandungi empat pasukan, dengan dua pemain teratas hingga 16 yang terakhir.


Perlawanan pertama yang berlangsung malam ini menyaksikan pertembungan antara tuan rumah Rusia menentang Arab Saudi di Stadium Luzhniki Moscow, Rusia sejurus selepas majlis perasmian.

sumber : www.stereogum.com

Difahamkan Robbie Williams turut diumumkan sebagai artis yang akan membuat persembahan pada upacara pembukaan.

Bekas anggota Take That itu akan tampil membuat persembahan di Stadium Luzhniki di Moscow dengan mempersembahkan lagu berjudul 'Party Like A Russian'.

Robbie tidak keseorangan pada acara pembukaan itu nanti. Dia akan berduet dengan salah satu penyanyi Soprano ternama Russia, Aida Garifullina. - CARI
2

Bagus
5

Marah
11

Terkejut
3

Sedih
9

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (37 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Andyscenes 14-6-2018 09:02 PM
Boleh tgk bola kt rtm tak?
Quote generate 14-6-2018 09:28 PM
Satu dunia tengok World Cup. 3 billion kecuali ummah Amerika bimbo tak layan soccer. Americans layan football tapi pakai tangan bukan pakai kaki.
Quote Nokiaman 14-6-2018 09:30 PM
Russia bagi 1/1.5 Bola..
besar kecik 2/2.5..
Ambik Saudi Arabia...
menang duit raya..
Quote Catpaw 15-6-2018 11:48 AM
Kacaknye RB semalam walaupun dah keretu {:love

Quote anaktoyol 15-6-2018 02:04 PM
3billion jer...apalah sgt!!....hutang malaysia 1 trillion...!!
Quote pokaibanktokyo 16-6-2018 10:38 AM
Nak tengok hooligan england jadi lauk kepada hooligan russia jer lagi
Quote RatuDunia94 17-6-2018 09:37 PM
3 Billion tu x termasuk iols la..

Lihat semua komen(7)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 08:17 PM GMT+8 , Processed in 0.055271 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top