CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Skuad Sepak Takraw Chinlone Hadiahkan Pingat Emas Pertama Negara

16-8-2017 03:40 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6989| Komen: 69

Description: Tahniah buat pasukan sukan sepak takraw chinlone kerana berjaya menghadiahkan emas pertama buat kontinjen negara pada Sukan SEA 2017.

sumber : Berita Harian


sumber : Berita Harian

Tahniah buat pasukan sukan sepak takraw chinlone kerana berjaya menghadiahkan emas pertama buat kontinjen negara pada Sukan SEA 2017.

Memetik laporan Berita Harian, kemenangan itu diperolehi apabila menewaskan Filipina di pentas final acara linking dengan pungutan 391 mata keseluruhan yang berlangsung di Stadium Tertutup Titiwangsa, sebentar tadi.

Pingat perak menjadi milik Filipina yang mengumpul 271 mata di pentas final manakala Brunei meraih pingat gangsa dengan 157 mata.


Ia juga adalah emas pertama Malaysia dalam sukan chinlone sejak mula diperkenalkan di Sukan SEA Myanmar pada 2013.

Untuk rekod, pada penampilan di temasya dua tahun lalu di Singapura, Malaysia muncul pemenang pingat gangsa dalam acara sama dan meraih perak acara Non-Repetition.

Acara chinlone adalah sukan tradisi di Myanmar dan ianya memerlukan kemahiran pemain untuk menimbang bola takraw mengikut disiplin berdasarkan kategori.- CARI

sumber : Berita Harian

30

Bagus
26

Marah
13

Terkejut
18

Sedih
23

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (131 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote luvemedaa 16-8-2017 03:42 PM
Tahniah. Go Malaysia!
Quote awanearisu 16-8-2017 03:46 PM
Tahniah
Quote Changa 16-8-2017 03:48 PM
Sukan PPRT jah
Quote maisakurada 16-8-2017 03:48 PM
Tahniah
Quote CiliPadiSedap 16-8-2017 04:17 PM
ni macam main sepak raga buat bulatan timbang.. akak dulu pro tp pakai bola tampar sebab ringan n stable.. sekarang dh tua sukan kemas rumah je
Quote RatuDunia94 16-8-2017 04:26 PM
Haha.. Ni lbh kpd permainan pprt.. Tp boleh la..
Quote mdhelmi 16-8-2017 04:51 PM
freestyle versi takraw
Quote minahmanja 16-8-2017 04:51 PM
mcm main sepak yem dedulu ni...  
Quote Loxlaxman 16-8-2017 04:58 PM
Nyah pandai main hat ni...kalau kaki tangan lembik macam sotong lagi baguih.
Quote NekNgah 16-8-2017 05:00 PM
Waaaa, tahniah!
Quote unhas 16-8-2017 05:12 PM
Baru tau pasal sukan ni. Ingatkan depa warm up ke
Quote eddlala 16-8-2017 05:15 PM
Tahniah Malaysia!
Quote mbhcsf 16-8-2017 05:17 PM
well done...alhamdulillah tahniah .
Quote Ayie_Gerik 16-8-2017 05:23 PM
Thaniah malaysia....!!!
Quote labubuyung 16-8-2017 05:27 PM
beribu2 tahniah...
wlpn 1st time hakak dgr game ni.
Quote maisakurada 16-8-2017 05:53 PM
first time dengar nama sukan ni..  
apa pun tahniah la...
Quote miskay 16-8-2017 06:05 PM
First time dengar
Tu pun terbaca kat twitter tadi
Tahniah Malaysia
Quote -electrifying- 16-8-2017 06:20 PM
wahh tahniah2, xde la malu kalah
Quote labubuyung 16-8-2017 06:23 PM
ingatkan bertambah lg gold hari ni dlm achery, kecundang men & women compound.
indon jgk sapu...

Lihat semua komen(69)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 09:21 PM GMT+8 , Processed in 0.067197 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top