CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bayi Patah Tulang Paha, Bapanya Mahu Pengasuh Didakwa

14-6-2018 11:19 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3569| Komen: 17

Description: Ketika umat Islam sedang sibuk membuat persiapan untuk menyambut hari raya Aidilfitri esok, seorang bayi berusia 3 bulan dilaporkan patah tulang paha kiri disyaki ketika berada dalam jagaan pengasuhny ...

Ketika umat Islam sedang sibuk membuat persiapan untuk menyambut hari raya Aidilfitri esok, seorang bayi berusia 3 bulan dilaporkan patah tulang paha kiri disyaki ketika berada dalam jagaan pengasuhnya.


sumber : Berita Harian

Memetik laporan Berita Harian, bapa kepada bayi itu kesal pengasuh menafikan dengan berkata kemungkinan anak saya ada terjatuh malah memberitahu saya bahawa tiada apa-apa berlaku sepanjang anak saya berada dalam jagaannya.

"Saya perasan kaki anak saya patah ketika mengambilnya dan bertanya kepada pengasuh bagaimana ia berlaku."

Tegas Muhamad Muhsin Zaidi, peguam jenayah dan peguam sivil akan dilantiknya untuk bawa pengasuh itu ke mahkamah.

"Sementara menunggu pihak hospital berusaha mengenal pasti punca kecederaan yang dialami anaknya, satu laporan polis telah dibuat di balai polis."

"Namun siasatan terpaksa ditangguhkan berikutan pengasuh anaknya sudah pulang ke kampung untuk menyambut Aidilfitri."

Apa yang terjadi pada anaknya perlu dihebahkan agar ibu bapa serta pengasuh lebih peka terhadap keselamatan anak-anak selain faham risiko setiap kali menghantar anak ke pengasuh, tambah Muhamad Muhsin.

Difahamkan, bayi itu yang baru dua minggu dihantar untuk dijaga pengasuh terbabit kini mendapatkan rawatan di Hospital Shah Alam, Selangor (HSAS).

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib, mengesahkan menerima laporan daripada bapa mangsa pada jam 1 pagi semalam.- CARI
4

Bagus
7

Marah
4

Terkejut
3

Sedih
2

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (26 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lopattike

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote krustykrab 14-6-2018 11:21 AM
ciannya

pengasuh cuai ke?
Quote moonbug 14-6-2018 11:40 AM
Patah dia tu ngeri tgk, dah mcm tulang drumstick KFC rupanya. Mcm kena pulas katanya. Kesian raya kat hospital, pengasuh aman-aman balik kampung beraya
Quote aechae 14-6-2018 11:48 AM
moonbug replied at 14-6-2018 11:40 AM
Patah dia tu ngeri tgk, dah mcm tulang drumstick KFC rupanya. Mcm kena pulas katanya. Kesian raya ka ...

Ada harapan pengasuh blk beraya then x bLk smpi ke sudah ke KL kot...pndah lari trus
Quote eyansss 14-6-2018 12:05 PM
aechae replied at 14-6-2018 11:48 AM
Ada harapan pengasuh blk beraya then x bLk smpi ke sudah ke KL kot...pndah lari trus

patutnya reman dulu...
Quote moonbug 14-6-2018 01:09 PM
aechae replied at 14-6-2018 11:48 AM
Ada harapan pengasuh blk beraya then x bLk smpi ke sudah ke KL kot...pndah lari trus

Jenuh nak mencari. Kot ada simpan IC pengasuh tu oklah
Quote clarizsa 14-6-2018 01:30 PM
Kenapalaa pengasuh perangai x elok cmni?
Quote debab_78 14-6-2018 01:32 PM
pengasuh tu tenang ke nak beraya? adehhh kesian tgk baby kaki tergangtung mcm tu..
Quote stania83 14-6-2018 01:49 PM
Dua Dua ke Patah how on earth
Quote ice_sky92 14-6-2018 03:06 PM
Kesiannya...
Quote emelia1509 14-6-2018 03:15 PM
Kesiannya baby..
Senang hati si pengasuh cuai balik beraya ye
Quote Artemesiaa 14-6-2018 03:23 PM
Dah tahu bersalah cepat cabut balik kampung dulu tapi ni dah diviralkan boleh rasa tenang ke nak beraya
Quote moonbug 14-6-2018 07:45 PM
stania83 replied at 14-6-2018 01:49 PM
Dua Dua ke Patah how on earth

Sebelah je, kiri rasanya
Quote rayray28 14-6-2018 08:00 PM
Helok plk dia leh balik kg beraya..yg parent budak tu beraya kt spital aduii..adakah budak tu terjatuh ke belakang semasa di dukung?
Quote munchkin 15-6-2018 01:43 PM
Get well soon baby
Quote Changa 15-6-2018 02:56 PM
Kalau nak jaga anak orang make sure kau mampu jaga sepenuh jiwa raga iya, tak payah nak ambik ramai
Quote namieamuro 15-6-2018 03:39 PM
mcmane boleh patah..peha kemaen gebu..geram ke ape..dkt tulg peha pulak tu..3 bln bkn stakat baring je kan..ke dh bole pusing2 bdn?
Quote Catpaw 15-6-2018 03:56 PM
baby tak nangis ke masa ambil tu.Camana la pengasuh ni boleh tahan jiwa tak bawa baby ke spital, tak meraung ke baby tu

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 01:50 PM GMT+8 , Processed in 0.112762 second(s), 62 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top