CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Datuk Vida Bikin Gempak, Datang Pavilion Pakai Macam Ayam

5-10-2017 10:42 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 19142| Komen: 136|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Populariti lagu 'I Am Me' nyanyian Datuk Seri Vida memang meletup habis dengan 100 juta tontonan di Youtube dalam masa tiga bulan.
Populariti lagu 'I Am Me' nyanyian Datuk Seri Vida memang meletup habis dengan 100 juta tontonan di Youtube dalam masa tiga bulan.

“Apa saya katakan saya akan lakukan! Insya-Allah dengan populariti lagu ini dan promosi berterusan pasti dapat mencapai angka berkenaan. 

“Strategi saya bukan hanya untuk peminat dan pendengar tempatan sahaja sebaliknya kita mahu melangkau ke luar negara,” katanya kepada mStar Online.

Foto: IG DSV
Baru-baru ini telah diadakan majlis pelancaran muzik videonya yang diarahkan oleh Ghaz Abu Bakar di Red Box Pavilion.

Paling gempak bila Datuk Vida datang memandu sendiri Lamborghini miliknya ke Pavilion dengan berpakaian seperti baju tidur tapi dipenuhi bulu-bulu ayam. Semuanya pink!


Katanya idea tersebut tercetus selepas lagu 'I Am Me' itu diejek dan diparodikan sebagai 'ayam'.

Foto: mStar Online
“Perkara yang orang parodi dan ejek itu sebenarnya beri saya idea dan saya sanggup ke Thailand dan Hong Kong untuk membeli perhiasan bulu ayam yang digunakan oleh penari sebagai pelengkap gaya. 

“Ditambah dengan kepakaran Ghaz sebagai pengarah dia berjaya merialisasikan apa yang saya gambarkan menerusi muzik video ini," tambahnya.

Foto: mStar Online
Muzik video yang mengangkat konsep mewah, cekal, glamor serta ranggi tersebut menelan belanja sebanyak RM1 juta dan menjalani penggambaran di kediamannya di Ipoh. 

Fuh, meletup Datuk Vida. Semoga semakin berjaya dalam karier nyanyian. -CARI
9

Bagus
4

Marah
6

Terkejut
1

Sedih
10

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (39 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zameyla 5-10-2017 10:44 AM
Adoila mekk.........

apa2 je la, asalkan bahagia...
Quote tomaz 5-10-2017 10:45 AM
teringat dulu2 ada anak ayam warna warni.. biru pink hijau semua ada.. sebijik mcm ni.. hahaha
Quote fifie_olin 5-10-2017 10:48 AM
pe motip beliau
Quote Konahhh 5-10-2017 10:50 AM
Amboi DSV still mendoniaaaaa
Quote kimchipedas 5-10-2017 11:03 AM
Ikut hang lh walaupun semak mata memandang ni..
Quote kaseh80 5-10-2017 11:08 AM
WHatEVER...........
its ur money
Bukan mendatangkan kebaikan pun
Quote Star_el 5-10-2017 11:12 AM
Are you okay?
Quote wana89 5-10-2017 11:15 AM
Asal tok bahagia dah la tok..
Quote Orix 5-10-2017 11:18 AM
100 juta tontonan ? Kau biar betul.... {:smile
Quote dubuk 5-10-2017 11:20 AM
dubuk bagi lima bintang
Quote mizkajura 5-10-2017 11:22 AM
Sila la mendonia selagi sempat....sblm ko ditelan donia{:run{:run{:run{:run
Quote mizkajura 5-10-2017 11:22 AM
Sila la mendonia selagi sempat....sblm ko ditelan donia{:run{:run{:run{:run
Quote sssf83 5-10-2017 11:27 AM
one two buckle my shoe
three four knock at the door
five six pickup the sticks
seven eight lay them straight
nine ten a big fat HENNNNN!


Quote ciwi1166 5-10-2017 11:27 AM
orang kutuk2 dia..rezeki die bertambah... Hahaha

tak suka tak perlu layan.
Quote cupu 5-10-2017 11:28 AM
Dia invest 1juta utk klip video ni..nant youtube byr dia jgk kan klu viever byk?agak2 byk tak..

Btw,bg aku betul la dia ni bijak bab marketing.aku tgk skrg post dia safie rajin like...aku pnh baca safi kata dia stress tgk kekayaan dato vida.cm dia cool sbb dia muda lg.tgk jgk si alif ngan sajat tu.gigih nk menyanyi jgk..

Slack,dia ada kantoi kat ig pasal kurus.sbb gmbr tu pintu jd senget.bab kurus mmg tak la...sape beli krim kurus dia mmg bongok bganda.
Quote makton 5-10-2017 11:29 AM
baju dia macam Appa dalam Avatar the last airbender tu.. Bulu-bulu


appa-airbender-movie_480x360.jpg
Quote balakkampung 5-10-2017 11:31 AM
berapa datuk upah orang suruh tekan button tonton video tu kat youtube?
Quote mrsfahrenheit 5-10-2017 11:40 AM
Money cant buy tatse lah
Quote cicicumel 5-10-2017 11:51 AM
kot ye pon hire la penari2 yg lawa skit nak kover yg x lawa...

Lihat semua komen(136)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 02:48 AM GMT+8 , Processed in 0.061681 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top