CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pelajar Warga Nigeria Maut Tercekik Roti

29-8-2017 11:53 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4131| Komen: 29

Description: Awal pagi kelmarin, berlaku satu kes kematian yang membabitkan seorang pelajar lelaki warga Nigeria dilaporkan maut akibat tercekik roti di sebuah hotel dekat Port Dickson.
Selalunya kita beranggapan hanya tulang ikan atau benda yang bersifat tajam dan keras sahaja mampu mengakibatkan seseorang itu tercekik. 

Namun berita ini mungkin akan mengubah pemikiran anda berhubung teori tersebut. 


sumber : Berita Harian

Ini kerana awal pagi kelmarin, berlaku satu kes kematian yang membabitkan seorang pelajar lelaki warga Nigeria dilaporkan maut akibat tercekik roti di sebuah hotel dekat Port Dickson.

Memetik laporan Bernama,  Ketua Polis Daerah Port Dickson Supt Zainudin Ahmad berkata mangsa yang dikenali sebagai Borokinni berusia 32 tahun menyertai pertandingan makan roti pada majlis sambutan hari lahir rakannya yang berlangsung di hotel tersebut. 

"Selesai pertandingan, mangsa yang juga pelajar di sebuah kolej swasta di Selangor berlari ke belakang dan muntah lalu tidak sedarkan diri."


"Rakan mangsa kemudian segera membawanya ke Hospital Port Dickson untuk rawatan kecemasan."

Jelas Supt Zainudin Ahmad, doktor mengesahkan mangsa mati akibat 'Asphyxia Secondary To Choking' atau lemas akibat tercekik."

Mayat mangsa sudah dibedah siasat dan masih belum dituntut ahli keluarga, tambahnya.- CARI

5

Bagus
6

Marah
5

Terkejut
12

Sedih
15

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (49 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote taji2906 29-8-2017 12:04 PM
roti apa dia makan ni? roti lutut tu ke? memang tercekik.. paling tak pun tersedak.
Quote umbut 29-8-2017 12:33 PM
Pertandingan makan roti? Memang bahaya.. kat tekak belum hadam ko dah sumbat byk2..
Quote shernazz 29-8-2017 12:46 PM
roti pon memang boleh sebab tercekik
coba kalau kau makan bebanyak roi gardenia tu
memang melekat wei
Quote lee_haru 29-8-2017 12:54 PM
kunyah 44 kali..baru telan dik....
Quote CardiGans85 29-8-2017 12:56 PM
Baguettes kot..kan tu keras berdengkung
Quote Vokuro 29-8-2017 01:03 PM
innalillah untuk heshe
Quote insulin 29-8-2017 01:07 PM
Takziah. Bahaya juga roti ni ye kalau tak dikunyah elok2.
Quote finesse 29-8-2017 01:15 PM
Vokuro replied at 29-8-2017 01:03 PM
innalillah untuk heshe

Hello sis lama tak nampak..
Quote minguk 29-8-2017 01:26 PM
tercekik makan roti?
Quote pinkypetal 29-8-2017 01:44 PM
Kesiannye..
Quote MissNigga 29-8-2017 01:51 PM
ciannya ... mencekik sampai makanan tu masuk ke dalam saluran pernapasan
Quote lasagnaklcc 29-8-2017 01:53 PM
Roti mcm susah hadam... kalau kena air jadi mcm satu ketulan besar. I mmg pantau betul2 kalau anak buah mkn roti. Org dewasa pon blh tercekik, apetah lagi bdk2.
Quote spenderterselit 29-8-2017 01:59 PM
Btol weh.roti klo mkn bebanyak laju2 mmg berketul liat cmpur air liur.memang klo dh ptndingan makan roti byg kan la mmg laju deme kunyah berebut2 nk telan cecepat.sudahnya tercekik
Quote paz 29-8-2017 02:13 PM
mesti telan sekali besar ni. Hati-hati you all.
Quote blythes 29-8-2017 02:21 PM
aku suka kepal roti gardenia tu sebelum kunyah. sedap. ajal wey
Quote batmana 29-8-2017 02:26 PM
makanan mana bole mkn kelam kabut

cam kamu berak, ada berak cepat2 ka?

aman ke bontot tu klu berak cepat2?.

semua benda take time daa..
Quote ultra78 29-8-2017 05:23 PM
Aku memang menolak sebarang pertandingan siapa makan paling cepat atau paling banyak. Benda mcm ni wajar dihentikan.
Quote nishikido 29-8-2017 05:41 PM
Bukan roti je..haritu ank buah umur 2tahun tercekik biskut baby yg lembut tu.tak tahu macam mana boleh tercekik..makan dduk elok je sebelah mak dia..mujur akk ipar prnah join kelas rawatan kcemasan,sampai biru budak tu tak brnafas..dia terlungkup budak 2,tepuk2 blakang..check saluran nafas dia and apa lagi ntah.I dgn mil mampu panik jelah..I siap nk start kereta nk bawak g hospital sbb xtahu nak buat apa..mujur tak lama tu ank buah trbatuk and dia okay..bila check apa yg keluar biskut yg tak hancur besar celah gigi je tapi boleh buat trcekik.sejak tu I insaf and kunyah mkn betul2
Quote merrissa 29-8-2017 08:19 PM
lerrr lain kali buat la pertandingan makan bubur

Lihat semua komen(29)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 01:55 AM GMT+8 , Processed in 0.160980 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top