CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Ambil Ikan Merah 3 Keping Pun Dah RM40 - Chef Wan Terkejut Harga Ikan Mahal

10-7-2017 02:25 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 22102| Komen: 179|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Chef selebriti, Chef Wan memang sinonim dengan status lantang dan pedas di laman Instagram miliknya.Kali ini, Chef Wan meluahkan rasa tidak puas hati dengan harga ikan di pasaran yang dikatakan semaki ...
Chef selebriti, Chef Wan memang sinonim dengan status lantang dan pedas di laman Instagram miliknya. 

Kali ini, Chef Wan meluahkan rasa tidak puas hati dengan harga ikan di pasaran yang dikatakan semakin melampau-lampau harganya. 


"Fish these days are so expensive.

"Ambil ikan merah 3 keping besar sedikit nak buat soup ikan pun dah harga RM40.00," katanya.

Menurut Chef Wan lagi, tiada apa yang murah lagi boleh didapati di negara ini.


"Despite our government melaung laungkan yang our economy is improving.

"Iyo la kan ajo.." sindirnya. 

Ada banyak benarnya apa yang diperkatakan oleh Chef Wan ini. Mungkin beliau boleh memberikan resipi alternatif kepada masakan ikan selepas ini, sebagai sumber protein yang baik kan! 

Boleh tak, Chef Wan? - CARI 

Foto: iG Chef Wan
13

Bagus
13

Marah
7

Terkejut
11

Sedih
7

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (55 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote alieyrina 10-7-2017 03:10 PM
Dia yg duit byk pun ckp mcmtu..byg kan org biasa..mkn rumput je laaa
Quote Artemesiaa 10-7-2017 03:15 PM
Itu le hakikatnya sekarang lepas raya kedai pun banyak yang lengang nampak sangat bezanya dari tahun sudah
Quote dinopower 10-7-2017 03:22 PM
alieyrina replied at 10-7-2017 03:10 PM
Dia yg duit byk pun ckp mcmtu..byg kan org biasa..mkn rumput je laaa

mmg ikan mahal.... ayam je murah pun....
tmbh2 ikan merah....
Quote sekel 10-7-2017 03:29 PM
mmg mahal pun

sampai jemu mkn ayam
Quote matchstick 10-7-2017 03:36 PM
Sedapnya nampak masakan ikan merah chef wan tu...kata nak masak soup. tukar plan pasal harga ikan mahal ke..
Quote AbukRokok 10-7-2017 03:37 PM
chef wan patut bersyukur'
kalau malaysia ni terletak di mongolia/uzbekistan ataupun Khrghyztan
harga pasti jauh lagi mahal sehingga 1000%

jadi bersyukurlah.
Quote AbukRokok 10-7-2017 03:41 PM
Endless possibilities
Quote yayangmama 10-7-2017 03:52 PM
huhuhuh...betul lah

payah benar nak beli ikan sekarang, kena tunggu g pasar kalau nak beli murah sikit

kalau kat kedai2 runcit harga berganda...so makan ayam n telur ayam saje la
Quote idakamaruddin 10-7-2017 03:59 PM
gigih tak mak aku g kuala selangor nk beli ikan fresh naik dr laut

hr tu mak aku beli udang bapokk la besar

murah sgt la so gigih la gak pegi sana memborong lauk utk seminggu

aku sllu kirim je kt mak aku nk g sana malas plak

mak aku la rajin pegi
Quote bolamata 10-7-2017 04:02 PM
idakamaruddin replied at 10-7-2017 03:59 PM
gigih tak mak aku g kuala selangor nk beli ikan fresh naik dr laut

hr tu mak aku beli udang bapok ...

kuala selangor area mana emak sis selalu pegi? jetty ke atau pasarnya?
Quote haryatie 10-7-2017 04:03 PM
org byk duit pun merungut..
apa lagik yg cuma ada seciput ni...
tp syukur la jugak..blum kebuluran lagik..
Quote idakamaruddin 10-7-2017 04:04 PM
bolamata replied at 10-7-2017 04:02 PM
kuala selangor area mana emak sis selalu pegi? jetty ke atau pasarnya?

kt jetty uols

lupa dh nama tmpt tu tp mmg mak sllu pegi situ dlm kul 5 nelayan htr ikan/udang/sotong sume

kalau uadang ada 1 tmpt kt situ cina tokey tak bg pilih sbb takut tggl yg kecik2 je..tp ada 1 tmpt tu cina tu bg pilih so means sape cpt dia dpt la yg besar2


Quote CiliPadiSedap 10-7-2017 04:22 PM
dekat london nak isi minyak penuh nissan gtr 120 euro bersamaan RM 1080..

kat malaysia isi minyak murah 2.6 billion
Quote bambimo 10-7-2017 04:44 PM
dia shopping kat mana jaya grocer ker
rakyat marhaen cm kami shopping kat pasar borang atau kedai acheh
Quote mmiki 10-7-2017 05:17 PM
ikan besar2 mmg mahalll tapi sedap la kan.

Quote emelia1509 10-7-2017 05:41 PM
ikan merah memang mahal la kan....nak murah amix ikan selayang je la chef  

tapi meols suka ikan bawal puteh buat sup..yummy
Quote jazaa100 10-7-2017 05:45 PM
idakamaruddin replied at 10-7-2017 03:59 PM
gigih tak mak aku g kuala selangor nk beli ikan fresh naik dr laut

hr tu mak aku beli udang bapok ...

Lebih kurang je ida.....

Cuma ikan lebih fresh...
Quote jazaa100 10-7-2017 05:48 PM
idakamaruddin replied at 10-7-2017 04:04 PM
kt jetty uols

lupa dh nama tmpt tu tp mmg mak sllu pegi situ dlm kul 5 nelayan htr ikan/udang/s ...

Pasir penambang le tu...

Dulu dulu akk rajin le pergi....skrg ni dah malas dah nk drive jejauh.....beli kat hero je.


Quote Zasss777 10-7-2017 06:09 PM
Seafood mmg mahal la. Tu belum tgk harga sotong kering lagi!

Lihat semua komen(179)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-4-2024 12:08 AM GMT+8 , Processed in 0.068654 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top