CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Permohonan Penganjuran 'Better Beer Festival 2017' Ditolak DBKL

18-9-2017 04:33 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5792| Komen: 82

Description: Permohonan penganjuran 'Better Beer Festival 2017' yang dirancang diadakan pada 6 dan 7 Oktober depan di Solaris Damansara, Selangor ditolak oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

sumber : internet


Permohonan penganjuran 'Better Beer Festival 2017' yang dirancang diadakan pada 6 dan 7 Oktober depan di Solaris Damansara, Selangor ditolak oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Memetik laporan Bernama, keputusan itu diumumkan oleh Pengarah Jabatan Perancangan Korporat DBKL, Khalid Zakaria menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini. 

Menurut Khalid Zakaria, sekiranya penganjur meneruskan aktiviti tersebut, DBKL berhak mengambil tindakan di bawah peruntukan undang-undang sedia ada.

"Permohonan aktiviti itu pada tempat, masa dan tarikh yang dinyatakan adalah tidak diluluskan."

"DBKL menerima permohonan berkenaan pada 28 Ogos lalu,"


Terdahulu, penganjuran 'Better Beer Festival 2017' itu telah mendapat bantahan dari Pas yang menyifatkan ia boleh mengundang kemarahan umat Islam di negara ini.

Rancangan penganjuran itu merupakan kali ketiga selepas pertama kali diadakan pada 2012 dan kali kedua tahun lalu.- CARI
10

Bagus
4

Marah
9

Terkejut
6

Sedih
15

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (49 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_acura 18-9-2017 01:54 PM
good job dbkl
Quote dizzzek 18-9-2017 01:58 PM
adakah dgn mengharamkan pesta arak
kes juvenil taman keramat dapat dikurangkan?
Quote Themilo 18-9-2017 02:02 PM
pendapat iols, dbkl hatta kerajaan ameno sekali pun takde apa-apa against alcoholic drnks among non-moslems.. kau minum je la.. tapi tak perlu la sampai nak berpesta bagai kot?
Quote dizzzek 18-9-2017 02:05 PM
Themilo replied at 18-9-2017 02:02 PM
pendapat iols, dbkl hatta kerajaan ameno sekali pun takde apa-apa against alcoholic drnks among non- ...

ni bukan pesta tempat umum la...dalam solaris je...
kecuali la buat di padang merdeka ke, tasik melawati ke...
Quote ifanonline 18-9-2017 02:06 PM
kemenangan kpd PAS..kekalahan kpd DAP
Quote cheergirlz 18-9-2017 02:26 PM
October fest..tiap2 tahun ada isu....
Quote pinksarah 18-9-2017 02:28 PM
Solaris tu mmg tmpt ramai expat, rite?

I think maybe buat dkt situ sbb majority mmg melayan benda2 gitu..

Quote MH3707 18-9-2017 02:30 PM
dizzzek replied at 18-9-2017 02:05 PM
ni bukan pesta tempat umum la...dalam solaris je...
kecuali la buat di padang merdeka ke, tasik m ...

kira pulic lah jugak sampai ada title "better beer blabla" tu...
Quote MH3707 18-9-2017 02:30 PM
Themilo replied at 18-9-2017 02:02 PM
pendapat iols, dbkl hatta kerajaan ameno sekali pun takde apa-apa against alcoholic drnks among non- ...

betul laa tu kot...org umno n dbkl pun kaki tonggang kot
Quote paz 18-9-2017 02:31 PM
Tahniah DBKL, ramai yang gembira dengan berita ini.
Quote dizzzek 18-9-2017 02:48 PM
MH3707 replied at 18-9-2017 02:30 PM
kira pulic lah jugak sampai ada title "better beer blabla" tu...

public dgn privat epun x bole bezakan
Quote white_musk 18-9-2017 02:56 PM
Mostlame melayu memang selalu cemburu dengan keriangan orang bukan mostlame.  
Quote underground 18-9-2017 03:01 PM
Alhamdulillah.
Islam Syumul = 1
Butthurters Atheist = 0
Quote ovina 18-9-2017 03:13 PM
alhamdulillah...
Quote dizzzek 18-9-2017 03:21 PM
white_musk replied at 18-9-2017 02:56 PM
Mostlame melayu memang selalu cemburu dengan keriangan orang bukan mostlame.

dorang ingat batalkan oktober fest akan menurunkan kadar jenayah di kalangan anak muda melei
Quote CARI-LTS 18-9-2017 04:33 PM


sumber : internet



Permohonan penganjuran 'Better Beer Festival 2017' yang dirancang diadakan pada 6 dan 7 Oktober depan di Solaris Damansara, Selangor ditolak oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).


