CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Semua Kelab Bola Sepak Johor Tidak Akan Wujud Pengasingan Kaum- TMJ

6-10-2017 03:45 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2387| Komen: 12

Description: Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim baru-baru ini mengumumkan, kelab bola sepak di Johor tidak akan wujud pengasingan mengikut perbezaan kaum.

sumber: internet


Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim baru-baru ini mengumumkan, kelab bola sepak di Johor tidak akan wujud pengasingan mengikut perbezaan kaum. 

Tunku Ismail yang juga merupakan presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) menerusi laman Facebook rasmi Southern Tiger membuat pengumuman tersebut.

Menurut Tunku Ismail, dia akan membubarkan semua kelab bola sepak dalam negeri Johor yang hanya terdiri daripada satu kaum sahaja. 

" Kita tidak memerlukan kelab seperti itu, semua kelab bola sepak adalah dibawah pentadbiran Persatuan Bola Sepak Johor. Selama ini sultan Johor turut berusaha menjadikan Johor sebagai contoh perpaduan, jadi kami menolak sebarang persatuan atau pertubuhan yang mendiskriminasikan antara kaum. "


" Tidak kira apa agama yang dianuti, warna kulit yang dimiliki, anda adalah orang Johor, JDT melambangkan perpaduan." - CARI
5

Bagus
11

Marah
8

Terkejut
7

Sedih
11

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (51 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ally9970 6-10-2017 04:41 PM
Malas nak komen...
Quote Skuau 6-10-2017 04:58 PM
tp skrng ni pon dh cm kurang bdk cina main bola....
Quote prizadane 6-10-2017 05:06 PM
negeri lain sebelum ni asingkan kelab bola ikut warna kulit n agama ke?

Quote amira_safia 6-10-2017 05:15 PM
poraaah, kat Johor lagi teruk rasis  ...
Quote MissMamamia75 7-10-2017 12:52 AM
Uii..awatnye TMJ..negeri lain dah lama meriah dgn mcm2 kaum dlm satu2 team...kat sana baru nak implement ke?{:sing
Quote tagas 7-10-2017 03:44 PM
Sembang n wayang
Quote -electrifying- 7-10-2017 04:31 PM
apa hal tetiba plak ni?
Quote adm7 7-10-2017 04:33 PM
Hrp sekolah pun takda pengasingan ikut bahasa..go tmj
Quote taikor 7-10-2017 05:21 PM
mcm pasukan Hualian (cina united) kat jb la, ade sorang due india dan melayu tapi semue cakap cine  
Quote stillen 7-10-2017 10:23 PM
Separation of power xkelihatan
Quote airfilterbersih 9-10-2017 12:37 AM
Semua yg main jdt kan 1 bangsa je. Bangsa Johor. Makahaiii.
Quote kecimpret 9-10-2017 07:20 AM
prizadane replied at 6-10-2017 05:06 PM
negeri lain sebelum ni asingkan kelab bola ikut warna kulit n agama ke?

Ada jerrr...kelab melayu puchong laa,indian football rangers laa

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 12:23 AM GMT+8 , Processed in 0.058125 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top