CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pasukan JDT Kalah Di Padang Sendiri

30-11-2015 10:39 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 10719| Komen: 85

Description: Felda United membuktikan Johor Darul Ta’zim (JDT) tidak kebal di Larkin apabila mengejutkan juara Liga Super, Piala AFC dan Piala Sumbangsih itu 2-1 dalam suku akhir kedua Piala Malaysia Sabtu lalu, ...



sumber foto ; http://www.utusan.com.my/



Felda United membuktikan Johor Darul Ta’zim (JDT) tidak kebal di Larkin apabila mengejutkan juara Liga Super, Piala AFC dan Piala Sumbangsih itu 2-1 dalam suku akhir kedua Piala Malaysia Sabtu lalu, sekali gus layak ke separuh akhir menerusi agregat 3-2.


Jaringan Zah Rahan Krangar pada minit ke-76 meleburkan rekod tanpa kalah Harimau Selatan dalam 40 perlawanan di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, kejayaan yang disifatkan pengendali The Fighters, Irfan Bakti Abu Salim sebagai pencapaian paling membanggakan sepanjang kariernya.


Kemenangan tersebut, sekali gus menemukan Felda dengan juara empat kali, Kedah yang mara selepas menyingkirkan PKNS menerusi agregat 4-2 setelah menang 3-1 di Selayang.





sumber berita : utusan.com.my/

9

Bagus
10

Marah
7

Terkejut
11

Sedih
9

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (52 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote peYno 29-11-2015 06:59 AM
Amiin
akhirnya hanya tim melayu2 bersatu je dpt masuk semi

tim2 negara luar seperti lion 12 dan tim indon provinsi ke 44 jdt kecundang
Quote peYno 29-11-2015 07:01 AM
jdt mmg tak layak pon

tapi juara afc tawww

kalau juara afc sebab menang free... camni la jadinyaaa
" errrrrr kami tak layan piala mesia sebenarnya... kami layan afc asia je"   tukiran misnan
Quote peYno 29-11-2015 07:04 AM
piala malaysia dah tak meriah tanpa jdt

puteri alisa bte ngadimin
larkin
Quote peYno 29-11-2015 07:06 AM
ref bangang... ref mmg sengaja nak bagi jdt kalah:.. ref dengki dan cemburu kejayaan jdt

norliana bte Salikon
parit king
batu pahat
Quote peYno 29-11-2015 07:08 AM
kalah menang tetap bersama JDT
JDT selamanya





since 2013
Natasha Tumiran
Kota tinggi
Quote kecimpret 29-11-2015 07:12 AM
red giant v red boksit
Quote bellaa 29-11-2015 07:18 AM
hamoihhh.. sampai 5 post berderet peyno legen mengomen
Quote peYno 29-11-2015 07:23 AM
bellaa replied at 29-11-2015 07:18 AM
hamoihhh.. sampai 5 post berderet peyno legen mengomen

ketap2 bibir salesman nissan , jawa merempat kedah nak masuk thread ni
Quote makkaupurple 29-11-2015 07:46 AM
peYno replied at 29-11-2015 07:04 AM
piala malaysia dah tak meriah tanpa jdt

puteri alisa bte ngadimin

Jdt juara asia..kau ada?
Quote makkaupurple 29-11-2015 07:48 AM
bellaa replied at 29-11-2015 07:18 AM
hamoihhh.. sampai 5 post berderet peyno legen mengomen

Legend taik kucing..sembang kencang je mamat tu..offside pun tak tahu
Quote bellaa 29-11-2015 07:50 AM
makkaupurple replied at 29-11-2015 07:48 AM
Legend taik kucing..sembang kencang je mamat tu..offside pun tak tahu

ingat nak bahan bella bab neymar berkerak lagikk.

alegik nau tgk id makkaupepel
Quote bellaa 29-11-2015 07:53 AM
peYno replied at 29-11-2015 07:23 AM
ketap2 bibir salesman nissan , jawa merempat kedah nak masuk thread ni

idup peyno legen. ale ale ale
Quote peYno 29-11-2015 07:55 AM
makkaupurple replied at 29-11-2015 07:46 AM
Jdt juara asia..kau ada?

refer post peyno legend no 3 tu

jelass.... akai jawa jihor laknat mudah dibaca
Quote peYno 29-11-2015 07:57 AM
bellaa replied at 29-11-2015 07:50 AM
ingat nak bahan bella bab neymar berkerak lagikk.

alegik nau tgk id makkaupepel

tgk nickname tu pon dah tau jenis BBNU yg hanya ikut trend terkini jee
Quote rospinki 29-11-2015 08:49 AM
bellaa replied at 29-11-2015 07:18 AM
hamoihhh.. sampai 5 post berderet peyno legen mengomen

Itula..hakak gelak mengekek2 amboii! Hahah..peyno xpuasati btul ngan jdt. Padan muka jdt kalah..L to the o to the s to e to the r..

Frm, Nuraqila natasha bt. Tukimin
Quote kodokbawang 29-11-2015 08:54 AM
peYno replied at 29-11-2015 07:06 AM
ref bangang... ref mmg sengaja nak bagi jdt kalah:.. ref dengki dan cemburu kejayaan jdt

norliana ...

sebagai sebuah NEGARA...JDT patut komplen ke FIFA
Quote bellaa 29-11-2015 08:56 AM
rospinki replied at 29-11-2015 08:49 AM
Itula..hakak gelak mengekek2 amboii! Hahah..peyno xpuasati btul ngan jdt. Padan muka jdt kalah..L  ...

jangan sembang bab bola. pompuan tatau pape pasai bola.


nanti weols kena hencap




- penyokong tegar madridista since 2013

Quote nikaido 29-11-2015 08:58 AM
Geli betul puak2 yg duk sembang jdt juara Asia. Penat2 kelab2 yg terer cam Guangzhou evergrande, al-ahli, gamba Osaka bertungkus lumus main dkt ACL tatkala jdt group stage pun x lepas, last2 jdt jugak yg diclaim juara Asia
Quote CaptainAmerica 29-11-2015 09:00 AM
bagi lah pasukan lain pula menang

jdt dah menang piala asia

Lihat semua komen(85)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 08:28 PM GMT+8 , Processed in 0.068279 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top