Memetik laporan Bernama, keputusan itu diumumkan oleh Pengarah Jabatan Perancangan Korporat DBKL, Khalid Zakaria menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini.


Menurut Khalid Zakaria, sekiranya penganjur meneruskan aktiviti tersebut, DBKL berhak mengambil tindakan di bawah peruntukan undang-undang sedia ada.


"ermohonan aktiviti itu pada tempat, masa dan tarikh yang dinyatakan adalah tidak diluluskan."


"DBKL menerima permohonan berkenaan pada 28 Ogos lalu,"


Terdahulu, penganjuran 'Better Beer Festival 2017' itu telah mendapat bantahan dari Pas yang menyifatkan ia boleh mengundang kemarahan umat Islam di negara ini.


Rancangan penganjuran itu merupakan kali ketiga selepas pertama kali diadakan pada 2012 dan kali kedua tahun lalu.- CARI
Quote abbyhoney 18-9-2017 04:55 PM
Alhamdulillah
Quote R2D2 18-9-2017 04:56 PM
Beer Fest organiser throws in towel, MPs call for review of decision
Posted on 18 September 2017 - 02:25pm

PETALING JAYA: The beers won't be flowing at The Better Beer Festival as the organiser has not gotten the green light to host the event in Kuala Lumpur on Oct 6 and 7.

In a statement, MyBeer Malaysia said: "At our meeting with the officials at the Kuala Lumpur City Hall (DBKL), we were instructed to cancel our event as there were issues with the licensing.

"We were further informed that the decision was made due to the political sensitivity surrounding the event.

"We regret any inconvenience caused to our patrons, partners and sponsors, and thank you for your unwavering support over the last week."

DBKL rejected the organiser's application to hold Malaysia's largest craft beer festival.

In a statement today, DBKL corporate communications director Khalid Zakaria said that it received the organiser's application to host the event on Aug 28 but decided to reject the application.

"The application for the activity at the place, time and date was not approved. If the organiser goes ahead with the event, DBKL can take action," he said.

The event was to be held at Solaris Damansara on Oct 6 and 7.

The rejection of the permit is believed to be due to objection by PAS to the event.

PAS central committee member Riduan Mohd Nor had called it a "vice festival". He said such events could turn Kuala Lumpur into Asia's vice centre.

He asked the authorities what guarantee they could give members of the public who did not participate "to ensure their safety from crime, free sex, rape and so on".

It was to have been the third time the event was held in Kuala Lumpur. It was held in Bukit Bintang in 2012 and the Publika Shopping Gallery in 2016.

Meanwhile, a news portal has reported that five Federal Territories MPs today called for a review of DBKL's decision.

"During the Chinese Community Patriotic Assembly, Prime Minister Datuk Seri Najib Abdul Razak guaranteed the rights of all races. He also gave his guarantee that the rights of the Chinese will be protected," the five MPs said in a joint statement issued to the portal.

"We believe that by 'protecting the rights of all', it means that each race can practise their culture and this social contract was agreed to by all parties as enshrined in our 1957 Constitution and in the 1963 Malaysia Agreement.

"We regret that a local authority like DBKL is playing the role of a religious champion."

The five parliamentarians are Cheras MP Tan Kok Wai, Bukit Bintang MP Fong Kui Lun, Seputeh MP Teresa Kok, and Segambut MP Lim Lip Eng from DAP, and Wangsa Maju MP Datuk Dr Tan Kee Kong from PKR.
Quote FOTHER-MUCKER 18-9-2017 05:30 PM
Solaris tu di mont kiara, memang Tak ramai melayu. Tapi typikal lobai busuk hati akan sentiasa iri hati dengan kebebasan orang lain. Semua lobai busuk hati nak control dari dalam mesjid sehingga kedalam bilik hotel.

Lihat semua komen(82)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 04:30 AM GMT+8 , Processed in 0.057408 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top