CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Bengang Ditegur Gemuk, Shila Amzah Bagi Warning Pada Peminat

27-9-2017 11:07 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 31050| Komen: 229|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Siapa yang tak marah kalau orang yang tidak dikenali tiba-tiba sahaja memberi komen yang tidak baik tentang tubuh badan kita kan?
Siapa yang tak marah kalau orang yang tidak dikenali tiba-tiba sahaja memberi komen yang tidak baik tentang tubuh badan kita kan?

Disebabkan itu jugalah Shila Amzah berang dengan peminat yang bertanya mengapa dia gemuk.

Melalui Insta Story yang dimuat naik di Instagram, penyanyi ini telah menegur sikap segelintir peminat yang langsung tidak sensitif ketika berjumpa dengannya.

Foto: IG Shila Amzah 
“Jika kamu ingin mengambil gambar bersama saya, tiada masalah. Tetapi selepas itu janganlah tanya soalan bodoh seperti kenapa saya semakin gemuk!”

“Saya rasa, apabila ingin berkata sesuatu tentang seseorang, kamu perlu fikir dan dapatkan cermin dan betulkan foundation di wajah terlebih dahulu.”


Foto: IG Shila Amzah 
Menurutnya lagi soalan sebegitu dianggap sangat bodoh untuk ditanya dan disebabkan itu dia bertindak menjadi 'mulut laser' bagi memberi peringatan terhadap orang di luar sana.

“Saya tiada masalah jika kamu miliki wajah yang hodoh, tetapi mempunyai hati yang busuk adalah lebih teruk. Betulkan sikap itu sebelum bercakap dengan orang.” 

Foto: IG Shila Amzah 
Sabarlah Shila, memang ramai yang prihatin kalau nampak perubahan yang berlaku pada seseorang artis. 

Apa pun, sebagai peminat berfikir dahulu sebelum mengeluarkan kata-kata ya, mungkin Shila memang sensitif dengan soalan-soalan sebegini. -CARI
10

Bagus
18

Marah
18

Terkejut
25

Sedih
30

Lawak
32

Bosan

Friends Rank (133 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bambimo 27-9-2017 11:10 AM
hehehehe
dct ok je...xde masalah pun org kata dia gemuk
Quote simatakucing 27-9-2017 11:15 AM
Da mmg kenyataan,jgnla marah2,istifar bebyk
Quote Zasss777 27-9-2017 11:16 AM
bambimo: hehehehedct ok je...xde masalah pun org kata dia gemuk


Mungkin luaran ok tapi dlm hati siapalah yg tahu. Maybe shila ni pun dah lama memendam rasa. Ni dah tak tahan sgt kot tu yg terpaksa ckp.
Quote cascutes 27-9-2017 11:18 AM
bambimo replied at 27-9-2017 11:10 AM
hehehehe
dct ok je...xde masalah pun org kata dia gemuk

kaka bam,,,,tok ti tu lain sbb dh dpt ext supplement dr dk
si cla ni begang la sebab hari2 menu diet tp masih gemok...
cla ko bertabah je la dgn mulut2 jilake rakyat malaysia..
kira ok la ko gemok dr ramai rakyat malaysia yg kurus sebab diabetes,....

Quote kodoksilver 27-9-2017 11:18 AM
ntah pape. dah memang gemok, org ckp la gemok. nak sentik dah kenapaaaaaaaa
Quote niena90 27-9-2017 11:20 AM
Dia ni mmg dari dulu lg sejenis pinggul n peha lebar
Quote AvaAdore 27-9-2017 11:20 AM
Btol la tu gemuk.. Org gemuk kan cpt sentap hehe
Quote pia250110 27-9-2017 11:20 AM
entahnye..perkataan gemuk tu sensetif tau..mau berminggu2 duk igt kalau org kate kite gemok..huhuhuhu cothnye eh gemoknye engkou satu seat kereta belakang penuh ko sorg je..mcm tu la..
Quote prizadane 27-9-2017 11:21 AM
kalau tak suka orang kata kau gemuk, jaga la pemakanan n rajin-rajin la exercise dik..

duit ada kan..berkepuk.

awak tu muda lagi, kahwin pun belum.
Quote Cikediss 27-9-2017 11:21 AM
perempuan mmg cpt sentap gemuk2 ni
mostly..  all inisiatif diri sndiri.. fans pon agak2lah tnya soalan mcmtu..
tgk enot tu gigih promote lemonex.. jgn kurus sekejap tp gemuk balik
Quote makton 27-9-2017 11:25 AM
cuba2 la bawak bersabar dekkk.. kalau ko tak gemok, dah kenapa nak beriya terasa?

makin tua ni bawak2 la kurang meroyan. takut2 nanti berjodohan pulak dgn diva AA
Quote mimi77 27-9-2017 11:25 AM
patut la loghat british pekat. bf dia ada d UK sana kan?
Quote Bujat 27-9-2017 11:27 AM
Mmg ko gemok pun kimak. Siap warning2 bagai
Quote fushimi 27-9-2017 11:29 AM
dah kau memang gemuk motip nak sentap sentiasa
Quote novlin 27-9-2017 11:30 AM
dik shila...ko ni bodoh ke haper..
paras rupa tu kurniaan Allah... cantik ke..kurang cantik ke tu kerja Tuhan... dan manusia tak boleh nak ubah rupa paras theyols (melainkan pi repair muka la)

Gemok ni adalah hasil dr perbuatan manusia sendiri... kalo melantak tak bersenam maka gemok la..dan manusia boleh ubah penampilan ni ikut initiative sendiri... nak sekat makan ke... nak bersenam ke..nak potong usus ke..nak baham pil obat kurus ke...

cth mcm ko... muka agak siap la... tp gemok... so benda tu jadi sbb sapa?
ada orang... muka tak berapa siap...tpbody tip top...jaga penampilan biar nampak wangi...
so jgn la nak ckp org yg tego ko gemok tu bodoh...dan2 ko kecam hati dorang busuk sbb tego ko gemok...
Quote abangadek 27-9-2017 11:34 AM
celah mana dia gemok, ok jah body dia... peminat ni pun satu hal bengap
Quote ramaramu 27-9-2017 11:35 AM
iols x heran org komen dia bam bam yg iols herankan tetibe lidah ber british accent kemain dah knp? BASICALLY you need to chillex. bf dia tu malay dok UK ke memang londoner yg dia hadap sgt trying so hard to sound like british.

fake much la ko ni dik.. iols gigih stalk dia dulu helok je manglish xde butir british langsung dik non oi!
Quote winana 27-9-2017 11:37 AM
Taknak org cakap ko gemuk g exercise sana
Quote pngky 27-9-2017 11:39 AM
tak dapat terima kenyataan acik shila ni

Lihat semua komen(229)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 04:50 AM GMT+8 , Processed in 0.069146 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top