CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Macam Kim Kardashian, Netizen Terkejut Imej Amalina Che Bakri Sekarang

25-8-2017 02:54 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 31674| Komen: 237|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Tahun 2004, Malaysia digegarkan dengan pencapaian Nur Amalina Che Bakri yang cukup membanggakan dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).
Tahun 2004, Malaysia digegarkan dengan pencapaian Nur Amalina Che Bakri yang cukup membanggakan dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

17A1 bukan perkara yang mudah nak dicapai, tapi pelajar pintar ini  membuktikannya dan berjaya menyambung pelajaran di luar negara. Ramailah yang menjadikan dirinya sebagai idola dan ikutan.

Tambahan pula dia berjaya memperoleh ijazah berkembar, Ijazah University Edinburgh Scotland (Ijazah Sains Biomedik dalam Farmakologi dan Ijazah perubatan).

Amalina juga pemegang Sarjana di Universiti Cambridge (Kepujian Kelas Pertama) bagi kursus translasi perubatan dan terapeutik.

Foto: Carian Internet

Baru-baru ini sekali lagi namanya disebut-sebut dan menjadi kontroversi di media sosial tentang perubahan drastik yang berlaku terhadap dirinya.

Katanya sekarang dah macam Kim Kardashian! Menurut sumber, Amalina semakin galak bersosial dan terkena kejutan budaya.

Foto: Twitter
Disebabkan imej dan penampilannya yang dikatakan seksi dan seolah-olah lupa tentang asal usul jati dirinya, ramailah netizen yang mula menghentamnya.

Apa pun, di sebalik kecaman yang diterima ramai juga yang mengakui gadis ini layak dipanggil 'beauty with brain'.

Difahamkan sekarang ini sedang menjalani surgical trainee di The Royal College of Surgeons of England dalam bidang kanser payudara dan onkoplastik.

Foto: Twitter
Semoga hasratnya untuk menjadi pakar bedah akan menjadi kenyataan pada masa akan datang! Apa pendapat anda? -CARI
17

Bagus
21

Marah
14

Terkejut
29

Sedih
24

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (119 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Ubatdemam 25-8-2017 03:01 PM
Takdelah lawa.. pakai tudung tak lawa ko tepek mekap pun tak lawa tapi okaylah ko pandai belajar.
Quote idakamaruddin 25-8-2017 03:05 PM
bkn ke dh lama ke dia cani

penah tgk lopa intvw sheols kt nona zaman lopa x pakai tudung lg mmg si amalina mmg dh free hair rambut karat bagai dh

motip netizen msia culture shock

koserrr sgt la sibuk jati diri bagai... lantak la dia pn nk nyeksi ke apa

bg iols sheols nk bertudung ke nk membirah ke tetap x cantik

nasib la sheols ni pandai

Quote idakamaruddin 25-8-2017 03:06 PM
sheols pn x slp dh ada buku sendiri kan dr research dia

iols is kagum la ngn sheolss..dlm medic plak tu

untung la tuhan bg rezeki otak pandai mcm tu

Quote helicornia 25-8-2017 03:06 PM
dia mmg ckp dia tk pkai tudung sbnarnye..masa sekolah tu mmg pkai time sekolah je..n masa inteviu sume tu la kot.klu jln2 mmg dia tk pakai katanye.ala aku dlu pn sama pkai tudung time gi sekolah je tp skrg mmg permanent bertudung la
Quote umbut 25-8-2017 03:09 PM
Sukati dia ler.. dia pki tudung sebab zaman sekolah kan.. tapi tetap x lawa
Quote blinkazwa 25-8-2017 03:23 PM
pakwe dia la mat saleh tu ehh..
Quote Prickford 25-8-2017 03:25 PM
Satu benda je gua salute dgn dia, BIJAK! Yang bab penampilan dan ketrampilan tu tak tau nak kata ape. Sexy la mcm mana sekalipun, dia tetap nampak berkerak. Mmg jenis susah nak lawa, tapi Tuhan bagi dia otak yang CUN!
Quote fox. 25-8-2017 03:26 PM
dia bijak tapi tak lawa. sekian
Quote Jigglyjiggle 25-8-2017 03:28 PM
Ala student dari negeri lain datang kl belajar pun boleh culture shock
Quote devilito2 25-8-2017 03:34 PM
semoga dengan diberikan hidayah...
Quote sharlenetexas 25-8-2017 03:36 PM
Yes beauty with brain
Tapi kurang2 lah guna edit apps. Nmpk fake.
Quote jiwarasa 25-8-2017 03:42 PM
pelik je aku tengok. kimK xsiap ni
Quote EncikRhoma 25-8-2017 04:03 PM
Quote Mizlyn 25-8-2017 04:10 PM
She mmg bijak... tapi penampilan she agak tak berapa bijak..
pada i  she x la seksi..cuma macam ada yg x kena
she pakai baju doktor je nampak bijak

nak tanya..betul ke position badan she pukul bola golf tu? kelakar lak.. kepit sopan tu
Quote cocorex 25-8-2017 04:10 PM
Akak tgk ko dh mcm missy elliott jer dekk oii
Quote MissVixen 25-8-2017 04:15 PM
Macam amy winehouse dekat mulut. Macam awek chandler bing yang gelak kuat2 tu pun ada.
Bagusla pandai budak ni. Nanti ada rejeki, dia belajar la menutup aurat.
Quote palmolive 25-8-2017 04:22 PM
u can't sing..
u can't dance...
so what are gonna to say?
Quote puccafan 25-8-2017 04:27 PM
Iols terganggu tengok kening dia tu. Ko Kan pandai dik. Pegi la belajar lukis kening. Kening cam shin Chan. Bab lain2 tu, semoga terbuka hati nak berhijab ye. Hijab bukan penghalang kemajuan
Quote akuMNdia 25-8-2017 04:46 PM
biar tak lawa asalkan pandai..
muka lawa tapi bodoh lagi x guna

Lihat semua komen(237)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 08:39 AM GMT+8 , Processed in 0.263511 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top